Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вплив кави на організм людини

Новітні дослідження підтвердили позитивний вплив кави на організм людини

Місце для текстового опису фотографії © Джерело

Кава - один з найпопулярніших напоїв, щодня в світі випивається 2 мільярди чашок. У зв'язку з таким високим рівнем споживання зростає інтерес до побічних ефектів кави. Попередні дослідження показали, що кава може знизити ризик багатьох захворювань, таких як: рак печінки, рак простати, і карієс.

У 2015 році на основі дослідження, в якому взяли участь близько 90 тисяч осіб, японські вчені прийшли до висновку, що кава може мінімізувати ризик ранньої смерті. Експерти з Міжнародного агентства з вивчення раку (IARC) і Оксфордського університету використовували результати досліджень, проведених в Німеччині, Данії, Італії, Греції, Франції, Норвегії, Нідерландах, Іспанії, Великобританії і Швеції.

Читайте також: Який кави п'ють в різних країнах?

Читайте також:   Який кави п'ють в різних країнах

Спостереження тривали 16 років. Стан здоров'я і рівень смертності зіставлялися з рівнем освіти, фізичної активності, курінням, дієтою, включаючи споживання алкоголю і кави. Аналіз показав, що щоденне споживання трьох чашок кави зменшує ризик передчасної смерті. У чоловіків цей показник склав 18%, а у жінок 8%.

На підставі дослідження також встановлено, що регулярне споживання кави знижує ймовірність порушення травлення на 40% у жінок, і на 59% у чоловіків.

Однак зловживання кавою підвищує ризик розвитку раку яєчників на 30%. На думку авторів дослідження, нові результати є підтвердженням того, що регулярне і помірне споживання кави може запобігти передчасну смерть.

На думку авторів дослідження, нові результати є підтвердженням того, що регулярне і помірне споживання кави може запобігти передчасну смерть

Читайте також: 5 найдивніших алкогольних напоїв

Проголосувало: 81 людина.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама