Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Жовтіють листя у картоплі. Що робити?

При пожелтении листя у картоплі (бадилля) варто її зрізати або потрібно залишити в такому вигляді? Як впоратися з проблемою пожовтіння листя у картоплі і що робити, якщо це відбувається в період цвітіння або плодоношення культури?

Жовтіють листя картоплі - методи боротьби з проблемою

Для того, щоб почати лікування картоплі від жовтого листя, потрібно встановити причину їх появи. На картопля могли подіяти кілька факторів, наприклад, поява фітофтори, пошкодження куща, недостатній полив або підгодівля, порушення режиму освіження, протяги, вплив хімічних препаратів та інше.

На картопля могли подіяти кілька факторів, наприклад, поява фітофтори, пошкодження куща, недостатній полив або підгодівля, порушення режиму освіження, протяги, вплив хімічних препаратів та інше

Пожовтіння виключно нижнього ряду листя у бадилля картоплі свідчить про наявність фузаріозу або вертіцілленза. Боротися з цими грибковими захворюваннями доведеться довго, тому запасіться терпінням і відповідними лікувальними препаратами.

Паразити, зокрема нематоди, також можуть стати причиною пожовтіння листя у картоплі. Що робити в цьому випадку? З нематодами потрібно боротися, як тільки проблема буде визначена. Бажано видалити пошкоджені ділянки, обробити всю бадилля картоплі. При великому ураженні бульби не підлягають відновленню - вони видаляються. Паразити, зокрема нематоди, також можуть стати причиною пожовтіння листя у картоплі

Варто розрізняти пожовтіння листя у картоплі внаслідок проблем, зараження і порушення догляду, погодних умов, і природний процес відмирання листя. Як тільки картопля дозріє, його бадилля буде в'янути, приходячи до повного відмирання через поступове пожовтіння листя. Встановивши термін - термін дозрівання картоплі - і виключивши вище зазначені можливі причини появи жовтого листя, можна прийти до логічного висновку, що відбувається природне відмирання бадилля. Хвилюватися в цьому випадку не варто.

Зазвичай цей процес відбувається в кінці серпня і триває до середини вересня в залежності від сорту картоплі. Саме в цей період потрібно почати збирати урожай картоплі. Якщо затягнути, він може почати гнити в грунті.

Профілактика пожовтіння листя у бадилля картоплі

Можна запобігти патогенний розвиток картоплі, провівши попередню профілактику. Особливо важливо це робити, якщо насіння картоплі не захищає на перших стадіях відходу від фітофторозу. Необхідно використовувати фунгіциди для обробки:

У 10 літрів води додаються 50 грам Курзат Р, 25 грам Ридоміла МЦ, 20 грам оксіхома.

Обробка проводитися кожні 10 днів з перервою в півтора тижні.

Дані інгредієнти можна замінити наступними на такий же обсяг води:

50 грам агіба-піку, 40 грам оксихлорида. Поливається аж до збору врожаю (припиняється за 20 днів).

Фунгіциди можна замінити на Біофунгіциди:

50 грам агіба-піку розлучається в відрі води. Можна скоротити кількість до 25 грам, якщо посадженої картоплі мало. Проводитися не полив, а обприскування саджанців. Профілактику прорвдят цим препаратом не більше двох разів з перервою в тиждень.

З народних засобів в профілактичних цілях використовується розчин часнику і марганцівки: півсклянки тиск часнику наполягають на воді добу, після чого проціджують. Розчин використовується для з'єднання з 1,5 грамами марганцівки.

Обприскування проводитися у вечірній час. на листя картоплі розчин потрапляти не варто. Перший раз обприскують після висадки, а другий раз - через 10 днів.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

При пожелтении листя у картоплі (бадилля) варто її зрізати або потрібно залишити в такому вигляді?
Як впоратися з проблемою пожовтіння листя у картоплі і що робити, якщо це відбувається в період цвітіння або плодоношення культури?
Що робити в цьому випадку?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама