Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів). Жіночий сайт InMoment.ru

  1. Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних...
  2. Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я
  3. Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я
  4. Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я
  5. Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані
  6. Кімнатна рослина лавр: корисні властивості
  7. Кімнатна рослина кактус: користь кактусів
  8. Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я
  9. Властивості кімнатних рослин (квітів)
  10. Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних...
  11. Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин
  12. Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я
  13. Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я
  14. Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я
  15. Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані
  16. Кімнатна рослина лавр: корисні властивості
  17. Кімнатна рослина кактус: користь кактусів
  18. Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я
  19. Властивості кімнатних рослин (квітів)
  20. Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних...
  21. Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин
  22. Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я
  23. Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я
  24. Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я
  25. Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані
  26. Кімнатна рослина лавр: корисні властивості
  27. Кімнатна рослина кактус: користь кактусів
  28. Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я
  29. Властивості кімнатних рослин (квітів)
  30. Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних...
  31. Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин
  32. Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я
  33. Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я
  34. Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я
  35. Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані
  36. Кімнатна рослина лавр: корисні властивості
  37. Кімнатна рослина кактус: користь кактусів
  38. Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я
  39. Властивості кімнатних рослин (квітів)
  40. Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних...
  41. Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин
  42. Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я
  43. Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я
  44. Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я
  45. Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані
  46. Кімнатна рослина лавр: корисні властивості
  47. Кімнатна рослина кактус: користь кактусів
  48. Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я
  49. Властивості кімнатних рослин (квітів)

Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів)

Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, проте в наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин

Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, проте в останні роки вчені відкрили і інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.


Кімнатні квіти потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.

Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, проте не всі підряд, а певні види.


Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелене листя, іноді з смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - достатньо відокремити «діток» від довгого стебла, який виганяє кожен дорослий квітка, і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же почне і почне впроваджуватися.

Хлорофітум поглинає не тільки токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також потрапляють в квартиру зовні, але і вбиває шкідливі бактерії. Якщо в приміщенні є кілька хлорофитумов, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітум ніколи не уражаються шкідниками.


Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості.

Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я

Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами.

Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я

Очищати забруднене повітря житла здатні й такі рослини, як пестролістая диффенбахія і фікус. Їх слід розміщувати на тому боці квартири, вікна якої виходять в бік промислового району чи жвавої автостради. Ці рослини люблять світло, проте потрібно мати у своєму розпорядженні їх так, щоб виключити потрапляння прямих сонячних променів.


Коли полив для диффенбахии буде недостатнім, вона витягнеться вгору і почне скидати листя. Фікус ж, навпаки, не любить занадто інтенсивного поливу, і може скидати здорові листя саме з цієї причини. У зимовий час фікус краще не поливати взагалі - досить обприскувати рослину з пульверизатора.

Однак, якщо ви вирішили вирощувати у себе ці рослини, то не дозволяйте чіпати диффенбахию дітям: її сік отруйний, і може викликати алергічні реакції, потрапивши на шкіру або слизові оболонки.

Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані

Герань відома нам дуже давно, і багато російські класики згадували про неї в своїх творах, описуючи інтер'єр старовинних будинків і квартир. Ця рослина широко поширене і в наші дні, завдяки своїй невибагливості, гарним квіткам і лікувальним властивостям. Герань здатна вбивати стрептококи і стафілококи, а найкращим місцем для неї буде спальня, так як речовини, що виділяються рослиною в навколишнє середовище, мають заспокійливі і антистресовими властивостями. Найкраще тримати герань на підвіконні, на сонячній стороні, так як вона світлолюбна, хоча і вимагає рясного поливу в теплу пору року.


Кімнатна рослина лавр: корисні властивості

Дуже цікава рослина - лавр. Це вічнозелений чагарник, який можна назвати карликовим, і він теж здатний вбивати шкідливі бактерії і віруси. Людям із захворюваннями шлунка та кишечника, а також серця і судин тримати цю рослину в своїй квартирі особливо корисно. Лавр добре росте в освітлених місцях, і його можна стригти, як звичайний чагарник, надаючи рослині округлу форму.

Кімнатна рослина кактус: користь кактусів

Одним з найбільш поширених рослин можна назвати і кактус. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість.


Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора або комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн. Знижувати вплив електромагнітного випромінювання здатне ще одна поширена рослина - традесканція.

Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я

Невелике акуратне рослина - пеперомия, здатне захищати нас від застуди та ГРВІ. Повітря в приміщенні, де знаходиться ця рослина, повинен бути в міру сухим, а саме приміщення - не надто яскраво освітленим. Пеперомії приписується ще одне лікувальну властивість - вона допомагає протистояти депресій, випромінюючи позитивну енергетику, створюючи в сім'ї або колективі теплу, доброзичливу атмосферу.


Властивості кімнатних рослин (квітів)

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.

Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певними властивостями, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не тільки оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, але і покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів)


Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, проте в наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин

Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, проте в останні роки вчені відкрили і інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.


Кімнатні квіти потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.

Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, проте не всі підряд, а певні види.


Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелене листя, іноді з смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - достатньо відокремити «діток» від довгого стебла, який виганяє кожен дорослий квітка, і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же почне і почне впроваджуватися.

Хлорофітум поглинає не тільки токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також потрапляють в квартиру зовні, але і вбиває шкідливі бактерії. Якщо в приміщенні є кілька хлорофитумов, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітум ніколи не уражаються шкідниками.


Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості.

Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я

Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами.

Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я

Очищати забруднене повітря житла здатні й такі рослини, як пестролістая диффенбахія і фікус. Їх слід розміщувати на тому боці квартири, вікна якої виходять в бік промислового району чи жвавої автостради. Ці рослини люблять світло, проте потрібно мати у своєму розпорядженні їх так, щоб виключити потрапляння прямих сонячних променів.


Коли полив для диффенбахии буде недостатнім, вона витягнеться вгору і почне скидати листя. Фікус ж, навпаки, не любить занадто інтенсивного поливу, і може скидати здорові листя саме з цієї причини. У зимовий час фікус краще не поливати взагалі - досить обприскувати рослину з пульверизатора.

Однак, якщо ви вирішили вирощувати у себе ці рослини, то не дозволяйте чіпати диффенбахию дітям: її сік отруйний, і може викликати алергічні реакції, потрапивши на шкіру або слизові оболонки.

Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані

Герань відома нам дуже давно, і багато російські класики згадували про неї в своїх творах, описуючи інтер'єр старовинних будинків і квартир. Ця рослина широко поширене і в наші дні, завдяки своїй невибагливості, гарним квіткам і лікувальним властивостям. Герань здатна вбивати стрептококи і стафілококи, а найкращим місцем для неї буде спальня, так як речовини, що виділяються рослиною в навколишнє середовище, мають заспокійливі і антистресовими властивостями. Найкраще тримати герань на підвіконні, на сонячній стороні, так як вона світлолюбна, хоча і вимагає рясного поливу в теплу пору року.


Кімнатна рослина лавр: корисні властивості

Дуже цікава рослина - лавр. Це вічнозелений чагарник, який можна назвати карликовим, і він теж здатний вбивати шкідливі бактерії і віруси. Людям із захворюваннями шлунка та кишечника, а також серця і судин тримати цю рослину в своїй квартирі особливо корисно. Лавр добре росте в освітлених місцях, і його можна стригти, як звичайний чагарник, надаючи рослині округлу форму.

Кімнатна рослина кактус: користь кактусів

Одним з найбільш поширених рослин можна назвати і кактус. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість.


Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора або комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн. Знижувати вплив електромагнітного випромінювання здатне ще одна поширена рослина - традесканція.

Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я

Невелике акуратне рослина - пеперомия, здатне захищати нас від застуди та ГРВІ. Повітря в приміщенні, де знаходиться ця рослина, повинен бути в міру сухим, а саме приміщення - не надто яскраво освітленим. Пеперомії приписується ще одне лікувальну властивість - вона допомагає протистояти депресій, випромінюючи позитивну енергетику, створюючи в сім'ї або колективі теплу, доброзичливу атмосферу.


Властивості кімнатних рослин (квітів)

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.

Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певними властивостями, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не тільки оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, але і покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів)


Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, проте в наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин

Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, проте в останні роки вчені відкрили і інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.


Кімнатні квіти потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.

Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, проте не всі підряд, а певні види.


Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелене листя, іноді з смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - достатньо відокремити «діток» від довгого стебла, який виганяє кожен дорослий квітка, і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же почне і почне впроваджуватися.

Хлорофітум поглинає не тільки токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також потрапляють в квартиру зовні, але і вбиває шкідливі бактерії. Якщо в приміщенні є кілька хлорофитумов, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітум ніколи не уражаються шкідниками.


Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості.

Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я

Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами.

Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я

Очищати забруднене повітря житла здатні й такі рослини, як пестролістая диффенбахія і фікус. Їх слід розміщувати на тому боці квартири, вікна якої виходять в бік промислового району чи жвавої автостради. Ці рослини люблять світло, проте потрібно мати у своєму розпорядженні їх так, щоб виключити потрапляння прямих сонячних променів.


Коли полив для диффенбахии буде недостатнім, вона витягнеться вгору і почне скидати листя. Фікус ж, навпаки, не любить занадто інтенсивного поливу, і може скидати здорові листя саме з цієї причини. У зимовий час фікус краще не поливати взагалі - досить обприскувати рослину з пульверизатора.

Однак, якщо ви вирішили вирощувати у себе ці рослини, то не дозволяйте чіпати диффенбахию дітям: її сік отруйний, і може викликати алергічні реакції, потрапивши на шкіру або слизові оболонки.

Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані

Герань відома нам дуже давно, і багато російські класики згадували про неї в своїх творах, описуючи інтер'єр старовинних будинків і квартир. Ця рослина широко поширене і в наші дні, завдяки своїй невибагливості, гарним квіткам і лікувальним властивостям. Герань здатна вбивати стрептококи і стафілококи, а найкращим місцем для неї буде спальня, так як речовини, що виділяються рослиною в навколишнє середовище, мають заспокійливі і антистресовими властивостями. Найкраще тримати герань на підвіконні, на сонячній стороні, так як вона світлолюбна, хоча і вимагає рясного поливу в теплу пору року.


Кімнатна рослина лавр: корисні властивості

Дуже цікава рослина - лавр. Це вічнозелений чагарник, який можна назвати карликовим, і він теж здатний вбивати шкідливі бактерії і віруси. Людям із захворюваннями шлунка та кишечника, а також серця і судин тримати цю рослину в своїй квартирі особливо корисно. Лавр добре росте в освітлених місцях, і його можна стригти, як звичайний чагарник, надаючи рослині округлу форму.

Кімнатна рослина кактус: користь кактусів

Одним з найбільш поширених рослин можна назвати і кактус. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість.


Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора або комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн. Знижувати вплив електромагнітного випромінювання здатне ще одна поширена рослина - традесканція.

Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я

Невелике акуратне рослина - пеперомия, здатне захищати нас від застуди та ГРВІ. Повітря в приміщенні, де знаходиться ця рослина, повинен бути в міру сухим, а саме приміщення - не надто яскраво освітленим. Пеперомії приписується ще одне лікувальну властивість - вона допомагає протистояти депресій, випромінюючи позитивну енергетику, створюючи в сім'ї або колективі теплу, доброзичливу атмосферу.


Властивості кімнатних рослин (квітів)

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.

Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певними властивостями, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не тільки оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, але і покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів)


Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, проте в наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин

Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, проте в останні роки вчені відкрили і інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.


Кімнатні квіти потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.

Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, проте не всі підряд, а певні види.


Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелене листя, іноді з смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - достатньо відокремити «діток» від довгого стебла, який виганяє кожен дорослий квітка, і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же почне і почне впроваджуватися.

Хлорофітум поглинає не тільки токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також потрапляють в квартиру зовні, але і вбиває шкідливі бактерії. Якщо в приміщенні є кілька хлорофитумов, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітум ніколи не уражаються шкідниками.


Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості.

Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я

Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами.

Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я

Очищати забруднене повітря житла здатні й такі рослини, як пестролістая диффенбахія і фікус. Їх слід розміщувати на тому боці квартири, вікна якої виходять в бік промислового району чи жвавої автостради. Ці рослини люблять світло, проте потрібно мати у своєму розпорядженні їх так, щоб виключити потрапляння прямих сонячних променів.


Коли полив для диффенбахии буде недостатнім, вона витягнеться вгору і почне скидати листя. Фікус ж, навпаки, не любить занадто інтенсивного поливу, і може скидати здорові листя саме з цієї причини. У зимовий час фікус краще не поливати взагалі - досить обприскувати рослину з пульверизатора.

Однак, якщо ви вирішили вирощувати у себе ці рослини, то не дозволяйте чіпати диффенбахию дітям: її сік отруйний, і може викликати алергічні реакції, потрапивши на шкіру або слизові оболонки.

Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані

Герань відома нам дуже давно, і багато російські класики згадували про неї в своїх творах, описуючи інтер'єр старовинних будинків і квартир. Ця рослина широко поширене і в наші дні, завдяки своїй невибагливості, гарним квіткам і лікувальним властивостям. Герань здатна вбивати стрептококи і стафілококи, а найкращим місцем для неї буде спальня, так як речовини, що виділяються рослиною в навколишнє середовище, мають заспокійливі і антистресовими властивостями. Найкраще тримати герань на підвіконні, на сонячній стороні, так як вона світлолюбна, хоча і вимагає рясного поливу в теплу пору року.


Кімнатна рослина лавр: корисні властивості

Дуже цікава рослина - лавр. Це вічнозелений чагарник, який можна назвати карликовим, і він теж здатний вбивати шкідливі бактерії і віруси. Людям із захворюваннями шлунка та кишечника, а також серця і судин тримати цю рослину в своїй квартирі особливо корисно. Лавр добре росте в освітлених місцях, і його можна стригти, як звичайний чагарник, надаючи рослині округлу форму.

Кімнатна рослина кактус: користь кактусів

Одним з найбільш поширених рослин можна назвати і кактус. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість.


Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора або комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн. Знижувати вплив електромагнітного випромінювання здатне ще одна поширена рослина - традесканція.

Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я

Невелике акуратне рослина - пеперомия, здатне захищати нас від застуди та ГРВІ. Повітря в приміщенні, де знаходиться ця рослина, повинен бути в міру сухим, а саме приміщення - не надто яскраво освітленим. Пеперомії приписується ще одне лікувальну властивість - вона допомагає протистояти депресій, випромінюючи позитивну енергетику, створюючи в сім'ї або колективі теплу, доброзичливу атмосферу.


Властивості кімнатних рослин (квітів)

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.

Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певними властивостями, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не тільки оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, але і покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Для чого потрібні кімнатні квіти. Кімнатні рослини для здоров'я людини. Користь і властивості кімнатних рослин (квітів)


Історики вважають, що люди почали вирощувати кімнатні рослини вже 5000 років тому, проте в наш час до них перестали серйозно ставитися, і довго сприймали їх тільки як прикраса приміщень.

Для чого потрібні кімнатні квіти. Користь кімнатних рослин

Для чого ж нам потрібні кімнатні квіти? Звичайно, квіти дійсно створюють в приміщенні затишок, комфортну атмосферу, роблять інтер'єр приміщень живим і привабливим, проте в останні роки вчені відкрили і інші властивості кімнатних рослин, і ці відкриття змінили ставлення людей до них.


Кімнатні квіти потрібні в кожній квартирі не тільки для затишку. У повітрі закритих приміщень з різних причин накопичуються токсичні речовини: їх виділяють оздоблювальні матеріали, миючі засоби, водопровідна вода, та й повітря, що потрапляє з вулиці, далеко не завжди буває чистим і безпечним - у вихлопах автомобілів і сигаретному димі містяться такі небезпечні для здоров'я речовини , як бензол і толуол.

Електромагнітне випромінювання, бактерії і висушений повітря теж не додають здоров'я ні нам, ні нашій шкірі. З усіма цими проблемами допомагають впоратися кімнатні рослини, проте не всі підряд, а певні види.


Кімнатна рослина хлорофітум: користь для здоров'я

Якщо розглядати кімнатні рослини з цієї точки зору, то найкориснішим з них виявиться хлорофітум. Ця рослина відомо всім: довгі зелене листя, іноді з смужками, іноді без; цвіте дрібними білими квітами; розмножується дуже легко, і невибагливо у догляді - достатньо відокремити «діток» від довгого стебла, який виганяє кожен дорослий квітка, і буквально увіткнути в сиру землю. Рослина тут же почне і почне впроваджуватися.

Хлорофітум поглинає не тільки токсини, що виділяються синтетичними матеріалами, а також потрапляють в квартиру зовні, але і вбиває шкідливі бактерії. Якщо в приміщенні є кілька хлорофитумов, вам не знадобиться встановлювати дорогі очищувачі повітря: за добу ці рослини поглинають майже всі шкідливі бактерії в приміщенні. Не дарма хлорофітум ніколи не уражаються шкідниками.


Частого поливу рослина не вимагає, проте полив повинен бути рясним, особливо влітку. Додавши в горщик з хлорофітумом кілька таблеток активованого вугілля, можна значно підсилити його очищаючі властивості.

Кімнатна рослина драцена: користь для здоров'я

Якщо в приміщенні в якості підлогового покриття використовується лінолеум, то заведіть драцену. Ця рослина дуже красиво, і легко вписується в будь-який інтер'єр. В офісах зазвичай використовують великі екземпляри, а для квартир підійдуть невеликі рослини. Драцена майже на 70% очищає повітря від бензолу, що виділяється лінолеумом, а також справляється з потрапляють в квартиру вихлопними газами.

Кімнатні рослини диффенбахія і фікус: користь для здоров'я

Очищати забруднене повітря житла здатні й такі рослини, як пестролістая диффенбахія і фікус. Їх слід розміщувати на тому боці квартири, вікна якої виходять в бік промислового району чи жвавої автостради. Ці рослини люблять світло, проте потрібно мати у своєму розпорядженні їх так, щоб виключити потрапляння прямих сонячних променів.


Коли полив для диффенбахии буде недостатнім, вона витягнеться вгору і почне скидати листя. Фікус ж, навпаки, не любить занадто інтенсивного поливу, і може скидати здорові листя саме з цієї причини. У зимовий час фікус краще не поливати взагалі - досить обприскувати рослину з пульверизатора.

Однак, якщо ви вирішили вирощувати у себе ці рослини, то не дозволяйте чіпати диффенбахию дітям: її сік отруйний, і може викликати алергічні реакції, потрапивши на шкіру або слизові оболонки.

Кімнатна рослина герань: користь і властивості герані

Герань відома нам дуже давно, і багато російські класики згадували про неї в своїх творах, описуючи інтер'єр старовинних будинків і квартир. Ця рослина широко поширене і в наші дні, завдяки своїй невибагливості, гарним квіткам і лікувальним властивостям. Герань здатна вбивати стрептококи і стафілококи, а найкращим місцем для неї буде спальня, так як речовини, що виділяються рослиною в навколишнє середовище, мають заспокійливі і антистресовими властивостями. Найкраще тримати герань на підвіконні, на сонячній стороні, так як вона світлолюбна, хоча і вимагає рясного поливу в теплу пору року.


Кімнатна рослина лавр: корисні властивості

Дуже цікава рослина - лавр. Це вічнозелений чагарник, який можна назвати карликовим, і він теж здатний вбивати шкідливі бактерії і віруси. Людям із захворюваннями шлунка та кишечника, а також серця і судин тримати цю рослину в своїй квартирі особливо корисно. Лавр добре росте в освітлених місцях, і його можна стригти, як звичайний чагарник, надаючи рослині округлу форму.

Кімнатна рослина кактус: користь кактусів

Одним з найбільш поширених рослин можна назвати і кактус. Видів кактусів дуже багато, але особливо корисні кактуси з довгими голками. Як і інші корисні кімнатні рослини, вони мають бактерицидні властивості, однак у них є ще одна важлива особливість.


Кактуси можуть захищати людину від шкідливого електромагнітного випромінювання, знижуючи іонізацію повітря в приміщеннях. Саме тому кактуси рекомендується розміщувати в безпосередній близькості від екрану телевізора або комп'ютера, але при цьому рослина має отримувати достатньо світла: адже кактуси - рослини жарких країн. Знижувати вплив електромагнітного випромінювання здатне ще одна поширена рослина - традесканція.

Кімнатна рослина пеперомия: користь для здоров'я

Невелике акуратне рослина - пеперомия, здатне захищати нас від застуди та ГРВІ. Повітря в приміщенні, де знаходиться ця рослина, повинен бути в міру сухим, а саме приміщення - не надто яскраво освітленим. Пеперомії приписується ще одне лікувальну властивість - вона допомагає протистояти депресій, випромінюючи позитивну енергетику, створюючи в сім'ї або колективі теплу, доброзичливу атмосферу.


Властивості кімнатних рослин (квітів)

Вологість повітря в приміщеннях можуть підтримувати багато рослин, але найбільш поширені з них: папороть, цикламен, різні види фіалок.

Прихильники езотеричних навчань приписують більшості кімнатних рослин властивості позитивно впливати на життя і світовідчуття людини. Так, герані і бегонії допомагають розвивати впевненість у собі; фіалка і глоксинія покращують матеріальне становище; бальзамін і китайська троянда сприяють розвитку творчих здібностей; пальма, фікус і лавр допомагають зміцнити вольові якості.

У нашому світі безліч кімнатних рослин, і всі вони мають певними властивостями, надаючи будь-який вплив на наш настрій, самопочуття і життя. Тому, вибираючи кімнатні рослини для свого будинку або квартири, потрібно не тільки оцінювати їх лікувальні та корисні властивості, але і покладатися на свою інтуїцію, а також на інтуїцію інших членів сім'ї.


Адже кожна людина індивідуальна, і те, що корисно одному, іншому може принести незручності і дискомфорт. Прислухайтеся до своїх відчуттів, і ви не помилитеся у виборі кімнатних рослин.

Автор: Гатаулина Галина
Стаття захищена законом про авторські та суміжні права. При використанні та передруці матеріалу активне посилання на жіночий сайт inmoment.ru обов'язкова!


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама