Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вино з винограду

Своє виноградне вино - дійсно вино, причому даний, а не те, що ми купуємо в магазинах. У тих винах - порошок, барвники, ароматизатори , Словом, хімія. А своє вино натуральне, корисне. Головне - робити його правильно.

Найкраще вино - з винограду, особливо якщо сорт - технічний, з великим, ніж у сталевих, вмістом цукру, що важливо для отримання дійсно гарного вина. Завдяки цукру виходить спирт, в результаті його переробки винними дріжджами. Спекотне літо - багато цукру. Не випадково цінителі віддають перевагу вину певного року збору. Наші звичайні сорти - Ізабелла, Лідія та подібні до них - цілком підійдуть. Якщо винограду немає, можна взяти будь-які ягоди і фрукти. При їх змішуванні вийде купажне вино. Але розглянемо виноград.

1. Винні дріжджі покривають ягоди, тому збір врожаю проводите в суху погоду, і щоб до цього тиждень не було дощу. Інакше дріжджі з поверхні будуть змиті. Чи не мийте виноград! Змиєте дріжджі. А бруд піде в осад.

2. Бродіння має відбуватися при температурі від 18 градусів до 23 градусів. Нижче - вино не блукатиме і захворіє, вище - активність мікробів буде сприяти утворенню оцту. Кислотність вина підвищиться, або взагалі вийде оцет.

3. Чистота посуду для приготування вина - обов'язкова умова.

4. Вино не повинно контактувати з повітрям.

5. Кісточки винограду і його шкірка надають вину аромат і смак, їх наявність при початку процесу бродіння обов'язково.

6. Зменшити кислоту вина можна водою (в розумних межах).

Процес приготування
• Вибираємо відповідний час для збору винограду, готуємо відповідну посуд.
• Каструля (або інша ємність) повинна бути тільки емальованому, досить місткою, чистою і сухою. У каструлі меншого обсягу дерев'яним товкачем тиснемо ягоди (немиті!) І заповнюємо велику каструлю.
• Наповнену мезгой каструлю накриваємо тканиною (або марлею) для захисту від плодової мошки і щільно затягуємо за допомогою гумки. Тканина не повинна стикатися з мезгой. Забезпечуємо місця, де буде стояти каструля, відповідний температурно-вологісний режим.
• Перемішуємо мезгу вранці і ввечері, щоб не дати розвинутися мікробам в верхньому її шарі.


• Бродіння мезги починається на другу добу. Не пізніше, ніж на 5-й день, що відокремився сік з віджатою мезги переливаємо в бутлі об'ємом від 10 літрів до 20 (підійдуть і звичайні трилітрові банки). Залишок мезги, загорнутий в марлю, кладемо на сито і даємо стекти, отримуючи ще літра півтора вина.
• Бутель повинна бути вільна на одну третю або четверту частину, оскільки сусло підніметься в процесі бродіння. Для перешкоди контакту вина і повітря на бутель або банку надягають медичну гумову рукавичку або в отвір пробки вставляють тонку трубочку і опускають її в воду, щоб виходять гази не потрапили назад в вино.
• Спочатку вино «вирує», але поступово заспокоюється, світлішає, на дно ємності випадає осад. Тепер вино можна переливати в ємності для зберігання, намагаючись його не збовтувати.
• Якщо фортеці, на ваш смак, замало, додайте цукру, краще у вигляді теплого сиропу - від 30 г до 50 г цукру на 30 г води (це доза на 1 л вина). Фортеця повинна дійти до максимальних 12 градусів, щоб ваше вино довше могло зберегтися.
• Пляшки (та інші ємності) повинні бути майже повними, герметично закритими.
• Зберігати вино краще в прохолодному приміщенні. Перш, ніж починати його пити, дайте провину постояти і визріти для поліпшення смаку.
• Наклейте на ємності етикетки і вкажіть рік збору, сорт винограду і спосіб приготування вина як пам'ять на майбутнє.

• Наклейте на ємності етикетки і вкажіть рік збору, сорт винограду і спосіб приготування вина як пам'ять на майбутнє

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама