Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чи потрібна картоплі бадилля після цвітіння

  1. Читають на Дача6.ру:
  2. Коли і як зрізають бадилля
  3. Робимо остаточний вибір

Картоплиння необхідна для харчування бульб. Її значення зростає під час бутонізації та цвітіння, коли починають закладатися нові коренеплоди. У цей період картопля повинна бути забезпечений необхідною кількістю поживних речовин і вологи. Землю також бажано рихлити, щоб поліпшити повітрообміном процеси біля коріння. Картоплиння необхідна для харчування бульб

Читають на Дача6.ру:

Слід враховувати, що у ранньостиглих сортів картоплі столони починають утворюватися ще до початку бутонізації.

Коли і як зрізають бадилля

Після початку цвітіння і аж до природного всихання бадилля бульби швидко ростуть, накопичують крохмаль і цілий ряд інших поживних речовин і мікроелементів. Протягом усього цього періоду шкірка коренеплодів залишається тонкою і ніжною. Після відмирання бадилля вона швидко грубіє, набуваючи природні захисні функції, необхідні картоплі під час її тривалого зберігання.

Картоплиння скошують у випадках:

  • Якщо Ви затягнули з посадкою картоплі на початку сезону і чекаєте пізній урожай. Побоюючись заморозків, за 1-2 тижні до передбачуваної дати збору бадилля слід скосити. Така процедура змусить шкірку картопляних бульб загрубеть в максимально короткі терміни. Після цього вони будуть добре зберігатися.
  • Також скошувати бадилля необхідно при масовому ураженні картоплі фітофторою. В умовах вологого і прохолодного літа ця хвороба нерідко вражає картопляні кущі. Якщо нічого не робити, буквально за 2-3 тижні вся картопля на ділянці може загинути. Хвороба поширюється через надземні пагони, спочатку вражаючи тільки їх. Для проникнення в бульби їй потрібен якийсь час. Основні ознаки - почорніння листя, поява на них безлічі плям. Всю скошену бадилля необхідно винести за межі ділянки і спалити.
  • Багато дачники виконують скошування до прояву ознак фітофторозу в цілях профілактики, особливо, якщо погода сприяє появі і швидкому поширенню хвороби.
  • Частина городників виконує обрізку картоплиння через 1,5 тижні після закінчення цвітіння, орієнтуючись на новомодний зарубіжний досвід. Інші, згадуючи старі методи, в цей же період втоптують бадилля. В цілому такий підхід може не тільки підвищити кінцевий урожай на 15%, але і збільшити розміри бульб, поліпшити їх збереження при подальшому зберіганні. При цьому збирання врожаю виконують в звичайні терміни - через 1,5 - 2 місяці після закінчення цвітіння, в залежності від конкретного сорту.
  • Вченими давно доведено, що обрізка картоплиння після цвітіння захищає картоплю від виродження. Таким чином, якщо Ви з року в рік садите зібрані на своїй ділянці бульби, скошувати бадилля просто необхідно. При цьому при вирощуванні насіннєвої картоплі, бадилля скошують, не чекаючи закінчення цвітіння, а урожай картоплі збирають приблизно на 1 місяць раніше покладеного терміну. В результаті бульби будуть невеликими і здоровими (без грибкових захворювань, з великою кількістю крохмалистих речовин і з мінімумом вологи).

У всіх перерахованих вище випадках пізні сорти картоплі необхідно обрізати на висоту стебел близько 15-20 см, а ранні - близько 10 см.

↑ до змісту ↑

Робимо остаточний вибір

Підводячи підсумок вищевикладеного, можу дати Вам декілька практичних рекомендацій:

  1. Якщо врожайність і якість картопляних бульб (в тому числі, тривалість їх зберігання взимку) Вас влаштовують, то вдаватися до обрізання картоплиння не слід.
  2. Якщо в останні кілька років з вирощуванням картоплі намітилися проблеми, краще почати скошувати бадилля після цвітіння. Спочатку спробуйте зрізати її за 2 тижні до передбачуваного збору врожаю. Якщо і такий підхід не дасть результату, то в наступний рік скосите або примніть всю бадилля вже через 3 тижні після закінчення цвітіння.

Як то кажуть, то, що добре працює у одного городника, може не спрацювати в іншого. Тому без експериментів і особистого досвіду тут не обійтися. Практикуйтеся!

↑ до змісту ↑

Відео

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама