Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як правильно зберігати вино

  1. температура
  2. світло
  3. Чисте повітря
  4. Вологість
  5. Розташування пляшки
  6. спокій

Вино, як і будь-який інший рослинний продукт, має свої правила і умови зберігання. Дотримання всіх норм і правил не тільки збільшить зазначеного напою, а й посилить його смакові якості. Вживання охолодженого вина в розумних кількостях можна порівняти з поїданням морозива в спекотний літній день: в холодному стані морозиво смачніше, і в помірній кількості не йде на шкоду.


Після дозрівання вино розливається по пляшках, але навіть перебуваючи в них, продовжує змінювати свої фізико-хімічні характеристики. Дотримуючись правильне освітлення, вологість, розташування пляшки, температури і стан повітря можна досягти хороших результатів зберігання без втрати смаку.

температура

Висока температура прискорює процес старіння вина і вбиває свіжість і тонкість. При низькій температурі цей процес буде дуже повільним. Різкі перепади температур псують пробку - в вино потрапляє повітря, внаслідок чого воно швидко окислюється.

Крім того, температура впливає на вино за такими принципами: холод підсилює кислотність, а тепло - підсилює фортецю. Підібравши оптимальну температуру для кожного сорту вина , З урахуванням його характеристик (червоне, рожеве, біле, ігристе), можна розкрити складний букет і збалансованість смаку.

Одне і те ж вино при різних температурах подачі буде сприйматися по-різному, тому для сервірування столу вино необхідно підготувати, надавши йому оптимальну температуру - на 2-3 градуси нижче ідеальної.

Температура подачі вина безпосередньо залежить від клімату і пори року. Для одного і того ж вина температура подачі влітку і взимку буде помітно відрізнятися. Це свідчить про те, що температура залежить від різних зовнішніх факторів. Жага і смакові властивості вашого неба потребують тієї температури, яка необхідна вам в конкретний момент. Правильна температура подачі вина - дуже важливий елемент, який подарує задоволення від вживання вина в цілому.

Нижче представлені деякі норми температур зберігання вина - для тих, хто тільки починає збирати свою колекцію:

  • червоне вино - + 16-18 ° С;
  • рожеве вино - + 12-14 ° С;
  • біле вино - + 10-13 ° С;
  • ігристе вино - + 7-9 ºС.

світло

Бережіть вино від світла, особливо від прямих сонячних променів і люмінесцентних світильників. Пляшки з темного скла краще захищені - більшість з них мають ультрафіолетові фільтри. Яскраве світло провокує швидке старіння вина, впливаючи на його якість: смак стає прогірклим. Правильне рішення - спеціальні вічка або ніші, де вино буває недосяжно для прямого світла. Найбільш чутливі до світла білі вина, але і червоні втрачають свої якості, якщо піддаються надмірному впливу світла. У приміщення, де зберігатися вино завжди темно.

Чисте повітря

Сторонні запахи також, можуть згубно впливати на смак вина. Не забувайте, що вино «дихає», тому не зберігайте поруч з ним те, що має сильний аромат, який може проникнути крізь пробку і зіпсувати вино. Дуже важлива при зберіганні вина хороша вентиляція.

Вологість

При зберіганні вина повинна дотримуватися вологість у межах 65% - 80%. Вона сприяє природному зволоженню пробки і запобігає її всихання, що призводить до проникнення в пляшку кисню.

Розташування пляшки

Більшість фахівців вважають, що вино повинно зберігатися в горизонтальному положенні. Вважається, що, стикаючись з вином, пробка також впливає на формування смаку, однак останні дослідження показали, що допустимо зберігання вина і в вертикальному положенні. Головне - щоб пробка не втрачала пружність і не пропускала всередину пляшки кисень.

спокій

Спокій - найважливіша умова при зберіганні вина в приміщенні. Вино не повинно піддаватися коливань, ударам або вібраціям, в іншому випадку значно збільшується швидкість хімічного розпаду. Тому знайдіть таке місце, де ніщо не потривожить вашу колекцію.

Перейти в каталог винних холодильників .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама