Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вогнестійка монтажна піна

  1. Застосування пожежостійкість піни

Протипожежна монтажна піна використовується для закладення щілин між коробом вогнетривких дверей і стіною Протипожежна монтажна піна використовується для закладення щілин між коробом вогнетривких дверей і стіною. Протипожежні двері - це конструкції спеціального призначення, які встановлюють на шляхах евакуації. До їх технічними характеристиками ставлять високі вимоги. Двері повинні відповідати заявленому межі вогнестійкості: 15, 30, 60 хвилин і т.д. Вогнестійкість дверей перевіряють в печі, а результати випробування оформляє акредитована організація. Щоб двері витримала натиск диму і вогню, її комплектують пожежостійкими матеріалами.

Закладати щілини звичайної монтажною піною не можна, так як вона не є вогнетривкої. Вогнестійкий склад зробить щілини герметичними, і через них не проникнуть продукти горіння. Піна здатна витримувати температуру до 1000 градусів Цельсія. Вона стійка не тільки до вогню, а й до вологи, тому в щілини чи не з'явиться цвіль і грибок. пожежні люки також повинні встановлюватися з заповненням щілин вогнестійкою піною.

У виробника має бути оформлений сертифікат, що підтверджує її якості. Виготовлення повинно відбуватися з дотриманням ГОСТ 30247.0-94. Він встановлює вимоги до будівельних конструкцій та випробування їх на вогнетривкість.

Склад:Властивості:
  1. Каталізатори. Вони дозволяють складу швидко розширюватися, заповнюючи отвір.
  2. Піноутворювача забезпечують піні пористість і допомагають їй швидко тверднути.
  3. Стабілізатори, що допомагають рівно розподілити матеріал.
  4. Газ, що виштовхує її з балона.
  1. Низька теплопровідність.
  2. Відмінне зчеплення з поверхнею.
  3. Герметичність.
  4. Тепло- і звукоізоляція.

Залежно від застосування, при різній температурі повітря піна буває двох видів Залежно від застосування, при різній температурі повітря піна буває двох видів. Один вид використовують, коли температура повітря становить вище 5 градусів Цельсія, інший - коли стовпчик термометра опускається нижче. Крім того, у матріала можуть бути різні межі вогнестійкості . Вони повинні бути такими ж, як у дверей, при установці яких вони використовуються. Крім того, потрібно пам'ятати, що протипожежна піна має маркування В1. Це означає, що вона не горить.

Піна випускається одно-і двокомпонентної. Для застигання першої потрібна волога. Перед її нанесенням поверхню збризкують водою. Другий вид наноситься без води.

Застосування пожежостійкість піни

Спочатку поверхню стіни очищають від бетонної крихти, сміття і знежирюють. При використанні однокомпонентної піни потрібно змочити її водою. Перед застосуванням балон тримають деякий час в теплій воді, а потім добре струшують і ставлять на нього монтажний пістолет. Потім піну видавлюють в щілину знизу вгору. Так як піна боїться ультрафіолету, при застиганні її закладають фарбою, штукатуркою або закривають лиштвами.

Ціна становить в середньому 400-600 рублів. Відрізнити цю піну від звичайної можна за зовнішнім виглядом (балон повинен бути пофарбований в рожевий або червоний колір) і маркування В1. У компанії «Люкс-дизайн» при установці дверей використовують якісні склади, у яких є сертифікат відповідності.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама