Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Кактус. Опис. Форми. Кімнатні рослини. Квіти. Фото - Ботанічка.ru

Кактуси - своєрідні колючі рослини, що пристосувалися до життя в посушливих пустелях, на малородючих плоскогір'я південних країн, що відносяться до великого сімейства кактусових. Вони добре ростуть на пісках пустель і напівпустель, на кам'янистих плоскогір'ях між ущелин скель, розжарених палючими променями сонця. В таких умовах ці рослини пристосувалися запасати в стеблі вологу в період дощів для посушливого часу. Кактуси, за невеликим винятком, не мають листя, і їх функцію виконує потовщений зелене стебло, що має найрізноманітнішу форму: циліндричну, Колоновидні, кулясту, тригранну і ін. Стебла кактусів бувають гладкі, ребристі, горбкуваті, зморшкуваті з сосочками або виїмками; вони покриті зовні жорсткої кутикулою з восковим нальотом. Кактуси - своєрідні колючі рослини, що пристосувалися до життя в посушливих пустелях, на малородючих плоскогір'я південних країн, що відносяться до великого сімейства кактусових

Кактус (Cactus)

© gurdonark

Листя у кактусів видозмінені в колючки, щетинки і волоски різної форми, довжини (до 12 см) і забарвлення. Вони виходять з повстяні-опушених подушечок. Лише лістоносних кактус (Пейреск) має листя, трохи нагадують листя цитрусових. Волоски, щетинки і колючки служать на батьківщині для захисту від тварин, а також є пристосуванням для перенесення тваринами колючих плодів, «діток» і зменшують випаровування вологи.

На оригінальних, химерних, а іноді і дуже маленьких кактуси з'являються прекрасні, великі квіти, різні за формою і забарвленням. Квіти у кактусів двостатеві, воронкоподібні, трубчасті, більше сидячі. У деяких рослин вони цвітуть лише вночі. Є квіти дуже запашні.

Кактус (Cactus)

© Tobias Klüpfel

Багато з кактусів на батьківщині дають їстівні плоди. Інші йдуть на корм худобі (безколючковая опунция), з свечевідних кактусів (цереусов) утворюють живоплоти, а стовбури їх йдуть на невеликі споруди і на паливо.

У кімнатах розводять карликові види кактусів, які займають мало місця. На одному підвіконні можна вирощувати їх кілька десятків. Великі колекції їх є в ботанічних садах, а також у багатьох любителів.

Кактус (Cactus)

© 2Tales

Використовувані матеріали:

  • Кімнатні квіти - Д. Ф. Юхимчук.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама