Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як посадити огірки в бочці

  1. Посадка огірків у бочці: переваги
  2. Як виростити огірки в бочці? вибір сорту
  3. Огірки в бочці - вирощування покроково
  4. 2 крок: підготовка грунту.
  5. 3 крок: посів огірків в бочку.
  6. 4 крок: створення укриття для вирощування огірків в бочці.
  7. 5 крок: прикріплення каркаса.
  8. Огірки в бочці, вирощування: кілька порад

На маленькому присадибній ділянці досить складно розмістити достатню кількість грядок і виростити хороший урожай огірків. Вирішити цю проблему допомагає цікава технологія: вирощування огірків в бочці. На маленькому дачній ділянці ми радимо вам садити огірки в бочці. Так ви виростите багатий урожай огірків навіть на невеликому садовій ділянці. Напевно, у вас на дачі є стара бочка. Ось і пустіть її в справу!

Для нього буде потрібно приготувати ту з них, яка має обсяг 200 літрів. Причому її матеріал не відіграє суттєвої ролі. Бочка може бути як металевою, так і дерев'яною.

Посадка огірків у бочці: переваги

  1. В якості грунту використовується перегній. Тому огірки отримують достатнє харчування.
  2. Догляд за невеликою поверхнею грунту в бочці не доставляє багато клопоту.
  3. Батога огірків спускаються до землі і маскують бочку.
  4. Урожай не мажеться, та й збирати його зручно.
  5. Оскільки в бочку закладаються гниють рослини, то температура грунту в ній завжди вище, ніж та, яка відзначається на звичайних грядках. Ця особливість захищає молоді паростки від весняних заморозків.
  6. Збирати врожай огірків, вирощених за такою технологією, якомога раніше, ніж зі звичайних грядок з відкритим грунтом.

Як бачите посадка огірків в бочці на дачі дуже позитивне заняття, крім того, воно для городників - експеріменаторов. Завжди цікаво вдасться посадка огірків в бочку чи ні.

Як виростити огірки в бочці? вибір сорту

Фахівці встановили, що не всі сорти і гібриди годяться для вирощування за такою технологією. Існує рекомендація про те, що краще використовувати такі сорти: Китайські морозостійкі і Муромський 36.

Ті, хто бажає знати, як посадити огірки в бочці і вважає за краще сортам гібриди, варто звернути увагу на такі з них:

  • коні;
  • Родос;
  • Еколь;
  • темп;
  • Отелло.

Огірки в бочці - вирощування покроково

1 крок: підготовка компосту.

Ранньою весною розмістити бочку на тому місці, де вона буде стояти все літо. Бажано, щоб воно добре висвітлювалося сонцем. Заповнити її всілякими гниють речовинами. Це можуть бути харчові відходи (наприклад, картопляна шкірка), торішня трава, дрібні гілочки, компост і гній.

Щоб прискорити процес гниття потрібно полити все ЕМ-препаратом. До того ж така обробка дозволить знищити хвороботворні бактерії.

Залишилося пролити вміст бочки гарячою водою і накрити її плівкою. Залишити на 7 днів.

Потім доповісти в неї ще рослинних відходів і гною. Це потрібно через те, що маса в бочці буде поступово осідати. Таку процедуру потрібно виконувати до травня. Точніше до дня, коли потрібно буде сіяти огірки.

2 крок: підготовка грунту.

Це, мабуть, найпростіший пункт. На масу в бочці насипати 10-15 см родючого грунту. Рівномірно полити її.

3 крок: посів огірків в бочку.

По периметру бочки розмістити 6-8 насіння. Орієнтиром має бути відстань в 15 см між кожним сусіднім насінням. Їх може бути посіяно трохи більше або менше.

4 крок: створення укриття для вирощування огірків в бочці.

Це може бути просто відповідного розміру скло або шматок плівки, притиснутий до бочки. Головне, щоб слабким паросткам було тепло і комфортно. Деякі городники радять спорудити невеликий курінь з дуг і потім вкрити їх плівкою або нетканим матеріалом. Такий курінь можна буде прибрати пізніше, коли рослини стануть досить міцними. А ось просте скло доведеться прибирати вже на той час, коли огірки стануть підростати.

5 крок: прикріплення каркаса.

По периметру бочки закріпити металеві прути або просто палички. Вони будуть потрібні для того, щоб по ним в недалекому майбутньому стали звисати батоги.

Огірки в бочці, вирощування: кілька порад

Доглядати за такою грядкою просто. Потрібно тільки прополювати її в міру необхідності. А так же поливати її, якщо давно не було дощу. На таку грядку зазвичай вистачає половини відра води.

Щоб земля в бочці швидше прогрівається її рекомендується пофарбувати в темний колір.

Згодом грунт буде осідати. Тому час від часу буде потрібно підсипати родючого грунту або перегною.

У центрі бочки залишається вільне місце, яке можна заповнити. Фахівці радять сіяти там зелень: кріп або петрушку. А можна посадити туди кущик болгарського перцю.

А можна посадити туди кущик болгарського перцю

Як виростити огірки в бочці?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама