Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Листя огірків жовтіє по краях, що робити?

Для початківця садівника пожовтіння листя огірків по краях залишається таємницею. Ми допоможемо її швидко розвіяти і надамо конкретні кроки того, що потрібно робити, якщо листя огірків жовтіє по краях.

Причини та розв'язання проблеми пожовтіння листя огірків по краях

грибкові інфекції

Грибкові інфекції - часта причина пожовтіння листя у огірків. Спочатку хвороба може проявлятися у вигляді жовтого обідка листа, а потім будуть з'являтися жовті точки. Які інфекції в даному випадку можливо? Такі грибкові інфекції, як фузаріоз або пітіоз, інші.

При несвоєчасному лікуванні посадку огірків буде важко врятувати. Наприклад, при ураженні фузаріозом огірки абсолютно не реагують на полив або добрива. Допоможуть тільки впровадження екстрених заходів - видалення уражених ділянок, обробка протигрибковими препаратами.

Коли можливий ризик зараження?

Грибки починають активно себе проявлятися після різкої зміни погодних умов. Наприклад, день був спекотним, а на наступний - почалися дощі, до того ж температура повітря знизилася. Грибки починають активно себе проявлятися після різкої зміни погодних умов

шкідники

Паразити на огірках завжди заважають садівникам нормально займатися своєю справою. Шкідники з'являються після того, як рослина слабшає після ряду причин. На огцрвах паразитують белокрилка, павутинний кліщ, попелиця та інші. Вони висмоктують соки, тим самим, змушуючи огірки в буквальному сенсі жовтіти.

Щоб провести профілактику появи шкідників, потрібно обприскувати грядки і траву поруч хімічними або народними засобами. При появі самих паразитів, бажано, своєчасно виявити проблеми і швидко її усунути - в даному випадку потрібно використовувати інсектициди й інші ефективні препарати.

недолік освітлення

Недолік освітлення - проблема, яку легко виправити. Листя можу банально жовтіти по краях, якщо не були дотримані правила догляду. Щоб до огірків проходило більше сонячного світла потрібно періодично проріджувати рунисту огіркову грядку і збільшувати обсяг висвітлення.

волога

Недолік або надлишок зволоження можуть вплинути на розвиток огірків. Як зрозуміти, коли і як потрібно поливати? Огірки люблять рясний полив, але перестаратися їм в дощову або похмуру погоду не варто, а ось в спекотні і сухі дні - полив буде дуже доречним.

підживлення

Брак поживних речовин може послужити городнику погану службу. Розвиток огірків до певного моменту відбувається, спираючись на поживні речовини в грунті, а потім вже починає їх гостра нестача. Листя огірків, в такому випадку, стають блідими, жовтіють, починаючи з краю, а прожилки залишаються яскраво зеленими.

Уважно огляньте огірки. Якщо помітили, що сохнуть корінці листя і активно жовтіють на додачу, їм потрібні підгодівлі на основі магнію і калію. Темно-зелені жилки і жовтизна листя огірків свідчить про відсутність заліза і марганцю. Комплексні вітамінні підгодівлі допоможуть вам вирішити цю проблему.

старіння

Природне в'янення також може стати причиною пожовтіння листя. Листя огірків, які досягли природної старості, припиняють брати участь в процесі фотосинтезу, тому починають поступово жовтіти. Чи не нормальним вважається пожовтіння листя раніше терміну, але після збору врожаю можна спокійно відпустити огірки на спокій.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Які інфекції в даному випадку можливо?
Коли можливий ризик зараження?
Як зрозуміти, коли і як потрібно поливати?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама