Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Килими для дитячої кімнати: який вибрати?

  1. КИЛИМКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ
  2. КОВРИКИ-ПАЗЛИ
  3. КИЛИМИ ДЛЯ КІМНАТИ ПІДЛІТКА
  4. ТИПИ ФІКСАЦІЇ килимові покриття
  5. РОЗМІР килимові покриття
  6. ВИДАЛЕННЯ ПЯТЕН З КИЛИМА
  7. Плінтус для ковроліну

Фото: ІКЕА

Основне призначення дитячих килимів - створення безпечного середовища. На м'якому підлозі складно посковзнутися, але, якщо це сталося, він пом'якшить удар і амортизує падіння, на відміну від ламінату, паркету та інших твердих покриттів. Теплоізоляційні якості килимів та килимових покриттів актуальні для приватних будинків і квартир, розташованих на першому поверсі. І не тільки для них, адже температура статі завжди на кілька градусів холодніше повітря, а діти, як відомо, постійно забувають про тапочках.

Килим Esprit Kids (Esprit Home), акрил, 0,7 × 1,4 м (770 руб.). Фото: Esprit Home

Під час переміщень по гладенькій підлозі пил піднімається в повітря, а з нього потрапляє в наші легені. Текстильні покриття збирають і утримують її на поверхні. Головне, регулярно пилососити підлогу, щоб пил і бруд не забивалися вглиб і не перетворювали його в мішок.

Крім корисних споживчих якостей, килими і килимові покриття в дитячій кімнаті грають декоративну роль завдяки яскравим кольорам і привабливим сюжетів, а деякі з них мають розвиваючі функції.

КИЛИМКИ ДЛЯ РОЗВИТКУ

Тільки-но з'явившись на світ, малюк починає знайомитися з навколишнім світом. І якщо замість закритої ліжечка укласти його на м'який килимок, який розстилають на дивані, кріслі або навіть на підлозі, він зможе безперешкодно спостерігати за тим, що відбувається навколо, і вільно рухатися. спеціальні розвиваючі килимки допомагають удосконалювати сенсорні і рухові навички дитини. Багато моделей мають безпечні бортики і дуги, на яких підвішені яскраві іграшки. На них крок за кроком малюк буде вчитися піднімати головку, фокусуватися на цікавлять його предметах, намагатися дістати їх, повзти, щоб дістатися до іграшок, а потім вставати, тримаючись за дуги.

Килим Princesse (House of Kids), ворс - поліестер (висота 8 мм), основа - войлок, розмір 1,3 × 1,9 м (7840 руб.). Фото: Tiny Love

Розвиваючі килимки виготовляють з натуральних і синтетичних тканин, які легко перуться. Поверхня якісного виробу не слизька, приємна на дотик. І до речі, краще вибрати забарвлення природних, помірно яскравих кольорів. Довжина сторони килимка від 60 до 120 см. Цю продукцію пропонують компанії Сhicco, Fisher-Price, Nattou, Tiny love. Ціна розвиваючих килимків коливається від 660 руб. до 10 тис. руб.

КОВРИКИ-ПАЗЛИ

Дитина росте, йому потрібно більше місця, а також пізнавальні ігри, наприклад килимки-пазли. Вони складаються з декількох (від 4 до 30) квадратних елементів з довжиною сторони 25, 30, 33 см. На поверхню пазлів нанесені різноманітні барвисті малюнки. Дитина зможе вивчати ази мов по буквах російського або англійського алфавіту. З різноманітними мешканцями фауни його познайомлять зображення риб, морських і земних тварин, метеликів. Бути більш впевненим на реальній дорозі допоможуть пазли з дорожніми знаками або зображенням вулиць.

Килимок-пазл «Місто Пеппі» (Peppa Pig), 0,94 × 0,94 м (1026 руб.). Фото: Peppa Pig

Виробники випускають багато тематичних серій, елементи яких комбінуються один з одним. Окремі пазли можна зібрати в килимок будь-якої форми і розміру, а при необхідності скласти в сумку і прибрати. Килимки-пазли, як правило, роблять з м'якого матеріалу з рифленою поверхнею EVA (спінений поліетилен з додаванням етилвинилацетата). Він не вбирає вологу і добре миється. Вироби представлені на нашому ринку компаніями FunKids, «Бомік», «Росмен». Діапазон цін за килимок становить 280-8000 руб.

Фото: ІКЕА

КИЛИМИ ДЛЯ КІМНАТИ ПІДЛІТКА

В кімнаті підлітка , Який захоплений спортом, музикою, іграми, відкритий до спілкування з друзями, дуже суттєва така гідність килимів і килимових покриттів, як шумоізоляція. Саме килимове покриття на підлозі дитячої кімнати в багатоквартирних багато поверхових будинках, де від шумів і звуків часто страждають мешканці сусідніх приміщень, створює комфортну акустичну середу, приглушаючи шуми і звуки до 10 разів. До того ж підлогу, одягнений в цю своєрідну шубку, стане тепліше, а переміщення по ньому дадуть приємні тактильні відчуття, особливо при ходьбі босоніж.

Вибираючи килимок в дитячу кімнату, варто звертати увагу не тільки на матеріал ворсу і дизайн покриття, а також на його основу. Вироби на гумовій основі, на відміну від інших, абсолютно не ковзають, що не промокають, а значить, на підлозі не залишиться плям. Фото: Brink & Campman

Рулонні килимові покриття для дітей випускають безліч виробників, серед яких: Balsan, Balta home, ITC Carpets, Vorwerk, «Нева Тафт». Ціна 1 м. Ковроліну починається з 245 руб.

при облаштуванні кімнати дитини склад покриття: шерсть, синтетика (поліестер, поліпропілен, акрил), віскоза, бавовна - повинен визначити дорослий. Разом зі школярем варто подумати, що краще: один килим, кілька - для різних функціональних зон або рулонне покриття для підлоги, що займає всю площу підлоги. Також важливо взяти до уваги інтереси та побажання дитини при виборі малюнка, щільності і фактури матеріалу.

Килим біля ліжка в спальні подарує приємні відчуття босим ніжок, у великій дитячій кімнаті допоможе зонувати простір, а веселі придверні килимки вітають вас на вході і створюють гарний настрій. Фото: Moldabela

ТИПИ ФІКСАЦІЇ килимові покриття

Повною мірою гідності килимового покриття проявляються тільки при правильному укладанні. для невеликої кімнати , Менше 12 м, буде досить фіксації ковроліну на двосторонній скотч по периметру. Якщо площа приміщення від 12 до 20 м., Скотч необхідно прокласти по периметру і через кожен метр. У просторій кімнаті більше 20 м. Виробники настійно радять приклеїти полотно до основи.

У деяких випадках цей метод єдино можливий, як, наприклад, при настилі на похилі поверхні, на підлоги приміщень з вигинами, сходи. Ковролін, покладений подібним чином, щільно прилягає до підлоги, стики полотен непомітні, краю не зношуються, що в результаті помітно збільшує термін його служби. Майте на увазі: претензії, пов'язані з швидким погіршенням якості покриття (втратою міцності або товщини, освітою хвиль, зламів, котушок і т. Д.), Розглядають тільки в тому випадку, коли укладання ковроліну проведена строго за інструкцією.

Фото: Balsan

РОЗМІР килимові покриття

Ширина килимових покриттів коливається від 0,7 до 5 м. Найпоширеніший розмір - 4 м. Що варто врахувати при розрахунку потрібної кількості матеріалу? Якщо одна зі сторін приміщення трохи менше ширини ковроліну, використовують цілий шматок. Але при його покупці до розрахункової площі додають ще 10-15%. Здаються прямими кути на практиці бувають далекі від ідеалу, а невеликий запас залишає можливість маневру.

Ковролін рожевих і інших теплих кольорів призначений для дівчаток, вироби більш холодних відтінків стануть прекрасним доповненням кімнати хлопчиків. Втім, є й універсальні покриття для дитячих кімнат. Фото: Associated Weavers

У більш складних випадках слід вибрати матеріал такої ширини, при якій відходи будуть мінімальними. Попросіть укладальників виміряти приміщення і зробити схему розкрою. Це потрібно для вибору розташування лінії шва. При правильному укладанні він малопомітний, однак не варто нехтувати можливістю заховати його під меблями. Схема розкрою важлива і для кімнат складної конфігурації: вигнутих, круглих, багатокутних, де точний план стане основою оптимального варіанту.

Фото: ShutterStock / Fotodom.ru

ВИДАЛЕННЯ ПЯТЕН З КИЛИМА

Якщо без зволікання приступити до видалення плями на килимі, для цього може знадобитися тільки вода кімнатної температури. Паперовим рушником збирають якомога більше рідини з поверхні. Рухи направляють від зовнішньої частини забруднення до центру, щоб уникнути розмазування плями. При необхідності використовують мильний розчин. По вологому ділянці не ходять до тих пір, поки він не висохне. Якщо самостійно відчистити пляму не вдалося, варто звернутися в спеціалізовану клінінгову компанію.

Спеціалізована фурнітура для плінтусів - це зовнішні і внут- ренніе кути, праві і ліві заглуш- ки. Вони в точності повторюють профіль плінтуса в поперечному перерізі, що забезпечує щільне прилягання без будь-яких зазорів плінтуса і додаткових елементів. Фото: Dollken Weimar

Плінтус для ковроліну

До яскравих, багатобарвним килимовим покриттям, в тому числі і дитячим, буває складно підібрати однотонний плінтус. Зверніть увагу на спеціалізовані елементи. Вони складаються з фігурною пластикової планки зі спеціальним пазом. Її прикріплюють до стіни (на місце звичайного плінтуса), а в спеціальний паз вставляють вузьку смугу, відрізану від основного полотна. В результаті плінтус стає логічним продовженням статі з ідеальним поєднанням кольору, малюнка, фактури. На нашому ринку плінтуси для ковроліну представляють компанії Dollken Weimar, Korner, «Росмат».

Фото: Dollken Weimar

Одна з переваг спеціалізованих плінтусів - прихована система монтажу. Жорстку планку прикріплюють до стіни саморізами. Капелюшки кріпильних елементів закриває смужка ковроліну, яку фіксують на основі за допомогою клейової стрічки (вона знаходиться на лицьовій частині планки) або клейового шару, нанесеного при виробництві плінтуса (для чого потрібно видалити захисну паперову смугу). В окремих моделях в конструкції планки передбачено простір для кабелів і проводів. Простий і швидкий монтаж плінтуса не вимагає спеціальних навичок і займає мінімум часу. А при настилі нового килимового покриття демонтувати його необов'язково, досить замінити стару смужку ковроліну на нову.

Що варто врахувати при розрахунку потрібної кількості матеріалу?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама