Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Каганець для м'яса своїми руками з бочки і цегли, холодного і гарячого копчення

  1. Як зробити домашню каганець своїми руками
  2. Каганець з цегли для м'яса своїми руками
  3. Каганець для м'яса з бочки своїми руками

Сьогодні практично на будь-якій дачі можна побачити власну коптильню. Любителі копченостей гідно можуть оцінити продукти домашнього копчення у себе вдома. Заводські коптильні легко придбати в спеціалізованих магазинах, але можна зробити більш бюджетний варіант, зібравши каганець для м'яса своїми руками. Її цілком можливо виготовити з непотрібних матеріалів, наприклад: з цегли, відра, залізної бочки або будь-який інший металевої ємності.

Як зробити домашню каганець своїми руками

коптильні гарячого і холодного копчення розрізняються по виду. Перед їх виготовленням потрібно вирішити, з чого їх найкраще зробити. Для використання на протязі кілька сезонів, цілком підійде бочка, ящик, відро. Для довгострокового застосування пристрою зводиться цегляна коптильня. Копчення м'яса може здійснюватися двома методами: гарячий або холодний варіант.

При холодному копченні продукти проходять димову обробку від тліючих трісок, тирси протягом декількох днів. Температура копчення може коливатися від 20 до 60 градусів. Гаряче копчення м'яса передбачає обробку димом протягом декількох годин при температурі до 120 градусів. Перед пристроєм коптильні потрібно зробити схему або креслення з вказівкою всіх розмірів.

Каганець з цегли для м'яса своїми руками

Цегляна коптильня для холодного копчення може бути проведена кількома способами. Найчастіше використовуваний варіант, коли вогнище і коптильня, що стоять окремо, об'єднуються димохідної трубою. Осередок тоді розміщується в спеціальній ямі.

Все це складається з:

  • топкової камери з цегли;
  • труби для димаря;
  • кладки;
  • решітки (сита);
  • бочки,
  • бездонного ящика;
  • прута;
  • гачків;
  • стрижня;
  • мішковини або кришки.

Коптильня з цегли відтворюється з вогнестійкого глиняної цегли методом кладки на ребро. Дно коптильні робиться з листа металу або піддону. Висота камери повинна скласти 1,5 метра. Перед кладкою заливається фундамент або встановлюється бетонна плита. Для майбутнього фундаменту викопується виміряна за розміром яма. На дно насипається піщана, щебенева подушка. Все трамбується. Укладається металева сітка і все заливається розчином бетону. Чим більше коптильня, тим грунтовніше робиться фундамент і вище опалубка.


Adsense


У деяких випадках коптильня з'єднується з мангалом. Перший ряд робиться без розчину. Розчин робиться з додаванням вапна. Кладка починається з кутів. Для посилення прокладається по рядах дріт. У велику коптильню для м'яса встановлюється дерев'яні двері, обмазані для огнеупорности глиною.

Каганець для м'яса з бочки своїми руками

Бочка-коптильня вважається більш простим варіантом. Береться чиста залізна бочка. Кришка з бочки зрізається. Збоку вирізається отвір для димоходу. Кришка надалі використовується у вигляді піддону для збору жиру, що утворюється при копченні. Зверху прикріплюється решітка для розподілу на ній продуктів. До решітці прикріплюються гачки. При бажанні встановлюється декілька решіток відразу. Відстань між ними приблизно 20 сантиметрів.

Відстань між ними приблизно 20 сантиметрів

Проста каганець з бочки для м'яса

Внизу бочки привариваются смуги арматури, де буде розміщений з петлями деко для зручного зняття. Зверху йде дерев'яна (з зазорами) кришка або мішковина. Бочка монтується на помості з цегли, приєднується димохід. Він робиться з туби або теж з цегли. Дно, стінки викладаються вогнетривкою цеглою на глину. Зверху димохід обшивається залізом і все засипається землею.

Технологія виготовлення коптильні для дачі

Кращим варіантом каганця гарячого копчення для м'яса є бочка. Внизу бочки робляться отвори для золи. Внизу резервуара робиться отвір для дверцята розміром 20 на 30 сантиметрів. Камера розміщується у верхній частині бочки. Від топки вона відділяється закріпленим металевим листом. Труба димоходу приварюється до коптильні. Вгорі резервуара закріплюється решітка, піддон, кришка. Тирса, тріски укладаються в ємність з чавуну об'ємом в 5 літрів.

Схема і розміри каганця для м'яса

У великій бочці топка розміщується під коптильнею для м'яса. Камера для топки робиться з цегли. У цегляній кладці робиться отвір для тирси і входу повітря. Резервуарна ємність ставиться на кладку. Для нечастого копчення можна застосувати відро. Тріски висипаються в відро, зверху розміщується решітка. Все накривається кришкою зі спеціальною прорізом для виходу диму. Відро ставиться на слабкий вогонь. Копчення триває від 20 хвилин до 2-3 годин. При застосуванні ящика з металу, він може встановлюватися на вугілля в мангал.

Каганець із сталевого бочки для м'яса

Не забувайте, що при копченні в будь-який коптильні часта перевірка продуктів може порушити процес. Заздалегідь вивчіть рецепт копчення м'яса, риби або овочів, щоб домогтися гарних смакових характеристик. Сьогодні є багато рецептів, які дозволяють приготувати на коптильні не тільки смачні, але і корисні страви.

Схеми коптілок для м'яса і риби

Також почитайте, як зробити прості міні-коптильні своїми руками

Правильно зібрана коптильня в домашніх умовах може порадувати ароматними і смачними продуктами, які вигідно відрізняються від магазинних аналогів. Тепер ви знаєте, як своїми руками зробити каганець з бочки і з цегли. Обладнайте куточок для копчення продуктів на своїй дачі і проводите смачні вікенди в колі друзів і рідних. Пам'ятайте, що коптильня, виготовлена ​​самостійно більш якісна, ніж покупна.

Adsense


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама