Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Аксесуари для даху |

Як встановлювати водостічні труби, сходи і снігозатримувачі? Аксесуари для даху

- Скільки коштує квадратний метр покрівлі?

- Це досить поширений питання, яке часто задають власники приватних будинків. Але майстру легше відповісти, яка середня ціна червоної машини. (Посміхається). Жарти жартами, але відповісти на це питання відразу неможливо, так як невідомо, чи частковий ремонт або планується повна заміна даху.

Буває і так, що спочатку змінюють дах, а потім схаменулися, що непогано б поміняти і водостоки. Я рекомендую завжди прораховувати наперед весь обсяг робіт, так як комплексний ремонт завжди обходиться дешевле.Еслі дах в порядку, то сажотрус буде відчувати себе безпечніше, коли чистить ваш димар, взимку буде легше прибрати з неї сніг, замінити несправний громовідвід або оновити електропроводку.

- Як часто потрібно міняти водостічні труби і жолоби

- Як часто потрібно міняти водостічні труби і жолоби?

- Водостоки потрібно міняти одночасно зі зміною даху або навіть раніше, але не пізніше. При несправних водостоках вода може просочувати стіни і навіть затікати в підвал. В основному це стосується старих і реновірован будинків. Жолоби повинні бути максимально цільними по всій довжині, а якщо такої можливості немає, то стики між частинами повинні бути якомога рідше.

Точно розрахувавши довжину жолобів, ви заощадите матеріал, так як залишків практично не буде. Це вимагає більш точних вимірювань, які займуть трохи більше часу, але результатом стане довге життя покрівлі та будинки в цілому. Що стосується кріплень, то вони повинні бути розташовані часто. І чим частіше, тим краще. Естонський стандарт металевих дахів вимагає, щоб водостічні жолоби були закріплені на кроквах горища, а не просто на покрівельному покритті.

Якщо крок крокв більше, ніж максимально допустимий з дозволених виробником крок кріплення, кріплення слід встановити на кожному крокві і ще по одному в проміжку. Занадто часті кроки кріплення не дозволять жолобу в разі сильного снігопаду відірватися від ваги снігу, проте сніг і лід, що потрапили в жолоб, можуть затримуватися на кріпленнях, що через кілька зим може привести до їх амортизації.

Запитати цінова пропозиція!

- Як доглядати за водостоками?

- За обслуговування водостічних труб одного середньостатистичного житлового будинку доведеться викласти кілька десятків євро, але установка нової водостічної системи коштує значно дорожче. Так як система для стоку дощової води має важливе значення, для водостічних труб використовується оцинкована з двох сторін сталь і спеціальні кріплення, так як саме ці вузли є найбільш схильними до корозії. Звичайна жесть з одностороннім покриттям не є ідеальним матеріалом для виготовлення жолобів і труб. Не забудьте запитати у виробника про гарантійний термін використовуваних матеріалів.

- Я бачила водостічні труби і жолоби різних форм і кольорів ...

- Форма труб - це справа смаку. Пропонуються переважно напівкруглі жолоби, однак, частина виробників постачають на ринок так звані «американські» жолоби квадратного перетину. І ті й інші при правильній установці добре роблять свою справу. Жесть для жолобів можна пофарбувати порошковою фарбою, вибравши вподобаний з сотні відтінків, і клієнт з самим вимогливим смаком може бути задоволений. Виробники постійно займаються оновленням асортименту, наприклад, є труби, що закінчуються бочками для збору води, s-образні коліна, різні цоколі і так далі. Але що не рекомендується використовувати в нашому кліматі, так це з'єднання водостічних труб з підземної дренажною системою.

У нашому кліматі закрита дренажна система кілька місяців перебуває в замороженому стані і її неможливо чистити. Таке рішення водостоків можна використовувати лише в південних країнах. На жаль, ця практика часто використовується при будівництві нових будівель.

- Як часто потрібно чистити водостоки і взагалі проводити роботи на даху

- Як часто потрібно чистити водостоки і взагалі проводити роботи на даху?

- Підкреслю, що жолоби і труби виконують своє завдання, тільки коли вони чисті. Домовласники повинні займатися їх очищенням кілька разів на рік. Рослинність, яка виросла в жолобах, видовище, звичайно, веселе, але наявність такого «гербарію» вельми сумнівно і не покращує роботу системи водостоку.

Має бути також організувати чистку димоходів. Якщо у вашого будинку металева слизька покрівля, то пересування без страховки навіть по даху з кутом 20 градусів небезпечно. В Естонії ще немає нормативів, що регулюють, починаючи з якого нахилу на даху повинні бути встановлені сходи і майданчики, але профспілки вже займаються цим питанням. У той же час, ми рекомендуємо використовувати здоровий глузд, інстинкт самозбереження, а також рекомендації фахівця і встановити на зовнішній стіні будинку сходи, потім прокласти її по даху, а для чистки димоходу встановити в певному місці майданчик або платформу.

Запитати цінова пропозиція!

- Що ви маєте на увазі під певним місцем?

- На дахах багатьох старих будинків лежать саморобні дерев'яні сходи, чия надійність вельми сумнівна. На новій металевої даху дерев'яну або алюмінієву драбину слід закріпити особливо ретельно, щоб запобігти її рух по даху і пошкодження поверхні покрівлі. Попросіть покрівельника знайти для сходів і площадки найкраще місце, щоб забезпечити простоту використання, ефективність і безпеку. Щоб уберегтися від вандалів і зловмисників, закріплюйте сходи на стіні будинку, зверненої у двір.

- А якою має бути майданчик для чищення труб?

- Плануючи встановити майданчик на даху, потрібно все розрахувати так, щоб встановлені на даху конструкції не впали під вагою господаря будинку або сажотруса на землю разом з ним. Для платформи є стандарти, які визначають, якими шурупами і як потрібно монтувати кріплення, і який максимально допустимий кріпильний крок. Так як щорічна чистка димоходу є обов'язковою, то безпеку вашої даху повинен перевірити сертифікований фахівець. В Естонії професії покрівельника почали офіційно навчати тільки з 2014 року, так що сертифікованого фахівця доведеться трохи почекати, а ось безпека людського життя чекати не може, тому потрібно подбати про життя і здоров'я як господаря будинку, так і запрошених працівників. Довгі сходи і великі майданчики, наприклад, на дахах багатоквартирних будинків рекомендується забезпечувати додатковими засобами безпеки. У цих випадках євростандарт вже діє і потрібно використовувати спеціальні страхувальні ремені, які теж повинні бути сертифіковані.

Запитати цінова пропозиція!

Vaata lisaks:
Vihmaveesüsteemid
Katuse turvatarvikud
Katuseaknad ( Roto ja Velux )
Rennide katted
Katuse hooldusteenused
Päikesepaneelid
Piksekaitsesüsteemid

Paigaldusjuhendid
Sertifikaadid ja toimivusdeklaratsioonid

Paigaldusjuhendid   Sertifikaadid ja toimivusdeklaratsioonid

Як встановлювати водостічні труби, сходи і снігозатримувачі?
Як часто потрібно міняти водостічні труби і жолоби?
Як доглядати за водостоками?
Як часто потрібно чистити водостоки і взагалі проводити роботи на даху?
Що ви маєте на увазі під певним місцем?
А якою має бути майданчик для чищення труб?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама