Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вплив кімнатних рослин і квітів на енергетику людей і будинки

Народна мудрість говорить - «З ким поведешся, того й наберешся ...». Ми впливаємо на навколишній нас світ, і світ на нас впливає, своїм біополем, думками, поведінкою оточуючих і т. Д.
Рослина - це теж живий організм, зі своєю індивідуальністю. Вони впливають на навколишній світ, але по своєму, у них інші методи і можливості. У рослин теж є біополе, як доведено вченими, яке впливає на навколишній простір. Форма і вид самої рослини теж не може не викликати відповідної реакції у людей, особливо чутливі до цього жінки, вони обожнюють квіти і дуже до них не байдужі. А це змінює їх емоційний фон.
Народна мудрість говорить - «З ким поведешся, того й наберешся
Є ще один важливий «інструмент», за допомогою якого рослини впливають на комах, тварин, людей і ін., Це - фітонциди (леткі речовини або ефірні масла). Фітонциди - це біологічно активні речовини, вони можуть пригнічувати або знищувати зростання і розвиток бактерій, грибків і т.п., вони формують, по суті, імунітет рослин. Ця особливість активно використовується в народній медицині і ароматерапії.
За допомогою фітонцидів рослини привертають деяких комах, для запилення, а інших, навпаки, відлякують. У людей фітонциди змінюють психоемоційний стан, а іноді вводять в змінений стан свідомості, що в кінцевому підсумку призводить до зміни і на фізичному рівні. Адже згадайте, коли цвіте жасмин, лаванда, бузок, черемха, сакура і багато інших рослин - у всіх це викликає масу позитивних емоцій, а у деяких чутливих людей навіть ейфорію.
Що ж стосується кімнатних рослин і квітів, то всі вони взяті з дикої природи і посаджені в горщики. Але, тим не менш, це не заважає їм впливати на навколишній простір, брати участь у формуванні енергетики будинку: очищати повітря і насичувати його киснем, наповнювати його своїми фітонцидами, змінювати в ту чи іншу сторону енергетику простору навколо.
Спостерігаючи за рослинами багато століть, люди вже накопичили певний досвід, склали характеристики найбільш часто використовуваних рослин і квітів, їх вплив на енергетику людини, участь у формуванні енергетики будинку.

Наприклад, фіалки (сінполія) діють заспокійливу, оберігають родину від конфліктів, сприяють спілкуванню. Фіалки - це чисто жіночі рослини, вони добре ростуть і рясно цвітуть у господарських жінок, які проявляють щиру любов і турботу до всіх домочадцям. Вони спонукають людей до активності, виганяють негативну енергетику, гармонізують стосунки між людьми. Фіалки приносять в будинок умиротворення, радість і щастя. Бажано мати вдома фіалки різних видів і кольорів, це допоможе гармонізувати різні сфери життя.
Алое деревоподібна захищає простір від хвороботворних інфекцій і негативних енергій, очищає і зміцнює енергетику простору. Алое добре мати тим, хто часто хворіє, він підтримає організм, як на фізичному рівні (рослина можна використовувати з лікувальною метою), так і на енергетичному. Також алое сприяє творчості у дітей.
Герань (пеларгонія, калачик) - служить "вогнегасником" для негативних емоцій і енергій. Емоції гніву, одні з найнебезпечніших, вони діють руйнує. Герань пом'якшує цю енергетику. Аромат герані налаштовує на ніжність, заспокоює дітей, розвиває почуття гумору і піднімає настрій.
Червона герань - випромінює життєву силу, рожева - допомагає в любовних справах, а біла - захищає від негативу і сприяє народженню дітей.
Є думка, що людина швидше вилікується, якщо поруч поставити квітка з яскраво-червоною геранню. Фітонциди, які виділяє герань, дезінфікують і дезодорують повітря. Це перешкоджає виникненню легеневих і ін. Захворювань, покращує обмін речовин і т. Д.
Фікус - «Хозяйкіна радість»: він дуже добре себе почуває у дбайливих і хлібосольних господинь. Він любить світло, його часто ставлять на кухні, де проводять задушевні бесіди, сімейні, з друзями або близькими. І вважається, що чим густіше фікус, тим приємніше і цікавіше буде життя в будинку. Він сприяє гармонії в спілкуванні і відкриває душевні пориви.

Кактуси, хоча їх різновидів багато, але служать вони приблизно однаково - як громовідвід, притягують і нейтралізують негативні енергії (ненависті, злоби, роздратування і ін.), Очищаючи простір. Кактуси рекомендується ставити біля вікна, на підвіконня, або навпроти вхідних дверей, як захист житла. А до того ж кактуси дуже красиво цвітуть.
Грошове дерево (толстянка) - його тримають в будинку для залучення в сім'ю достатку. А при посадці в горщик разом з землею кладуть ще монетку. Догляд за толстянка простий - поливати рідко, освітлення повинно бути гарне, але не пекуче сонце, іноді робити йому «душ», обприскувати водою, щоб змити пил.
Сансев'єра - очищає приміщення від негативної енергії. Її особливо корисно мати на роботі, там, де буває багато різних людей. Будинки ця рослина також принесе користь, воно підвищує увагу, покращує розумові процеси, і, як уже вище було сказано, захищає від негативу.
Папороть - рослина гармонізує внутрішній і зовнішній світ людини, врівноважує два ці енергетичних вектора, призводить до золотої середини. Папороть також буде сприяти прояву паранормальних здібностей і пробудженню прихованих сил людини. Ця рослина призводить людей до компромісу і створює навколо в просторі почуття міри.
Орхідеї - прославилися як викрадачі енергії, рослини-вампіри. Вони прекрасні, але, зачаровано своєю екзотичною красою, закохав у себе, непомітно будуть харчуватися вашої енергією ... якщо, звичайно, ви їм це дозволите. Будинки, особливо в спальні, або в робочому кабінеті їм не місце. Ці рослини рекомендується вирощувати в оранжереях, в заміських будинках - в "Зимовому саду", в крайньому випадку на балконі або лоджіях. Небезпеку становлять орхідеї людям нерішучим, неактивним, апатичним, а також хворим і ослабленим. Більш детальну інформацію про ці найкрасивіших кольорах і їх вплив дивіться
на цій сторінці .

Спатифіллум називають ще «жіночим щастям». Ця рослина допомагає отримати сімейне щастя, всіляко сприяє цьому. Квітка любить світло і помірний полив, і вважається, якщо він швидко розростається і рясно цвіте - значить, щастя вже близько, і жінка буде коханою і бажаною!
Азалія формує енергетику бадьорості, допомагає сконцентруватися на головному і не звертати увагу на дрібниці. Азалія захищає від пліток, брехні і суєти, невпевненості і нервозності.
Калла - як оберіг для дому, де немає згоди і єдиної думки, де подружжя не може знайти спільну мову. Калла призводить протилежні енергії до золотої середини, трансформує їх у єдиний потік радості. Енергетика кали протистоїть вібраціям смутності, песимізму, туги, печалі, пригніченості і депресії. Калла підвищує стійкість проти емоційного виснаження і стресів, наповнюючи атмосферу будинку радістю і бадьорістю.
Лимон - хороший для стимуляції розумової діяльності, прояви допитливості і завзятості. Горщик з деревцем лимона корисно поставити в дитячій кімнаті.

Цикламен. Ця квітка корисно мати в квартирі або будинку, де живуть слабохарактерні люди, з мінливим настроєм, сильно залежать від думки оточуючих. Або, якщо у домочадців присутній страх від їх невпевненості у власних силах, депресія. Цикламен розкріпачує скуті можливості людини, вносить в енергетику простору натхнення, творчий підйом. Він позбавляє від розчарування. Цикламен впливає на оточуючих, піднімає настрій і з'являється бажання щось робити.
Кипарис - в спальню ставити не можна, оскільки у нього сильні фітонциди, він добре буде себе почувати на балконі, там де провітрюється. Ця рослина вампір, поглинає як негативну, так і позитивну енергію.

Дуже корисний в будинку хлорофітум, за добу він здатний очистити повітря в кімнаті об'ємом 10-12 кв. метрів на 80%.
Як бачите, кімнатні квіти і рослини різні за своїм впливом, вони дуже бажані в будинку, як для здоров'я (нейтралізації впливу побутової техніки, синтетичних матеріалів в приміщенні, знищують інфекції та ін.), Так і для гармонізації психоемоційного фону в будинку. А ще, квіти, допомагають розвинути творчі здібності. Але, підбирати і розставляти в квартирі або будинку їх треба виходячи з індивідуальних особливостей кожного з домочадців.
А також, треба пам'ятати, що про кімнатні квіти і рослини треба дбати, правильно доглядати за ними, робити це з любов'ю, тільки тоді вони максимально "розкриються" і віддячать вам надійним захистом від багатьох життєвих негараздів. Так що, візьміть собі в "друзі" рослини, не пошкодуєте ...

Віктор Донський
www.masteru.org.ua

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама