Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Монтаж металевої водостічної системи Aquasystem

  1. 1. Монтаж гаків
  2. 2. Підготовка отвори для воронки
  3. 3. Монтаж
  4. 4. З'єднання
  5. 5. Монтаж кутів
  6. 6. Монтаж підтримки жолоба
  7. 7. Монтаж напівкруглої заглушки
  8. 8. Монтаж торцевих заглушок
  9. 9. Монтаж воронок
  10. 10. Монтаж універсальних колін
  11. 11. Монтаж з'єднувача труби
  12. 12. Монтаж S-обвода
  13. 13. Кріплення водостічних труб
  14. 14. Монтаж водозбірних лійок
  15. 15. Додаткові рекомендації по монтажу
  1. Головна
  2. Інструкції з монтажу
  3. Монтаж водостічної системи Аквасистем
  4. Монтаж водостічної системи зі сталі, цинк-титану або міді не вимагає складного обладнання.

    Інструменти:

    • Рулетка.
    • Киянка або гумовий молоток.
    • Викрутка.
    • Ножиці по металу.
    • Пасатижі.
    • Інструмент для згинання гаків (кронштейногіб).

    Замість викрутки можна використовувати шуруповерт, а замість ножиць - ножівку по металу.

    1. Монтаж гаків

    Для установки ринв використовуються короткі, довгі або універсальні гаки (кронштейни). Зазвичай вони монтуються на брусах крокв до початку укладання покрівельних матеріалів. Суцільний настил під дахове покриття також може служити підставою для кріплення гаків водостічної системи .

    Проміжок між кронштейнами при використанні сталевих водостоків повинен складати від 50 до 90 см. Аналогічно при установці водостоків з цинк-титану. Для мідних водостоків крок між гаками менше - від 30 до 60 см.

    По краях, на стику між сусідніми жолобами і на кутах потрібні додаткові кронштейни.

    По краях, на стику між сусідніми жолобами і на кутах потрібні додаткові кронштейни

    Кронштейни кріпляться до основи саморізами. При монтажі мідних водостоків саморізи для них повинні бути або анодованими (з мідним покриттям) або виготовленими з нержавіючої сталі.

    Щоб вода вільно стікала в бік воронки, жолоби повинні встановлюватися з ухилом 2 мм на кожен метр водостоку або 2 см на 10 м. Якщо на одному схилі даху необхідно встановити два жолоби, то вони монтуються з нахилом від середини в протилежні сторони.

    Розмітка, що враховує нахил, наноситься до початку монтажу, а кронштейни повинні бути заздалегідь пронумеровані.

    Загин гаків залежить від кута нахилу скатів даху і здійснюється за допомогою кронштейногіба. Після цього кронштейн потрібно приміряти до скату і при необхідності підігнути додатково. Спочатку це робиться для одного гака, і коли потрібний кут загину визначено, що фіксує гвинт кронштейногіба слід закрутити до упору. Таким чином встановлюється кут загину для всіх інших гаків на цьому схилі.

    При загині передній край ринви повинен перебувати нижче заднього на 6 мм.

    монтаж водостічної системи Aquasystem починається з крайніх гаків, розташованих у верхній і нижній точці майбутнього водозливу (з урахуванням його нахилу). Між цими гаками простягається шнур.

    Покриття покрівлі може нависати над водостічних жолобом не більш, ніж на третину його діаметра.

    Короткі кронштейни кріпляться до лобової дошки або до торців кроквяних брусів таким же способом, як і довгі.

    Універсальні кронштейни можуть використовуватися і як короткі, і як довгі гаки - але в другому випадку потрібні спеціальні подовжувачі.

    Універсальні кронштейни можуть використовуватися і як короткі, і як довгі гаки - але в другому випадку потрібні спеціальні подовжувачі

    Подовжувач дозволяє регулювати нахил водостоку і збільшувати його до 5 см, що підвищує ефективність стоку води.

    Подовжувач дозволяє регулювати нахил водостоку і збільшувати його до 5 см, що підвищує ефективність стоку води

    2. Підготовка отвори для воронки

    Отвір для воронки може бути розташоване в будь-якому місці жолоба - в залежності від того, де вона повинна бути встановлена ​​для перенаправлення потоку води в трубу. У цьому місці робиться розмітка з використанням воронки, як зазначено на малюнку - з зазором в 45 міліметрів з кожного боку.

    У цьому місці робиться розмітка з використанням воронки, як зазначено на малюнку - з зазором в 45 міліметрів з кожного боку

    Потім отвір вирізається за допомогою ножиць або ножівки по металу, а його краї підгинаються назовні. На малюнку жолоб перевернуть (так зручніше виконувати розмітку і різання). На змонтованому водостоку отвір розташовується внизу.

    3. Монтаж

    Жолоб вставляється в кронштейн таким чином, щоб носик кронштейна потрапив в завиток. Після цього жолоб потрібно повернути, як показано на малюнку - в напрямку ската даху до клацання.

    4. З'єднання

    Елемент жорсткості вставляється з одного боку в завиток таким чином, щоб він увійшов в нього приблизно наполовину. Потім він вводиться аналогічним чином в завиток другого жолоба.

    У з'єднувач вставляється ущільнювач - як показано на малюнку, ребристою поверхнею вгору. При цьому ущільнювач ставиться таким чином, щоб у завитка він не доходив до краю на 10 міліметрів.

    Далі потрібно відігнути фіксатор пряжки на кут від 60 ° до 90 ° і накинути з'єднувач на задню частину ринви тією стороною, яка протилежна замку з'єднувача.

    Між жолобами в місці з'єднання повинен залишатися зазор в 1-1,5 міліметра. З'єднувач вирівнюється по цій лінії, після чого замикаються замки з фіксатором забезпечують надійну фіксацію.

    У місці стику необхідні додаткові кронштейни, які встановлюються в 10-15 сантиметрах від точки з'єднання з обох сторін.

    5. Монтаж кутів

    Кутові елементи водостоків можуть бути встановлені двома методами.

    1) Кріплення через елемент жорсткості.

    Кронштейни, підготовлені для установки на розі покрівлі, спочатку з'єднуються з кутовим елементом. Він встановлюється в гаки, і тільки після цього вся конструкція фіксується на покрівельному свесе саморізами. А потім через елементи жорсткості кути зв'язуються з прилеглими водостічними жолобами.

    А потім через елементи жорсткості кути зв'язуються з прилеглими водостічними жолобами

    2) Жорстка фіксація.

    2) Жорстка фіксація

    • Нахилити кутовий елемент на себе і вставити в його завиток на глибину 3 сантиметри завиток металевого жолоба.
    • Повернути кутовий елемент в протилежну сторону (від себе), щоб його край опинився всередині жолоба.
    • Обробити стик кута з жолобом силіконовим герметиком.
    • Скріпити кут з жолобом двома заклепками.

    Наступний етап - установка готової конструкції.

    • Встановити підготовлений кут на заздалегідь встановлені кронштейни на схилі даху (бажано використовувати додаткові гаки для посилення конструкції).
    • З використанням сполучних елементів зв'язати кут з прилеглими водостічними жолобами.

    6. Монтаж підтримки жолоба

    Елемент, як відзначають фахівці компанії Вестмет, необхідний для більш надійного кріплення ринви і монтується після установки карнизного фартуха. У верхній частині він закріплюється саморізами. При використанні мідних елементів водостічної системи застосовується кріплення з особливим захистом від корозії - анодований або з нержавіючої сталі.

    При використанні мідних елементів водостічної системи застосовується кріплення з особливим захистом від корозії - анодований або з нержавіючої сталі

    У нижній частині завиток заводиться під завиток кронштейна. Для додаткової фіксації можуть використовуватися витяжні заклепки.

    7. Монтаж напівкруглої заглушки

    Заглушка встановлюється, як показано на малюнку. Нахиливши її на 15 °, потрібно вставити її завиток в завиток жолоби і повернути до упору, щоб заглушка закрила торець водостоку.

    Нахиливши її на 15 °, потрібно вставити її завиток в завиток жолоби і повернути до упору, щоб заглушка закрила торець водостоку

    Місце стику заглушки необхідно загерметизувати, для чого можна використовувати герметик на основі силікону або клей TEC 7. Для більш надійної фіксації заглушок на сталевих водостоках рекомендується застосовувати заклепки, а на мідних водостоках - пайку.

    8. Монтаж торцевих заглушок

    Плоскі заглушки монтуються таким чином:

    • Ущільнювач з гуми ставиться, як показано на малюнку, ребристою стороною вгору.
    • Заглушка прикладається до жолобу і рукою, легким постукуванням, «нажівляется» на торець.
    • Після правильного поєднання заглушки, ущільнювача і жолоби заглушка остаточно закріплюється за допомогою киянки.
    • Вушко заглушки загинається для кріплення її до задньої сторони.

    Заглушка влаштована таким чином, що її можна використовувати на будь-якому торці - як з правого боку, так і з лівого.

    9. Монтаж воронок

    Воронки, що перенаправляють потік води з горизонтальної площини у вертикальну, встановлюються після того, як ринви закріплені на кронштейнах.

    Воронки, що перенаправляють потік води з горизонтальної площини у вертикальну, встановлюються після того, як ринви закріплені на кронштейнах

    Воронка кріпиться в тому місці, де вирізаний отвір для неї. Переднім фальцем вона кріпиться до передньої кромці ринви, а фіксують пластини повинні бути загнуті на задній кромці.

    Для захисту від сміття, яке може потрапити в водозлив з покрівлі, передбачена спеціальна сітка «Павук».

    10. Монтаж універсальних колін

    Якщо карниз даху виступає над стіною менш ніж на 25 см, то для з'єднання з трубою досить двох перехідних колін. При більшій відстані від карнизного свеса до стіни між універсальними колінами потрібно вставити додатковий відрізок водостічної труби.

    При більшій відстані від карнизного свеса до стіни між універсальними колінами потрібно вставити додатковий відрізок водостічної труби

    Для відведення води від цоколя будівлі в нижній частині труби бажано встановити відведення. Він може бути як звичайним, так і декорованим.

    Як коліна зверху, так і відводи внизу найкраще закріпити витяжними заклепками.

    11. Монтаж з'єднувача труби

    Якщо потрібно з'єднувати між собою обрізки водостічних труб, у яких немає власного розтруба, то задіюється з'єднувач труби. У нього є розтруб, в яку частину труби вставляється зверху, і вузька частина, яка вставляється в іншу частину труби знизу.

    12. Монтаж S-обвода

    S-обводи використовуються для обходу виступів на фасаді, розмір яких не перевищує 5 см.

    S-обводи використовуються для обходу виступів на фасаді, розмір яких не перевищує 5 см

    Монтуються ці обводи таким же чином, як і універсальні коліна.

    13. Кріплення водостічних труб

    Для фіксації водостічних труб на стінах з будь-яких матеріалів застосовується комплект кріпильних елементів, що складається з дюбелів, метизів, хомутів і декоративних накладок.

    Для фіксації водостічних труб на стінах з будь-яких матеріалів застосовується комплект кріпильних елементів, що складається з дюбелів, метизів, хомутів і декоративних накладок

    Водостічні труби кріпляться до фасаду з кроком приблизно в 1,5 м:

    • У стіні роблять отвір для дюбеля.
    • Дюбель закріплюється у відповідному місці.
    • Метиз угвинчується в декоративну накладку.
    • За допомогою ключа метиз вкручується в дюбель.
    • Накладка провертається в протилежному напрямку і таким чином притискається до стіни.
    • При необхідності накладка фіксується герметиком.
    • На метиз накручується гайка - таким чином, щоб зовні залишалося не менше 5 міліметрів різьблення металовироби.
    • Задня частина хомута кріпиться на метиз, після чого її слід законтрить гайкою.
    • У цю частину хомута вводиться водостічна труба.
    • Останньою встановлюється передня частина хомута, яка з'єднується із задньою гвинтами.

    На вентильованих фасадах і фасадах з зовнішнім утепленням бажано кріпити водостічні труби із застосуванням шпильки-подовжувача, а також сполучної гайки, які не входять в стандартну комплектацію водостічної системи. Їх можна придбати окремо.

    14. Монтаж водозбірних лійок

    Іноді виникає ситуація, коли воду з даху доводиться відводити без застосування ринв - наприклад, в розжолобках або при складної конфігурації покрівлі. У цьому випадку допомагає установка водозбірних лійок.

    У цьому випадку допомагає установка водозбірних лійок

    Метод установки цих воронок залежить від конкретних особливостей покрівельної конструкції.

    15. Додаткові рекомендації по монтажу

    У всіх випадках, коли при монтажі використовуються витяжні заклепки, їх слід фарбувати фарбою, відповідної кольором елементів водостічної системи.

    В ході робіт необхідно використовувати рукавички «Ультратек».

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама