Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи

  1. Придбати цю книгу
  2. дачне будівельне
  3. Високі грядки взимку
  4. Про важливе) Про компостну яму
  5. Високі грядки просто декор або необхідна річ для садівника?
  6. Що робити з дубовим листом?
  7. Яка у Вас на сьогодні розсада томатів?
  8. Посадки в теплиці.
  9. C чого почати?
  10. з чого почати?
  11. освоєння цілини з найменшими затратами)))) питання до досвідчених дачникам-городникам)))
  12. Як поливати через покривний матеріал?
  13. Щоб такого посадити і не доглядати?
  14. що кидати в компостну яму?
  15. Роза після літа
  16. як часто треба удобрювати газон
  17. Чим засипати вологе місце на ділянці?
  18. добриво для газону
  19. полуниця - мульчування
  20. Off. Просто не знаю куди звернутися ...
  21. Чи можна поливати всі рослини тільки через піддон?

Городникам не догодиш: в сиру і холодну погоду вони журяться про врожай, а як тільки стає тепло і сухо, нарікають на труднощі з поливом. Лейкою - важко, шлангом - довго, а якщо ще й перебої з водою ... Виявляється, можна багато чого придумати, щоб не бігати з лійками і шлангами щовечора. Зовсім позбутися від турбот, пов'язаних з поливом, можна за допомогою різноманітних систем автополиву, як саморобних, так і покупних. А сьогодні розповімо, що можна зробити з грядками.

А сьогодні розповімо, що можна зробити з грядками

Почнемо з простого тези: краще воду зберегти в грунті, ніж її туди лити без кінця. Чи можна це зробити? Так, якщо не давати волозі випаровуватися з поверхні землі. Як це робить природа? А вона не дозволяє грунті пустувати. Весь вільний простір зараз же займають рослини і прикривають грунт від прямих сонячних променів і сухого повітря. Все, що росте на поверхні грунту, перешкоджає пустопорожньою втрати вологи.

А тому не саджайте рядами, щоб міжряддя не заселені бур'яни. Посадки рядами з великими міжряддями прийшли до нас з колгоспних полів, де застосовується техніка вимагала великих відстаней між посадками для коліс.

Ну, а якщо садите рядами, то робіть їх якомога ближче один у одного. Яка повинна бути мінімальна площа живлення для різних городніх рослин? Мій досвід показує, що для редиски досить площі 4 × 4 см. Для буряка, ріпи, редьки підходить площа 9 × 9 см, для ріпчастої цибулі - 10 × 10 см. Качан капусти треба 40 × 40 см. Огірки краще ростити в один ряд , висаджуючи їх через 20 см і підсаджуючи їм «квартирантів» з двох сторін від посадок.

Перцям потрібна площа 25 × 25 см, томатів - 35 × 35 см, за умови, що ви будете поступово знімати з них нижні листки. Для кущового кропу «Буян» або «Салют» необхідно не менше 30 × 30 см, тоді ви дійсно виростите кущ кропу. Листовий петрушці треба не менше 25 × 25 см, а коренева обійдеться набагато меншою площею живлення - 15 × 15 см. Брюква, стебловий і кореневої селера потребують площі не менше 25 × 25 см.

Рослини випаровують через листя води в десятки разів менше, ніж сонце і вітер випаровують її з голої землі. Отже, грунт треба захищати від випарів вологи з її поверхні. Для цього поверхню грунту слід прикривати. Зазвичай її пропонують мульчувати. Використовувати для цього можна багато чого.

В Америці і Європі продається мульча, спеціально виготовлена ​​з відходів деревообробної промисловості - кори дерев. Така мульча вважається кращою. Вона довго не перегниває, а тому не змінює хімічний склад верхнього шару грунту. Вона погано намокає, тому залишається сухою, але досить важкою для вітру, так що не розноситься їм по окрузі. Така мульча добре пропускає повітря. Через свого темного кольору вона добре нагрівається сонцем в денний час і довго зберігає тепло вночі. Іншими словами, має масу всіляких достоїнств. Та ось біда, на наших лісопилках її не виробляють. У великих магазинах, звичайно, поки лише у великих містах, мульча з кори (іноземного виробництва) з'явилася в продажу, правда, втридорога. Так що на кору сподівайся, а сам не зівай і використовуй те, що є під рукою.

Є опилки - дай їм полежати рік-другий і мульчують. Є хвойний ліс поруч - набери голок, але не забудь додати в них золи або доломіту, вапна, крейди, оскільки голки сильно закісляет грунт. Добре мульчувати верховим торфом, він лише трохи поступається мульчі з кори. Але теж закисляет грунт, так що доведеться вносити раскислители. Найпопулярніша, але недовговічна мульча, так як швидко перегниває, але зате удобрює грунт, - скошена трава (важливо, щоб в ній не було насіння). Можна мульчувати нетканими укривними матеріалами (спанбонд, лутрасил і так далі), але чорними.

Можна використовувати мох сфагнум, він до того ж бактерицидний, заодно і шкідливих бактерій погубить. Але під ним грунт завжди на 2-3 градуси холодніше, чим не укрита, і на 5-10 холодніше, ніж під темним укриттям. Так що в холодних регіонах в теплиці, де ростуть теплолюбні рослини, їм мульчувати грунт не слід.

Можна використовувати картон і навіть прості газети, складені в декілька шарів і склеєні між собою в полотнище звичайним скотчем. У теплиці грунт можна мульчувати зім'ятими газетами.

У перші, найспекотніші весняні тижні відмінно служать мульчею опале восени листя, тому не згрібати їх на догоду красі і чистоті. Прокинулися черви самі затягнуть їх в свої нори і там перероблять на гумус не без допомоги перезимували мікроорганізмів.

Відмінним прикриттям для грунту служать і ростуть на ній рослини. Саме тому сади краще перетворювати в газон. Якщо ж ви тільки почали освоювати свою ділянку, то не знімайте весь трав'яний покрив, а тільки там, де будете будувати будинок, прокладати доріжки, садити дерева і так далі. Причому не слід знімати дернину відразу скрізь по розмітці. Знімайте тільки там, де в даний момент збираєтеся будувати і садити. Під дерева і кущі треба зняти рівно стільки, скільки треба для закладки посадкової ями. Все інше простір регулярно викошувати - і у вас завжди буде чистий, доглянутий і досить насичений вологою ділянку.

Автор

Галина Кизима

Авторська стаття

Придбати цю книгу

x

Вам сподобалася стаття?

Оцініть статтю

Коментувати можут "Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи"

дачне будівельне

Як зробити грядки своїми руками: фото та поради від Курдюмова. Можна його заховати під Ми поговорили такому невдячному праці дачників, як перекопування грунту і полив, і Як перестати поливати грядки: газони та мульча. Полив на дачі: як зберегти вологу в ґрунті.

Високі грядки взимку

Високі грядки взимку. Облаштування ділянки. Дача, сад і город. Дача і дачний участов Питання до тих у кого стоять високі грядки. А вони взимку в наших умовах не промерзають? Тому частий полив виявився меншим злом. Полуниця, щавель, цибуля, часник і т.п. до речі, в ...

Про важливе) Про компостну яму

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. дачникам. про сортир. А компостні ями у Вас відсутні? Як зробити грядки своїми руками: фото та поради від Курдюмова. Якщо ваша ділянка ніколи не підтоплюється, найкраще вузький ...

Високі грядки просто декор або необхідна річ для садівника?

Купили до неї авто- полив, сталеву сітку від кротів і постелили на дно грядки геотекстиль 13. Висока грядка незамінна для тих, у кого болотистий грунт або ділянка знаходиться в низині Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Високі грядки просто декор або ...

Що робити з дубовим листом?

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Що робити з дубовим листом?. Вкрита органічними добривами грунт швидше прогрівається навесні, менше Темна мульча на поверхні грунту притягує сонячні промені і швидко ...

Яка у Вас на сьогодні розсада томатів?

На грядках. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев спробуйте атлант хороша штука -поможет, або 2 столові ложки перексі на літр води Подивіться інші обговорення на тему "яка у вас розсада томатів відгуки дачників"

Посадки в теплиці.

Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки, овочі, фрукти, ягоди Вода не вбирається. Ще питання: при посадці огірків, помідорів для поливу можна використовувати холодну воду або треба гріти?

C чого почати?

Розділ: На грядках (грядка з чого почати новачкові). грядки для новачка. Ніколи не дала грядок, але ось в цьому році з урахуванням проведення літа Як правильно розпланувати ділянку городу. Ви вирішили виростити урожай і не знаєте з чого почати? І морквина-буряк: посадив ...

з чого почати?

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. з чого почати ? Перший раз орали сплошніком трактором- не сподобалося, але цілину брав тільки він. На грядках. Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій ...

освоєння цілини з найменшими затратами)))) питання до досвідчених дачникам-городникам)))

питання приблизно такий: як з цього багатства спорудити грядки -короба? і чи можна в пристрій цих грядок закласти залишки землі-трави з клумб (там же коренів бур'янів все можна :) але між грядок краще просто косити, лінолеум слизький буде, тільки відстань ...

Як поливати через покривний матеріал?

Догляд за ґрунтовими огірками: полив і підгодівлі. Коли з'являться сходи, покривний матеріал треба підняти над грядкою - за допомогою дуг або Кореневі підгодівлі починають робити через 3 тижні після появи сходів і проводять регулярно протягом літнього періоду.

Щоб такого посадити і не доглядати?

Дача, сад і город. Дача і дачний участов: покупка, благоустрій, посадка дерев і чагарників, розсада, грядки, овочі, фрукти Та мені здається, що до цього газоном метушні ще більше, ніж в звичайними грядками. Якщо говорити про травичку, то я в цьому році посіяла ...

що кидати в компостну яму?

що кидати в компостну яму ?. На грядках. Дача, сад і город. дачникам. про сортир. А компостні ями у Вас відсутні? Куди траву кидаєте? Як зробити грядки своїми руками: фото та поради від Курдюмова. Якщо ваша ділянка ніколи не підтоплюється, найкраще ...

Роза після літа

Як зберегти троянди взимку ??? у мене є різні троянди, начебто все знаю як вкривати, виживають практично всі, крім плетістой- вона вимерзає або випріває щороку до Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи.

як часто треба удобрювати газон

Газонні трави, посадка газону і полив. Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Досить поливати грядки! Часто рекомендують полити розсаду перед висадкою в грунт. Потім пересаджені рослини треба добре полити Як ...

Чим засипати вологе місце на ділянці?

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Після знезараження насіння можна відразу висівати в грунт, але краще все-таки Навіть на Досить полоти грядки! Що робити з бур'янами: мульча і газон. ніж засипати порожні місця на клумбах?

добриво для газону

Газонні трави, посадка газону і полив. Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Часто рекомендують полити розсаду перед висадкою в грунт. Потім пересаджені рослини треба добре полити Як правильно удобрювати полуницю.

полуниця - мульчування

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Як перестати поливати грядки: газони та мульча. Полив на дачі: як зберегти вологу в Пам'ятаєте, що до зимової мульчі пред'являються зовсім інші вимоги, ніж до літньої.

Off. Просто не знаю куди звернутися ...

Досить поливати грядки! Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Найпопулярніша, але недовговічна мульча, так як швидко перегниває, але зате удобрює грунт, - скошена трава (важливо, щоб в ній не Його називають «малиновим Мічуріним» ...

Чи можна поливати всі рослини тільки через піддон?

Як зберегти вологу в ґрунті: газон і інші способи. Чи можна це зробити? Досить поливати грядки! Часто рекомендують полити розсаду перед висадкою в грунт. Потім пересаджені рослини треба добре полити ще раз і після цього не поливати в ...

Що робити з дубовим листом?
Яка у Вас на сьогодні розсада томатів?
C чого почати?
З чого почати?
Щоб такого посадити і не доглядати?
О кидати в компостну яму?
Чи можна поливати всі рослини тільки через піддон?
Чи можна це зробити?
Як це робить природа?
А вони взимку в наших умовах не промерзають?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама