Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як виростити огірки в бочці на дачі?

  1. Читають на Дача6.ру:
  2. Вирощування і догляд
  3. Які огірки садити?

Якщо на Вашому дачній ділянці не так багато вільного місця, то для вирощування огірків зручно скористатися бочками. Даний спосіб був винайдений сверхраціональном китайцями. Якщо на Вашому дачній ділянці не так багато вільного місця, то для вирощування огірків зручно скористатися бочками

Читають на Дача6.ру:

суть методу

В оригіналі використовуються 200 л металеві або дерев'яні переважно темні (краще нагріваються) бочки, з пророблену внизу отворами. Їх потрібно встановити на самих сонячних місцях ділянки вже на початку весни. Вміст послідовно заповнюють гілками, травою, харчовими відходами, гноєм і компостом. Щоб склад краще ферментований, шари потрібно послідовно проливати розчином на основі ЕМ-препаратів. Після заповнення бочок їх необхідно полити гарячою водою і щільно накрити плівкою.

За тиждень відбудеться помітна осаду. Вивільнене простір потрібно заповнити рослинними залишками і гноєм. Дану процедуру потрібно буде періодично повторювати аж до середини травня. Далі ємність доверху засипають 15-20 см шаром родючої землі.

Завдяки тим, що відбувається всередині процесам розпаду органіки температура всередині постійно буде дещо вищою, ніж у звичайній грунті. Тут повною мірою працює ефект теплої грядки. Через це рослини легше переносять похолодання і починають плодоносити раніше своїх однолітків у відкритому грунті.

↑ до змісту ↑

Вирощування і догляд

У 200 л бочку можна посадити по колу до 6 огірків з кроком в 15-20 см. Зверху споруджують дуги, і накривають їх плівкою. До появи сходів її не відчиняють. Після того, як сіянці проклюнуться з землі, навпроти кожного встановлюють опору (наприклад, паличку). До речі, нерідко обходяться і без цього - ще й батога просто звисають по краях бочки, маскуючи її.

Догляд зводиться до регулярних поливу (за відсутності дощів) з подальшим обов'язковим розпушуванням поверхневого шару. До початку активного цвітіння буде достатньо 5 л ледь теплої відстояної води раз в 4 дні. Потім інтенсивність і щедрість поливів збільшують, огірки люблять воду і складаються з неї на 90+ відсотків. Пам'ятайте, що земля в бочці сохне швидше.

У міру появи потрібно прополювати бур'яни. Також не забувайте про пасинкування і формування кущів.

Грунт буде поступово осідати, тому Вам доведеться час від часу підсипати родючу землю.

Разом з огірками в бочках можна вирощувати кріп і петрушку.

↑ до змісту ↑

Які огірки садити?

Цей метод особливо гарний для ранньостиглих сортів і гібридів. Серед них за відгуками багатьох дачників: «Китайський холодостійкий F1», «Конні F1», «Муромський 36», «Отелло F1», «Родос F1», «Темп F1», «Еколь F1».

Обов'язково спробуйте цей метод в якості експерименту. Можливо, такий підхід дозволить Вам раціоналізувати використовуваний простір і вивільнити місце для посадки інших культур.

↑ до змісту ↑

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама