Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Електромагнітне випромінювання в офісному просторі

  1. Що загрожує «білих комірців» на робочих місцях
  2. Наслідки постійного перебування в електромагнітному полі (ЕМП)
  3. Як впливають ЕМІ на жінок і чоловіків
  4. Як зменшити шкоду від роботи в умовах постійного електромагнітного випромінювання?

Робота в офісі асоціюється з відносним комфортом і безпекою. У сучасних робочих кабінетах тепло, світло і досить комфортно. Але насправді в затишному кабінеті працювати часом не менш небезпечно, ніж на шкідливому виробництві. Тому що будь-який сучасний офіс заповнений невидимою для очей, але відчутним для здоров'я електромагнітним смогом.

Що загрожує «білих комірців» на робочих місцях

Дослідження останніх років показали, що електромагнітні поля небезпечні не менше радіації. Але якщо джерела радіоактивного випромінювання виявляються далеко не скрізь, то ЕМІ поширилося повсюдно. Причому вони проникають буквально крізь стіни, перешкод від них немає.

Робота в офісі завжди пов'язана з використанням різних видів технічних приладів. Незалежно від роду діяльності в будь-якому кабінеті сьогодні є:

  • персональні комп'ютери;
  • стаціонарні телефони і факси;
  • ксерокси;
  • принтери;
  • сканери;
  • мобільники співробітників;
  • Wi-Fi роутери;
  • електрична проводка.

Якби електромагнітний смог можна було побачити наяву, це видовище жахнуло б будь-кого. Простір офісу виглядало б обплутаним дотичними і пересічними один з одним вагається нитками. Не тільки внутрішніми, але і тими, що проникають зовні - від ліній електропередач, сусідніх кабінетів, підземних комунікацій. І в цій електромагнітної павутині по 8 годин щодня знаходяться живі люди.

Все це створює серйозне навантаження на організм людини. Вплив електромагнітного смогу відчувається з перших місяців роботи в офісі. Пізніше людина адаптується, але шкідливий вплив випромінювань продовжує руйнувати його організм. Електромагнітні випромінювання не просто знижують працездатність і погіршують самопочуття, а діють на життєво важливі системи: імунну, нервову, ендокринну.

Наслідки постійного перебування в електромагнітному полі (ЕМП)

Вважається, що робота в офісі з великою кількістю оргтехніки призводить до патології тільки через 5 і більше років. Насправді все залежить від особливостей організму. Деякі люди відчувають погіршення здоров'я набагато раніше, але не завжди розуміють, що саме викликало падіння імунітету або розвиток захворювань нервової системи.

Центр електромагнітної безпеки провів вибіркове дослідження, яке показало, що більше половини комп'ютерів в російських офісах не відповідають нормам безпеки, які прийняті міжнародними стандартами.

Наслідки роботи в приміщенні з високим електромагнітним фоном:

  • Часті застуди.
  • Погіршення пам'яті.
  • Неможливість довго концентрувати увагу.
  • Загальна слабкість, запаморочення.
  • Шкірні висипання.
  • Апатія.
  • Розлад настрою.

Працівники офісів часто скаржаться на розбитість, неприродну втома і слабкість, які відчуваються в кінці дня. Вони звинувачують в цьому роботу, пов'язану з високою напруженістю розумової праці, але насправді так проявляють себе наслідки тривалого перебування в електромагнітному смогу.

Як впливають ЕМІ на жінок і чоловіків

У найбільшій мірі ризику електромагнітного випромінювання схильні жінки і діти. Вчені провели дослідження на піддослідних тварин, в процесі яких з'ясували, що жіноча репродуктивна система особливо чутлива до коливань ЕМП.

Причина в тому, що тривалі електромагнітні випромінювання високої інтенсивності знижують активність гіпофіза в кілька десятків разів. А це, як відомо, одна з головних ендокринних залоз організму, яка контролює роботу статевих і молочних залоз. Діагноз «безпліддя», який останнім часом у офісних працівниць зустрічається все частіше, може бути викликаний тривалим перебуванням в «густому» електромагнітному смогу.

Для чоловіків найнебезпечніше електромагнітні хвилі, які випромінюють роутери Wi-Fi. Аргентинські вчені встановили, що носіння підключених до бездротового інтернету смартфонів в кишені брюк погіршує чоловічу статеву функцію. Вони також не рекомендують сильній половині офісних працівників тримати ноутбуки на колінах - безпечніше під час роботи і інтернет-серфінгу ставити їх на стіл.

Як зменшити шкоду від роботи в умовах постійного електромагнітного випромінювання?

Можливо, у вашому офісі немає зон занадто потужних електромагнітних полів Можливо, у вашому офісі немає зон занадто потужних електромагнітних полів. Перевірте це за допомогою індикатора електромагнітного поля RADEX EMI50. Якщо прилад покаже, що є причини хвилюватися, панікувати не варто. Постарайтеся просто знизити ступінь впливу ЕМІ на свій організм:

  • Встановіть монітор комп'ютера подалі від очей - на відстані витягнутої руки. Процесор теж відсуньте настільки, наскільки це можливо.
  • Робіть перерви під час роботи за комп'ютером - по 15 хвилин кожні 2 години.
  • Залишаючи ввечері офіс, по можливості відключайте від розеток всю техніку.
  • Якщо ви змушені працювати за комп'ютером весь день, будинки до нього не підходьте, щоб дати організму можливість відновитися.
  • Не тримайте мобільний телефон в кишені або поблизу на столі.
  • Якщо поруч з вами хтось розмовляє по мобільнику, краще встати і пройтися.
  • Постарайтеся триматися від оргтехніки на відстані не менше 1,5 м. Якщо знадобиться, організуйте перестановку.

Позбутися від електромагнітного смогу можна тільки на природі. Трудівникам офісу треба намагатися більше бувати в лісі, гуляти в парку, виїжджати в село, ходити в походи. Тільки ви можете допомогти своєму організму протистояти негативним реаліям сучасного техногенного світу.

Як зменшити шкоду від роботи в умовах постійного електромагнітного випромінювання?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама