Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вирощування однорічних волошок

  1. Підбираємо умови для однорічних волошок
  2. Елементарний догляд за однорічними волошками
  3. Розмноження однорічних волошок

Волошка синій по праву заслужив свій статус короля садових волошок. Незважаючи на те, що ця рослина є однолітниками, за красою цвітіння з ним не може зрівнятися жоден багаторічний вид, а форма і особливості будови його квітки вже давно стали своєрідним еталоном. Чисті, насичені і дивно милі відтінки синього палітри сьогодні, завдяки зусиллям селекціонерів усього світу, розширюються білими, рожевими, червоними і фіолетовими фарбами, але характеру самої рослини це нітрохи не змінює. Волошка синій по праву заслужив свій статус короля садових волошок

Волошка синій, волошка посівної (Centaurea cyanus). © Artūrs Grebstelis

Зворушливий, витончений і дуже красивий, волошка блакитний вже давно не сприймається як бур'ян, незважаючи на те що його дикі побратими і сьогодні зустрічаються в будь-якому полі. Але головною перевагою цього літники і його родичів по праву можна назвати разюче просту агротехніку.

Підбираємо умови для однорічних волошок

Васильки не випадково в природі найчастіше можна зустріти у відкритому полі. Це холодостійка, що не бояться нічних приморозків і похолодань рослини, що відрізняються крайньою світлолюбна. Вирощувати однорічні волошки, як улюблений і найпопулярніший волошка синя, так і більш рідкісні види, без хорошого освітлення можна і не намагатися. Для волошок вибирають самі сонячні локації, відкриті, теплі або навіть жаркі. У легкому притенении можна виростити тільки однорічний волошка м'який, але і він набагато гірше цвіте в місцях з навіть слабкою півтінню, нехай і утворює там найкрасивіші щільні зарості з начебто покритих срібним нальотом листя.

У легкому притенении можна виростити тільки однорічний волошка м'який, але і він набагато гірше цвіте в місцях з навіть слабкою півтінню, нехай і утворює там найкрасивіші щільні зарості з начебто покритих срібним нальотом листя

Васильок. © Guido Gerding

При плануванні посадок з васильком слід враховувати ще один фактор. Для цього літники ключове значення має освітлення не квіток, а листя. Сонячне світло повинен рівномірно висвітлювати всю зелень на досить невеликій рослині. Саме тому, висаджуючи в композиції змішаного типу з багатолітниками, та й літниками, однорічні волошки завжди розміщують на передньому плані (незалежно від висоти сорту). Така стратегія ідеальна для того, щоб забезпечити доступ сонячних променів навіть до нижньої частини рослин. З цієї ж причини волошки не можна використовувати в загущених посадках і щільних рабатках, їм уважно підбирають партнерів, найчастіше комбінуючи з низькорослими рослинами, ніж з іншими великими літниками і багатолітниками.

Щоб домогтися рясного і тривалого цвітіння, доведеться подбати про надання Васильків найбільш якісної грунту, обробленої і середньо-поживною. Цей однолетник велика кількість ефектних і великих квіток випустить тільки на родючої (але не надмірно багатої гумусом) і дренированной, нейтральної за своїми характеристиками грунті. Вапняних або надмірно кислих ґрунтів для волошок краще уникати, як і ущільненої або занадто сухий, сипучої, кам'янистого грунту.

Мінімальна відстань, комфортне для цих рослин становить близько півметра для стандартних середніх і високих сортів синьої волошки. Тільки така дистанція і наявність навколо вільної грунту дозволить рослинам не затемнювати один одного. Ніяких особливих правил посадки однорічних волошок немає.

Васильок. © Lotus Johnson

Елементарний догляд за однорічними волошками

Фактично догляд за синім васильком і іншими однорічними видами зводиться до своєчасної прополці бур'янів і легкому розпушування грунту, які необхідно проводити для молодих рослин. Вдавшись до методу мульчування грунту, можна позбавити себе від необхідності проводити для цих однорічників навіть мінімальні процедури. Єдине, про що точно варто подбати - про своєчасну зрізку відцвілих пагонів, яка стимулюватимуть більш тривалий і більш масивне цвітіння.

Більшість волошок є рослинами засухостійкими, зокрема найпопулярніший волошка синій прекрасно справляється навіть з тривалими періодами повного пересихання грунту. У той же час деякі більш рідкісні однорічні волошки, наприклад, волошки м'який і луговий, посухи не люблять і для них необхідно підтримувати хоча б легку вологість грунту. З червня, коли стартує рясне цвітіння у синьої волошки, під час особливо тривалих посух для збереження кількості квіток можна проводити підтримують поливи, але і в цей час вони зовсім не є обов'язковою процедурою.

Васильок. © Dalgial

Якщо ви висадили волошки в родючий грунт, то потреби в підгодівлі не виникне. Для волошок надлишок поживних речовин в грунті небезпечний не менше, ніж їх недолік. При бажанні, ви можете внести додаткову підгодівлю на самому початку цвітіння, використавши половину стандартної дози повних мінеральних добрив, але робити підживлення системними не варто навіть коли ви вирощуєте однорічні волошки заради зрізання. У разі, якщо цвітіння різко погіршується і скорочується кількість квіток, затягується друга хвиля, можна повторити неконцентрированную підгодівлю для додаткової стимуляції, але зазвичай для практично безперервно барвистого цвітіння досить своєчасно видаляти увядающие квітконоси.

Васильки цвітуть протягом усього літа і до приходу осінніх холодів, але навіть при тривалих дощах не схильні до захворювань і не чутливі до шкідників. Вони можуть постраждати тільки від фузаріозу, та й то виключно за умови вирощування на клумбах з однорічників в компанії сильно заражених рослин.

Розмноження однорічних волошок

Однорічні волошки можна розмножити виключно насіннєвим способом. Посіви волошок, які не бояться поворотних заморозків і холоду навіть на стадії сходів можна проводити безпосереднього у відкритий грунт. Оптимальним терміном для висіву вважається перша декада травня, але насіння волошки блакитного можна висіяти навіть в квітні за умови, що грунт вже добре прогріється.

Оптимальним терміном для висіву вважається перша декада травня, але насіння волошки блакитного можна висіяти навіть в квітні за умови, що грунт вже добре прогріється

Васильок. © David Wright

Насіння проростає приблизно через тиждень після посіву. Виростити однорічні волошки можна і через розсадні грядки з подальшою перенесенням рослин, і безпосередньо на місці вирощування з подальшим проріджуванням і пересадкою.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама