Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Порядок монтажу водостічної системи Grand Line

  1. 1. Установка гаків ринви
  2. 2. Встановлення воронок жолоби
  3. 3. Установка заглушок жолоби
  4. 7. Очищення і послідовний відхід
  5. Відео з монтажу

Додаткова
інформація

Корисна інформація


При монтажі систем водостоку GrandLine використовуються наступні інструменти: гумова або дерев'яна киянка, пасатижі, ножиці або ножівка по металу, лінійка або рулетка, викрутка, маркувальний шнур.

Увага! Різка матеріалу не допускається з використанням абразивного круга ( «болгарка»), так як це призводить до пошкодження полімерного покриття і швидкої корозії металу.

1. Установка гаків ринви

Гаки для жолобів необхідно встановлювати ще до укладання покрівлі покрівельним матеріалом. Вони монтуються в крокви або на карнизну дошку (рис. 1а, 1б). Якщо ж покрівля вже повністю влаштована, то в цьому випадку необхідно використовувати короткі (компактні) гаки, і кріпляться вони на лобову дошку.

У порівнянні з короткими гаками звичайні (довгі) гаки забезпечують більшу надійність кріплення водостічної системи і його міцність. У будь-якому випадку (при використанні і коротких, і довгих гаків) розмістіть гачки монтуються з кроком b = 600-900 мм. Якщо крок робити більше, то кріплення і вся система можуть не витримати снігове навантаження взимку. Кількість необхідних гаків можна розрахувати за формулою: n = L / b + 1, де L - відстань між крайніми гаками, b - відстань між гаками. При підрахунку необхідної кількості гаків потрібно враховувати і додаткові гаки, які в обов'язковому порядку ставляться з обох сторін в місцях стику жолобів і стику жолоба з кутами жолоба.

Для оптимального стоку води у воронку необхідно монтувати ринви з деяким ухилом. Рекомендується робити ухил не менше 5 мм на один погонний метр. Тобто гаки треба кріпити не на одному рівні, а з деяким горизонтальним зміщенням. При довжині жолоба 10 м різниця між крайніми гаками по висоті становитиме 5 см. Зазвичай спершу встановлюються крайні гаки з необхідним вертикальним зміщенням (рис. 1в). При цьому необхідно враховувати горизонтальність даху, якщо вона зроблена під деяким кутом, то потрібно буде враховувати цей кут. Тобто зміщення робиться не щодо покрівлі, а щодо рівня горизонту. Після установки крайніх гаків між ними натягується маркувальний шнур, за рівнем якого встановлюються і інші гаки.

Гаки під жолоб необхідно кріпити таким чином, щоб верхній зовнішній край жолоба був дещо нижчим (не менше 2,5 см) від продовження лінії ухилу даху.

2. Встановлення воронок жолоби

Додаткова   інформація   Корисна інформація   При монтажі систем водостоку GrandLine використовуються наступні інструменти: гумова або дерев'яна киянка, пасатижі, ножиці або ножівка по металу, лінійка або рулетка, викрутка, маркувальний шнур

Кількість воронок слід розраховувати з площі покрівлі. Для забезпечення оптимальної роботи водостічної системи одна воронка (і одна труба відповідно) здатна пропускати воду не більше ніж з 120 м2 площі проекції ската даху на горизонт. Також на одну воронку має припадати не більше 10 погонних метрів жолоби. У разі коли загальний шлях потоку води по схилах покрівлі більше 7 м, то розрахунок воронок ведеться з розрахунку 1 шт. на 100 м2.

У передбачуваних місцях установки воронок необхідно за допомогою ножівки або ножиць по металу вирізати в жолобі V-образне отвір шириною близько 100-110 мм.

Отвір потрібно зробити максимально можливим за величиною для більшої ефективності роботи системи. При цьому відстань від верхнього краю жолоба до вирізу не повинно бути менше 15 мм (рис. 2а). Рекомендована відстань між торцем жолоби і воронкою - 150 мм. Закріплюючи завальцованних стороною в замку на зовнішній стороні жолоби, надіньте на нього воронку. Потім потрібно відігнути фіксатори воронки всередину жолоби (рис. 2б).

2б)

3. Установка заглушок жолоби

4. Установка жолобів

5. Установка з'єднувачів жолобів і кутів

6. Установка водостічних труб і остаточний монтаж водостічної системи

Вибираємо довжину проміжної частини водостічної труби на основі наведеної таблиці і малюнка (рис. 6а).

Коліно водостічної труби повинен розміщуватися на відстані близько 200 мм до землі (відмостки). При великих відстанях вода розбризкуватиметься, потрапляти на цоколь і фасад. Для кращої роботи водостічної системи бажано обладнати зливову каналізацію для організованого виведення води.

Тримачі труби (кронштейни) кріплять на відстані не більше 2 м один від одного і не менше 2 шт. на кожну трубу.

Природно, що в першу чергу труби кріпляться в місцях з'єднання один з одним, а також з'єднанні з коліном і лійкою.

Існують два типи кронштейнів:

  • під саморізи - для дерев'яних і інших м'яких стін;
  • під металовироби - для кам'яних (цегляних, бетонних) стін.

Завершальний етап проходить в наступній послідовності:

  • з'єднайте коліна труби з трубами водостічними, при необхідності також сполучну трубу,
  • прикріпіть коліно зливу,
  • вирівняйте всю конструкцію,
  • потім приєднайте вийшла водостічну систему до вирви,
  • відрегулюйте кронштейни і замкніть їх замки, надівши на хомути спеціальні фіксатори ( «ластівчин хвіст») (рис. 6б).

7. Очищення і послідовний відхід

Раз на рік необхідно проводити профілактичний огляд водостічної системи, очищати жолоби і воронки від скупчилися листя, гілок та іншого сміття для забезпечення нормального водостоку.

Відео з монтажу

Grand Line - монтаж водостічної системи

ВІДЕОінструкція по монтажу водостічної системи. Фільм демонструє всі елементи, що входять до кожної з систем водостоку Grand Line, а також наочно показує ...

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама