Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Характеристики утеплювачів. Який утеплювач краще? Переваги базальтового утеплювача.

  1. 2. Переваги базальтових утеплювачів
  2. Базальтоволокнисті плити - утеплювач з базальтових волокон.
  3. 3. Базальтове волокно - як його отримати.
  4. 4.Огнестойкость базальтового утеплювача.
  5. 5. Хімстійкість базальтових волокон
  6. 6.В чому екологічність мінеральних теплоізоляційних матеріалів.
  7. Якщо ви плануєте провести утеплення будинку - дзвоніть!

Характеристики популярних утеплювачів

Переваги базальтових утеплювачів

Базальтове волокно - як його отримати

Вогнестійкість базальтового утеплювача

Хімстійкість базальтових волокон

У чому екологічність мінеральних теплоізоляційних матеріалів

Скловата мінвати НА базальтовій основі БАЗАЛЬТОВА ВАТА
«Базальт-міст»

Що входить до складу шихти для виробництва вати перед завантаженням в плавильну піч (компоненти)

1) Склобій

2) Вапняк або доломіт

3) Пісок

4) Сода кальцинована

Подрібнений мінерал базальтової

групи (габро-діабаз або амфібол)

2) Вапняк або доломіт

3) Доменний шлак

1) Тільки базальтовий щебінь (100% базальт) без будь-яких добавок

Матеріал сполучного (клею) при виробництві теплозвукоїзоляционних плит

фенолформальдегидная смола

фенолформальдегидная смола

Дисперсія полівінілацетатна (ПВА) - (фенол відсутня)

температура застосування

- 40 ° С

+ 450 ° С

- 40 ° С

+ 600 ° С

- 260 ° С

+ 750 ° С

Що може залучити гризунів, мікроорганізми

Привертає присутність вапняку або доломіту (кальцію), їдять для підтримки і зростання кісткової маси скелета привертає присутність вапняку або доломіту (кальцію), їдять для підтримки і зростання кісткової маси скелета Вапняк і доломіт відсутня, гризунів і мікроорганізми не приваблює

Довговічність: вплив води

При попаданні вологи, парів води починається процес руйнування через присутність вапняку

При попаданні вологи, парів води починається процес руйнування через присутність вапняку

Термін придатності не огранічен.Води не боїться, не руйнується навіть при впливі кислот і лугів

Екологічність (вплив на здоров'я людей)

У складі плит і рулонів присутній

Фенолформальдегід- канцероген,

збудник ракових, серцево-судинних та інших захворювань

У складі плит і рулонів присутній

Фенолформальдегід- канцероген,

збудник ракових, серцево-судинних та інших захворювань

Фенол-формальдегід відсутня

2. Переваги базальтових утеплювачів

Утеплювачі з базальтових волокон перевершують всі інші теплоізоляційні матеріали за основними характеристиками. Його відрізняють:

  • Висока ефективність використання;
  • Екологічна чистота - без фенолу;
  • Низький рівень теплопровідності;
  • вібростійкість;
  • Високий рівень звукоізоляції;
  • Підвищена вогнестійкість;
  • Чи не руйнується від впливу наднизьких температур;
  • Довговічність використання без деформації;
  • Чи не приваблює гризунів;
  • Чи не руйнується від впливу води;
  • Чи не схильний до гниття.

Базальтоволокнисті плити - утеплювач з базальтових волокон.

З базальтових волокон можна робити теплозвукоізоляційні мати. Вони прошиті нитками для зручності установки на труби, перекриття міжповерхові і т.п. Але більшою популярністю користуються теплозвукоізоляційні плити різної щільності і товщини. Стандартний розмір такої плити 1 х 0,6 метра, але можна зробити і інші розміри на прохання замовника.

Головний показник теплоізоляційної плити це щільність, тобто кількість волокон в 1 метрі кубічному. Залежно від того куди буде встановлена ​​плита потрібна різна щільність. Наприклад в похилу скатну покрівлю потрібно мінімальна щільність, але не менше 40 кг / м³. При меншій щільності навіть на горизонтальних поверхнях утеплювач з часом може просісти. Вертикально встановлювати плити можна з щільністю від 50 кг / м³ і вище.

У нашому прайс - листі вказані щільність плити і місце куди її ми рекомендуємо ставити: покрівля, каркас, вентильований фасад, акустик. Залежно від щільності плити формується ціна утеплювача, чим щільніше - тим дорожче. Це зрозуміло: в щільному утеплювачі більше волокон, в рідкісному менше.

Просто купити утеплювач дешевше і всюди його встановити не призведе до ефекту збереження тепла в будинку. При малої щільності така плита гарантовано просяде в вертикальних стінах. Утворюються містки холоду і в будинку буде прохолодно, хоча топити ви будете добре.

Базальтові волокна для виробництва теплоізоляційних плит мають середній діаметр 5 ÷ 7 мікрон і довжину від 2 до 10 сантиметрів. Вони хаотично переплетені і не розпадаються, навіть без клею. Клей потрібен для того щоб створити плиту необхідної товщини і щільності. Змочена клеєм плита висушується при температурах +180 ÷ 220ºС. При висушуванні плити відбувається процес полімеризації клею, після чого вода розчинити полімер не може. Для додання плиті водовідштовхувальних властивостей до складу клею вводяться маслянисті добавки.

3. Базальтове волокно - як його отримати.

Отримують базальтове волокно зовсім не так як отримують мінеральне волокно на базальтової основі Отримують базальтове волокно зовсім не так як отримують мінеральне волокно на базальтової основі. При виробництві мін.волокна перед завантаженням в плавильну піч готують шіхту- тобто змішують мінерал базальтової групи з мінералом вапняком або доломітом.

Робиться це для здешевлення процесу волокноутворення. При нагріванні цієї суміші мінералів до температури плинності розплав через присутність вапняку буде значно рідшими, ніж 100% базальт без вапняку. Центрифуга розбиває струмінь розплаву суміші мінералів на дрібні краплі, надає їм реактивні швидкості. Краплі подовжуючись в польоті остигають і перетворюються в короткі дрібні волокна середнім діаметром 1 ÷ 3 мікрон.

Собівартість отримання мінерального волокна на базальтовій основі, отриманого методом центрифугування буде не високою, але волокна будуть ослабленими до впливу навколишнього середовища через присутність в них вапняку.

Щоб отримати волокна стійкі до високих і наднизьких температур, що не привертають гризунів в базальтовому розплаві не повинно бути ніяких добавок. В цьому випадку розплав буде більш густим і текти з плавильної печі буде тонкими струменями, перетворити які в волокна можна тільки методом вертикального роздування компресорним стисненим повітрям під тиском 8 атмосфер. Це значно більше дорогий процес. Але отримані довгі тонкі 100% базальтові волокна варті того.

4.Огнестойкость базальтового утеплювача.

Говорити про вогнестійкості і химстойкости можна тільки 100% базальтової теплоізоляції. Ні скловата, ні мінвата на базальтової основі не може бути ні хімстійких, ні вогнестійкою. Наприклад мінвата руйнується при температурі + 600ºС, в той час як для пожежі це початкова температура і вона піднімається до 900 ÷ 1000 º.

Справжня базальтова теплоізоляція «Базальт-Міст» під час пожежі стоятиме 4 години стримуючи проходження вогню, після чого почнуть оплавлятися волокна з боку вогню, але сама плита не зруйнується Справжня базальтова теплоізоляція «Базальт-Міст» під час пожежі стоятиме 4 години стримуючи проходження вогню, після чого почнуть оплавлятися волокна з боку вогню, але сама плита не зруйнується. Чим вище щільність базальтоволокнистих плит, тим вище вогнестійкість.

Щільність вогнестійких теплоізоляційних плит 125 ÷ 140 кг / м³. Саме такі плити компанія виробляє для ліфтобудівельних заводів. Заводи провели вогневі випробування і отримали сертифікати вогнестійкості. При проведенні випробувань базальтові плити «Базальт-Міст» перевершили за характеристиками вогнестійкості плити кращих європейських виробників.

Виробники вогнестійких дверей набувають теплоізоляційні плити «Базальт-Міст» щільністю 125 кг / м³ і товщиною 20 мм. Плити можна встановлювати в сауни, в каміни. Плити можуть бути кашированим Алюмінієві фольгою.

Кращі газоходи це сендвіч - труби, де всередині стоїть труба з нержавійки, а зовні оцинковка - між ними базальтове волокно. Нержавійка плавиться при + 750ºС, а для базальтової вати «Базальт-Міст» це звичайна температура, при якій волокно буде стояти необмежений час.

5. Хімстійкість базальтових волокон

Хімстійкість базальтових волокон

Що стосується химстойкости, то присутність вапняку в складі мінеральних волокон на базальтової основі робить їх нездатними до химстойкости - вони руйнуються при впливі кислоти або лугу. Навіть тривале перебування у воді призведе до руйнування звичайних мінеральних волокон.

Тільки базальтові волокна отримані без використання вапняку можуть бути хімстійкого. Їх використовують в якості фільтрів димовідвідних систем на металургійних комбінатах. Фільтри заповнені базальтовими волокнами використовуються для регенерації відпрацьованих масел при високих температурах.

Якщо звичайної мінватою утеплити корівник, свинарник або курник, то утеплювач довго не простоїть тому сільгосп приміщення через відходи тварин і птиці насичені аміаком, що є хімічно агресивною складом. Тільки 100% базальтові волокна, які виробляє «Базальт-Міст» можна використовувати для виготовлення вогнестійких і хімстійких теплоізоляційних плит.

6.В чому екологічність мінеральних теплоізоляційних матеріалів.

Мінеральні плити теплоізоляційні на 95% складаються з коротких і дуже дрібних волокон більшість яких діаметром менше 3-х мікрон і неозброєним оком не видно Мінеральні плити теплоізоляційні на 95% складаються з коротких і дуже дрібних волокон більшість яких діаметром менше 3-х мікрон і неозброєним оком не видно. Ось ця дрібна невидима мінеральна пил легко може потрапити в легені людини.

Сама мінеральна вата це напівфабрикат для подальшого використання при виробництві прошивних матів, шкаралуп і теплоізоляційних плит. Для виробництва шкаралуп і теплоізоляційних плит необхідний клей, щоб зберегти їх в заданих розмірах, товщині і щільності. Ось цей клей кількість якого в плитах близько 5% і визначає їх екологічність.

Найпоширеніший клей для зв'язки волокон це фенолформальдегидная смола, його використовують більшість виробників мінплит на базальтової основі, в тому числі найвідоміші європейські бренди. Фенолформальдегидная смола дешева і має хороші властивості, що клеять.

Імовірність попадання частинок фенолу або формальдегіду в організм людини мала, якщо працювати в респіраторах, але вона є. Фенол потрапить в легені людини разом з дрібнодисперсного невидимою неозброєним оком мінеральної пилом, яка може проникати в приміщення під впливом протягів через вікна і дрібні щілини.

На відміну від мінеральних волокон 100% базальтові волокна довші, мають середній діаметр 5 ÷ 7 мікрон їх видно якщо вони літають і потрапити в легені людини через велику величини не можуть.

Але найголовніша відмінність в плані екологічності те, що в базальтоволокнистих теплозвукоїзоляционних плитах «Базальт-Міст» в якості сполучного волокна клею використовується дисперсія ПВА.

Клей ПВА значно дорожче фенолформальдегидной смоли, але продукція з використанням клею ПВА абсолютно безпечна для здоров'я людей і дозволена до використання в дитячих, лікувальних, установах підприємства медичної і харчової промисловості.

Якщо ви плануєте провести утеплення будинку - дзвоніть!

Про всі особливості установки теплоізоляції Ви можете дізнатися у наших консультантів за телефонами +7 (495) 996-74-36 або +7 (499) 400-51-31 або під'їхати до нас в офіс, схему проїзду ви можете подивитися в розділі контакти

Ви можете купити утеплювач в роздріб в компанії Базальт-Міст по кращим цінами-прямо від виробника з нашого складу.

Наше виробництво і продаж утеплювача оптом і в роздріб зі складу знаходиться за адресою: Московська область, г.Подольск, мкр. Клімовськ, вул. Індустріальна, д. 13

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама