Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Стаття 27. Парапет на пласкій покрівлі. Утеплення і гідроізоляція. Функції покрівельного парапету і основні вимоги до огорожі

  1. Чому парапет потребує утеплення
  2. гідроізоляція парапету
  3. Контр-уклону і парапетні воронки
  4. Блискавкозахист уздовж парапету

Як матеріали для його пристрою виступає цегла, бетонні плити або газосилікат. Зустрічаються проекти і з металевим парапетом, який виглядає як огорожу і монтується анкерами на бетонну або цегляну підставу.

Парапет складається з декількох частин:

  • огорожу;
  • покрівельний клин з бетонної суміші, дерева або мінераловатної плити типу жолобник;
  • гідроізоляційний фартух;
  • захисний козирок з оцинкованої покрівельної сталі.

У конструкції будівлі парапету надають великої ваги, так як він виконує не тільки декоративні, але і захисні функції: У конструкції будівлі парапету надають великої ваги, так як він виконує не тільки декоративні, але і захисні функції:

  • утримання снігових мас на покрівлі і захист фасаду від неорганізованого скидання опадів;
  • виконує роль огорожі, захищаючи людей від падіння з даху при проведенні ремонтних робіт і знаходження на ній в інших цілях;
  • захищає покрівельне покриття від вітрових навантажень, перешкоджаючи руйнуванню покрівельного пирога;
  • покращує гідроізоляцію покрівлі, захищаючи бічні поверхні;
  • виступає як протипожежний захист, запобігаючи займання покрівельного матеріалу;
  • відповідає за безпеку при зведенні на покрівлі оглядових майданчиків і зон відпочинку;
  • виконує декоративну функцію: маскує комунікації та інші системи - вентиляційні труби і кондиціонери.

Пристрій парапетів підпорядковується зводу правил, де в залежності від конструктивних і експлуатаційних умов є такі вимоги:

  • згідно з пунктом 5.3.4 СНиП II-26-76 по периметру експлуатованої покрівлі повинен бути встановлений парапет висотою не менше 1.2 м. Якщо на даху встановлена ​​спортивна або дитячий майданчик, над парапетом слід монтувати сітчасту огорожу висотою до 1 м;
  • відповідно до ГОСТ 25772 слід встановлювати незгораюче огорожу по периметру зовнішніх стін при покрівельному ухилі до 12% і висоті карниза або верху зовнішньої стіни більше 10 метрів. Також огорожа встановлюється і при покрівельному ухилі від 12% і висоті карниза більше 7 метрів;
  • парапет може виступати в якості огорожі на будівлях з внутрішнім водостоком. Якщо висота елемента менше 0,6 м, його доповнюють з гратчастим огородженням до необхідної висоти - 0,6 м від поверхні покрівлі.

Чому парапет потребує утеплення

Щодо теплоізоляції будівлі покрівельний парапет досить вразливе місце і потребує двосторонньої теплоізоляції. Якщо парапет утеплити тільки з боку фасаду, почне промерзати стіна під перекриттям останнього поверху. Підсумком такої необачності стане руйнування теплоізоляційної системи і покриття покрівлі. По фасаду підуть тріщини, в квартирах постраждає внутрішня обробка.

Теплоізоляційні плити з внутрішньої частини парапету монтуються на висоті не менше 20 см від поверхні даху.

гідроізоляція парапету

При гідроізоляційних роботах на покрівлі парапет також потребує посиленої гідроізоляції щоб уникнути затікання опадів в систему покрівельного пирога При гідроізоляційних роботах на покрівлі парапет також потребує посиленої гідроізоляції щоб уникнути затікання опадів в систему покрівельного пирога. Для правильного виконання примикання парапету до покрівлі і захисту слабкого місця (прямого кута між огорожею і дахом) використовують ТЕХНОРУФ 45 жолобник .

Галтель забезпечує плавний перехід з горизонтальної поверхні на вертикальну при виконанні покрівельних і гідроізоляційних робіт з рулонних бітумних матеріалів. Виконується посилення вузла сполучення і забезпечується надійна гідроізоляція стику. Якщо не використовувати жолобник або інший перехід, рулонний покрівельний матеріал, не дивлячись на свою пластичність, може з часом стати непридатним для використання і дах дасть протікання.

Гідроізоляція плоскої покрівлі виконується за допомогою Техноеласт ЕКП . Гідроізоляційний килим фіксується до вертикальної поверхні парапету за допомогою крайової і притискної рейок.

алюмінієва крайова рейка ТехноНІКОЛЬ фіксує край покрівельного килима до парапету, захищаючи матеріал від сповзання і освіти складок. Після монтажу верхній край річки заповнюється герметиком або мастикою для захисту від затікання опадів.

Притискна рейка ТехноНІКОЛЬ служить для проміжної фіксації бітумних рулонних матеріалів до вертикального примикання.

Контр-уклону і парапетні воронки

У статті про   клиноподібної теплоізоляції   говорилося про те, чому важливо виконувати ухили на пласкій покрівлі У статті про клиноподібної теплоізоляції говорилося про те, чому важливо виконувати ухили на пласкій покрівлі. Крім вентиляційних шахт і зенітних ліхтарів особлива увага приділяється контр-уклону уздовж парапетів.

Контр-уклону для відводу опадів і захисту вузла сполучення горизонту покрівлі з парапетом виконується за допомогою плит з мінеральної вати або XPS. Поверх плит настилається покрівельний рулонний матеріал.

Поліпропіленова покрівельна воронка ТехноНІКОЛЬ Ultra на покрівлі також бере участь для відводу опадів і встановлюється в тому випадку, якщо в проекті закладена зовнішня система водоскиду. Воронка з'єднується з системою зовнішнього водостоку і відводить опади під час дощу і танення снігу.

Блискавкозахист уздовж парапету

Парапет бере участь і в створенні системи блискавкозахисту будівлі: при монтажі близкавковловлюючі сітки електропроводка заводиться на всі виступаючі частини даху і по її периметру.

Всі будівельні норми і правила повинні враховуватися при будівництві нового об'єкта ще на стадії його проектування. Будь-який відступ від загальноприйнятих вимог загрожує не тільки швидким виходом будівлі з експлуатації, а й наражає на небезпеку здоров'я людей.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама