Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У літньому таборі "Чайка" отруїлися понад 70 дітей

Все росте кількість дорослих і дітей, госпіталізованих з ознаками харчового отруєння і ротавірусної інфекції з оздоровчого табору "Чайка", що в Тверській області. Всього за один день воно зросло з 54 до 81, причому дорослих тільки четверо, решта - діти. Так чи так уже безпечно перебування дітей в літніх таборах, як нас запевняють? Все росте кількість дорослих і дітей, госпіталізованих з ознаками харчового отруєння і ротавірусної інфекції з оздоровчого табору Чайка, що в Тверській області

Фото: AP

Ця епідемія в муніципальному оздоровчому таборі "Чайка" в місті Вишній Волочек Тверської області вельми показова. Всього в таборі 275 мешканців, що не так вже й багато. Частина дітей, які підхопили інфекцію, батьки вже забрали додому.

Регіональне управління Слідчого комітету по Тверській області розпочало дослідчу перевірку за фактом отруєння дітей. Поки з'ясувалося, що діти відчули себе погано після вечері, на якому їли рис і сосиски.

Вилучено зразки продуктів для дослідження, з'ясовується, чи відповідають вони вимогам безпеки життя і здоров'я дітей. Слідчі перевіряють також, чи дотримуються в таборі санітарні норми і правила. Якщо будуть виявлені порушення. Керівництву табору явно не поздоровиться.

Читайте також: З дитячого табору в Криму пропали три дитини

Тим часом не тільки з цим конкретним табором в країні проблеми. Глава Росспоживнагляду Геннадій Онищенко повідомив пресі, що багато дитячих оздоровчих закладів грубо проігнорували заборону на їх діяльність. Тобто офіційні органи їх закрили за порушення, а вони взяли та й відкрилися самі по собі. І приймають дітей. Онищенко навів навіть конкретні приклади з цієї серії.

Так, в Свердловській області був відкритий санаторій "Селен", куди були завезені 100 дітей. У цій установі були проблеми з перевищенням нормативів вмісту марганцю і заліза в воді. Зрештою табір все-таки закрили, а дітей вивезли.

У Воронезькій області, незважаючи на заборони, відкрився табір "Бригантина", куди відправили 780 дітей. У цьому таборі не був готовий харчоблок, а також не було договорів на поставку харчування. У підсумку дітей розмістили в наметах на території табору, і вони самі готували собі їжу на вогнищах і газових пальниках. Самі розумієте, яка вже тут санітарія і гігієна. У Ленінградській області в табір "Супутник", незважаючи на негативне санепідемзаключеніе, були завезені 440 дітей,

За інформацією Онищенко, в Удмуртії НЕ буде відкритий табір "Ювілей", в Кемеровській області виявилися непідготовленими три табори, в Томській області два. У Пермській області не відкриють табір "Сокіл", в Дагестані - дитячі установи "Чайка", "Орлятко", "Сулак" і "Радуга". У Білгородській і Курганської областях, в Адигеї, Калмикії, Бурятії - заборонено відкриття по двох дитячих оздоровчих таборів, в Ставропольському краї аж цілих дев'яти! таборів. На цьому тлі хорощо виглядає Москва - тут не відкриються всього два оздоровчих установи, "Берізка" і "Юний ленінець".

Читайте також: У Кисловодську діти отруїлися у літньому таборі

До речі, всього в даний час в літніх таборах знаходяться 3 031 892 дитини або 52,4 відсотка від числа дітей, які повинні відпочити влітку. Всього відкриті 44 804 літніх оздоровчих установи або 95,7 відсотка. У минулому ж році в російських таборах відпочили 8,6 мільйона дітей. А у всіх чи російських діточок є можливість відпочити в таборі?

Виявляється, тут є проблеми. У деяких регіонах місць в дитячих таборах просто-напросто не вистачає. Всього в Росії тільки за останні півроку зникло близько 70 таборів! Тільки в 2010 році в Краснодарському краї повідомлення про відмову експлуатації в якості установ літнього відпочинку були отримані від 22 власників будинків територій. Табори розпродають і перепрофілюють.

В кінці минулого року Генпрокуратура розповіла, що за останні 20 років число літніх таборів взагалі скоротилося на третину. Моторошні цифри. Адже не у всіх же хлопців є, скажімо, бабусі-дяді0теті в селі, ні в всіх сім'ях є дачі, не у всіх є машини, щоб виїхати за місто і дати дитині поспілкуватися з природою.

За офіційними даними, приблизно 78 відсотків з дитячих таборів потребують ремонту. Будівлі радянських часів часто жодного разу не ремонтувалися, і, виклавши пристойну суму грошей, батьки відправляють своїх нащадків, по суті, в халупу з туалетом на вулиці.

Читайте також: Два іжевських школярі потрапили в реанімацію, отруївшись в кафе

Уповноважений з прав дитини при президенті Павло Астахов розповів журналістам такі цифри: з 55 716, які функціонували торік установ літнього відпочинку 4385 не мали каналізації, 4077 - централізованого водопостачання, 3514 - центрального опалення. І щось не помітно, щоб в нинішньому році були якісь поліпшення. Ніхто особливо не хоче вкладатися в ремонт дитячих установ, які працюють тільки влітку.

Деякі педагоги і директора муніципальних та інших державних дитячих таборів бачать причину в своєрідною конкуренції з приватними таборами. При бажанні можна відправити улюблене чадо саме в такий приватний табір - таких повно і в Росії, і, вже тим більше, за кордоном.

Коштувати це буде дорожче, але тут вам і меню хороше, і розважальна програма різноманітна, і гігієна на висоті. Плюс є вузькопрофільні установи - танцювальні, мовні та навіть "зелені". Загалом, будь-який каприз за ваші гроші. Але, самі розумієте, це відпочинок для багатих. З грошима кожен зможе ...

Читайте найцікавіше в рубриці "Суспільство"

Так чи так уже безпечно перебування дітей в літніх таборах, як нас запевняють?
А у всіх чи російських діточок є можливість відпочити в таборі?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама