Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чим можна годувати хом'яка в домашніх умовах

При виборі корму потрібно враховувати вік, звички, стан здоров'я вихованця. Щоб підібрати правильний раціон, варто ознайомитися з характером і поведінковими особливостями гризунів в дикій природі. Рідини хом'яки п'ють мало, основну масу кормів вони відкладають «про запас», тому якщо ваш вихованець намагається зарити їжу в затишному місці в клітці - не бороніть йому, а краще скоротіть порцію продуктів.

Рідини хом'яки п'ють мало, основну масу кормів вони відкладають «про запас», тому якщо ваш вихованець намагається зарити їжу в затишному місці в клітці - не бороніть йому, а краще скоротіть порцію продуктів

Годувати хом'яків рекомендується два рази в день: основна порція повинна припадати на вечір, корм повинен бути якісним і збалансованим, купувати його рекомендується в спеціалізованих магазинах.

Зернова суміш. Корм повинен бути у вигляді гранул або суміші насіння. Найчастіше це злаки (овес, пшениця), пшоно, кукурудза, насіння (гарбузове, кавунові, іноді соняшникові), горох, квасоля. Іноді можна давати горішки: кешью, кедрові, арахіс, волоський горіх. Також в корм можуть входити сушені ягоди, шматочки фруктів - додаткове ласощі для гризунів. Годівниця не повинна бути завжди порожній, оскільки тоді хом'як подумає, що їжа закінчується, і почне робити стратегічні запаси. Взимку і восени хомячкам можна давати цільнозерновий хліб, влітку його споживання зменшують.

Зелений корм. Вся зелень повинна бути зібрана подалі від автошляхів, по можливості за містом. Можна давати листя кульбаби, подорожника, конюшини, лугові трави, салат, бурякову і морквяну бадилля. Корисно хомячкам і пророщене зерно (овес і пшениця). Взимку гризуни не повинні відчувати нестачу в сіні. Для сточування різців дають гілки дерев (попередньо вимиті і ошпарені окропом) - яблуня, липа, клен, береза, верба, малина, чорна смородина, шипшина, груша та інші.

Овочі та фрукти. Можна і потрібно додавати в раціон гризуна шматочки овочів і фруктів. Це може бути морква, кабачок, буряк, помідор, огірок, картопля, гарбуз, болгарський перець. Що стосується фруктів, це шматочки яблук, персиків, абрикос, бананів, груш, в зимовий час можна давати розмочені несолодкі сухофрукти. Ягоди - полуниця, смородина, суниця, малина, чорниця, черешня.

Інші продукти тваринного походження. Також в раціон можна включати невелику кількість сиру, молока, вареного яйця, раз в тиждень дають шматочки вареного м'яса. Багато хом'ячки їдять і дрібних комах: хрущів, коників, сарану, мурашок, черв'яків. «Живий» корм краще купувати в зоомагазині.

"Цвіркуни повинні займати близько 3% в раціоні дрібних гризунів, що істотно поліпшить стан здоров'я тварини. Особливо це важливо, коли у тварини народжуються діти" - повідомила Аннеке Вермеліньо-Слік - європейський експерт і заводчик домашніх тварин із загальним стажем понад 45 років. Останні 15 років Аннеке є секретарем Комітету голландських стандартів по кроликам і гризунам, а також членом правління (і в минулому головою) Голландського клубу любителів гризунів.

Компанія ONTO Біотехнології запустила виробництво кормових консервованих цвіркунів. Це унікальний продукт, який містить тільки цільних, свіжих цвіркунів, в яких немає ніяких консервантів, хімікатів, медикаментів. Вирощені комахи на власній еко-фермі, під чуйним контролем фахівців. Тому цвіркун дуже корисний для гризунів.

У консервування йде домовик цвіркун (Acheta domesticus) дієтичний, корисний продукт, який містить багато білка, кальцію, хітину, 9 амінокислот, ОМЕГА-3 і омега-9 полінасичені жирні кислоти, вітамін B12, олігосахариди. Ці комахи містять мало жирів, тому тварини не наберуть зайвої ваги.

Замовити консерви можна тут: https://bio-onto.ru/canned/

Вітаміни та мінеральні підгодівлі. Їх можна купити в зоомагазинах, частіше вони продаються в формі таблеток або рідких крапель - їх можна додавати в свіжий корм. У клітці повинні бути і мінеральні камені - вони використовуються не тільки для того, щоб хом'ячок точив зуби, це ще й потужне джерело кальцію, фосфору і інших мікроелементів. Хочемо нагадати, що з вітамінами старатися не потрібно: дотримуйтеся дозування, зазначену виробником, а ще краще - порадьтеся з ветеринаром.

Рекомендується давати свіжий корм з ранку, а зерновий - ввечері. Менша ймовірність того, що хом'як «прикопати» про запас швидкопсувний продукт. Вибираючи готові корми, намагайтеся брати суміші, в які входить мінімум соняшникового насіння: хом'яки дуже люблять ці ласощі і нерідко вибирають з миски тільки його, а інша їжа пропадає. Упаковка повинна бути герметичною, на ній вказується термін придатності і склад продукту - звертайте на це увагу.

Не можна давати хом'яка продукти зі свого столу, екзотичні фрукти, гриби, борошняне, жирні молочні продукти, солодощі, часник, цибуля, щавель, капусту.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама