Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Електромагнітні поля низької частоти, як виявити?

  1. Чим шкідливі електромагнітні хвилі?
  2. Як захистити від електромагнітного випромінювання свою сім'ю?
  3. Трохи інформації про ЛЕП
  4. Впевненість в електромагнітної безпеки

Людина бачить світ, чує звук, відчуває запахи. Але відчути вплив електромагнітного випромінювання (ЕМВ) він не може. Але ж ці хвилі незримо оточують нас всюди, незалежно від того, що ми робимо: готуємо біля плити, сидимо за комп'ютером або прогулюється по вулиці. Випромінювання обплутують нас невидимими нитками подібно павутині, і вони незрівнянно вищі за ті, які діяли за часів наших бабусь. Виходить, сьогодні ми всі живемо в «хвильової ванні». А небезпека впливу електромагнітного випромінювання на організм людини в наш час з потенційною перетворилася в реальну.

Чим шкідливі електромагнітні хвилі?

Навколо нас знаходиться маса предметів, що створюють електромагнітне поле: телевізор, ноутбук і комп'ютер, холодильник, посудомийна машина, праска, фен. У цю групу входить все, що підключається до розетки або працює від батарейок / акумуляторів.

Електромагнітні хвилі легко проникають в тканини і органи, викликаючи розлад їх функцій. У 70-ті роки в СРСР навіть велися розробки електромагнітного зброї, яке мало непомітно і в потрібному ключі змінювати психічний стан ворога. Але експерименти не отримали розвитку: ці установки могли впливати на «мішень», тільки перебуваючи поруч з нею, що створювало зрозумілі складності.

На щастя, сьогодні психотропні генератори звичайним людям не загрожують. Чого не можна сказати про телевізори, мікрохвильовки, мобільних телефонах, електроплитках і безлічі інших пристроїв, що випромінюють шкідливі електромагнітні хвилі. У зв'язку з напливом в наші будинки електротехнічних приладів медики вже давно попереджають про ризик розвитку злоякісних утворень під впливом електромагнітного випромінювання. Особливо небезпечно ЕМІ для дітей.

Як захистити від електромагнітного випромінювання свою сім'ю?

Щоб знизити ризик шкідливого впливу електромагнітних полів на організм:

  • Телевізор слід таким чином, щоб він знаходився на відстані не менше 1,5 м від людини, при діагоналі 28 дюймів - 2 м.
  • Комп'ютер підключайте тільки до спеціальної розетки з заземленням, для установки якої викличте електрика. Це в два рази зменшить випромінювання від ПК.
  • Не ставте іграшки на радіокеруванні (машини, мотоцикли) поруч з ліжком дитини. Вони можуть створювати підвищений електромагнітний фон.
  • На кухні намагайтеся перебувати на відстані 30 см від передньої стінки електроплити і від холодильника. Якщо в останньому передбачена система no frost, безпечну відстань збільшується до 2 м.
  • Мікрохвильову піч переставте таким чином, щоб вона перебувала подалі від тих точок, на яких ви сидите під час прийому їжі або відпочинку.
  • Ноутбук і телевізор встановіть на відстані не менше 1 м один від одного, щоб їх електромагнітні поля не накладалися один на одного.

Виконавши перестановку техніки, проскануйте ще раз простір індикатором електромагнітних полів RADEX EMI50. Якщо ви все зробили правильно, прилад покаже, що в квартирі тепер перебувати безпечно. Грамотна розстановка побутової техніки знижує до мінімуму шкідливий вплив електромагнітних випромінювань.

Ви перевірили побутову техніку на кухні індикатором електромагнітного поля і виявили, що перевищень немає? Значить, ваші побутові прилади «одягнені» в металеві корпуси, які частково служать захистом від електромагнітних випромінювань.

Трохи інформації про ЛЕП

Безпечна відстань від лінії електропередач (ЛЕП) - 30 м і більше Безпечна відстань від лінії електропередач (ЛЕП) - 30 м і більше. Якщо підійти до неї ближче і постояти там хоча б півгодини, заболить голова. Наслідки будуть ще гірше, якщо провести поблизу лінії електропередач цілий день. Люди, що живуть в будинках поруч з високовольтними ЛЕП, часто страждають хворобами серця і ЦНС. Тому згідно із законом будувати будинки, прокладати дороги і тротуари в так званій мертвій зоні не можна.

На жаль, в житті ця заборона дотримується не завжди. Іноді органи нагляду запевняють, що під ЛЕП жити безпечно. Але зовсім інше показує експеримент. Якщо поставити під щоглу лінії електропередач звичайну лампу денного світла трубчастої форми, вона починає світитися під впливом електромагнітного випромінювання, рівень якого під ЛЕП занадто високий.

Виявивши, що від вашого будинку до найближчої лінії електропередач менше 30 м, звертайтеся до місцевого відділення Ростехнагляду і вимагайте знесення шкідливого об'єкта. При цьому варто проявити наполегливість, адже на кону ваше здоров'я.

Впевненість в електромагнітної безпеки

Отже, вважайте, що ваш будинок захищений від шкідливого впливу електромагнітних випромінювань, якщо: Отже, вважайте, що ваш будинок захищений від шкідливого впливу електромагнітних випромінювань, якщо:

  • поруч не проходить ЛЕП
  • всі електроприлади в квартирі встановлені і підключені правильно
  • індикатор електромагнітних полів RADEX EMI50 не вказує наявність в будинку зон з небезпечним електромагнітним полем

Впевненість в безпеці може бути повною лише при дотриманні всіх трьох умов.

Чим шкідливі електромагнітні хвилі?
Як захистити від електромагнітного випромінювання свою сім'ю?
Чим шкідливі електромагнітні хвилі?
Як захистити від електромагнітного випромінювання свою сім'ю?
Ви перевірили побутову техніку на кухні індикатором електромагнітного поля і виявили, що перевищень немає?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама