Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

сучасні лобзики

  1. Лобзиком можна розпиляти:
  2. Як влаштований лобзик?
  3. рукоятки
  4. Оснащення
  5. опорні ролики
Коли потрібно випиляти пряме або фігурний отвір, допоможе електролобзик . Його жорстке полотно закріплено тільки з одного боку і для розпилу здійснює зворотно-поступальні рухи.
Завдяки великому асортименту пилок лобзик справляється з величезним числом завдань - від врізання в м'яку деревину без попереднього свердління до косих розпилів в стали.

Лобзиком можна розпиляти:

Побутові лобзики розрізають деревину товщиною 55-80 мм і сталь до 3-7 мм. Матеріали більшої товщини вимагають використання професійного лобзика або навіть інших інструментів: ручний дискової пили або ножівки .

Щоб ні матеріал, ні інструмент не перегрівалися при роботі, необхідно правильно відрегулювати швидкість руху пильного полотна. Так, при різанні м'яких (наприклад, пластик) і твердих (наприклад, метал) матеріалів частоту рухів потрібно знизити. Максимальну швидкість виставляють, як правило, при роботі з деревом.

Як влаштований лобзик?

Електролобзик складається з корпусу, в якому розташовується двигун, і пильного полотна. Корпус інструменту оснащений плоскою платформою, яка в більшості моделей може повертатися, дозволяючи робити розпили під нахилом.

Звичайне рух пилки здійснюється по вертикалі, але багато сучасних лобзики додатково мають маятниковий режим пиляння. Особливість його полягає в тому, що Піля полотно набуває додаткові коливання уздовж лінії пропилу. Так зріз ефективніше очищається від стружки, і робота йде швидше.

Разом з тим такий режим підходить тільки для прямолінійних розпилів: якщо ви працюєте під нахилом, маятниковий режим може привести до перегину і поломки полотна. Для візерункового випилювання маятниковий хід також не підходить, тому що може привести до нерівних краях розпилу.

рукоятки

Рукоятки лобзика бувають двох видів. Більш поширені компактні інструменти зі Скобоподібна рукоятками, які зручно тримати однією рукою. Лобзики з грибоподібними рукоятками застосовуються, коли потрібно розпиляти щось над головою або під нахилом. Такі лобзики утримуються двома руками.


а) Лобзик з грибовидной рукояткою
b) Лобзик з Скобоподібна рукояткою

Оснащення

Єдиним елементом оснастки лобзика є пилки (пилящие полотна) . Вони кріпляться до інструменту за допомогою опорних роликів. Опорні ролики відрізняються діаметром і глибиною жолобка, в який встановлюється пилка. Ролики більшого розміру здатні краще утримувати пилку і протистояти відведенню її в сторону від лінії розрізу.

Пильні полотна відрізняються зубами (за формою, кроку і матеріалами), а також розміром і формою хвостовика. Вибираючи пилку, слідуйте простому практичного правилом: в будь-який момент три зуба пилки повинні перебувати в контакті з матеріалом.

Розлучені зуби збільшують продуктивність, але знижують якість різу. Більш частий зуб сприяє чистому резу (для ламінату), рідкісні зуби застосовують для матеріалів, де не страшна можливість відколів. Для криволінійного випилювання використовуються вузькі спеціальні пилки. Для таких матеріалів, як скло, кахель, цегла застосовуються пилки без зубів, з зернами твердого сплаву.

опорні ролики

Пильне полотно кріпиться до інструменту за допомогою опорних роликів. Опорні ролики відрізняються діаметром і глибиною жолобка, в який встановлюється пилка. Ролики більшого розміру здатні краще утримувати пилку і протистояти відведенню її в сторону від лінії розрізу.

Разом з тим, опорні ролики не завжди справляються зі своїм завданням, особливо коли матеріал занадто щільний або потрібна високоточна пиляння. Все-таки вони розташовані занадто високо над підошвою лобзика і не можуть контролювати найменші відхилення пилки від обраної лінії розрізу. Занадто щільно затискати пилку в таких случає не слід - це здатне привести тільки до її перегріву і подальшого пошкодження.

В окремих моделях для протидії відведенню пилки в сторону використовуються спеціальні фіксатори, прикріплені до опорній плиті. Дана система вимагає регулярної налаштування під кожен тип пилки, але разом з тим дозволяє більш ефективно боротися з бічним відведенням. Разом з тим, і її можливості обмежені - в разі пиляння під кутом фіксатори вже не справляються зі своїм завданням.

Практичні поради:

  • Найлегший спосіб працювати з лобзиком - це стояти вздовж леза, а не збоку. І ні в якому разі не намагайтеся рухати заготовку - результат роботи вийде дуже неакуратним.
  • Для правильної напруженості пилки поверніть на три чверті кнопку напруженості уздовж шкали опору. Слабо натягнуті леза не зможуть рівно різати дерево матеріал, а лезо може зламатися і пошкодити ваш лобзик.
  • Довгі прямі розрізи найкраще робити широким полотном - пилка стабілізує положення лобзика, і пропив виходить рівнею.
  • Коли вирізаєте криві, пам'ятайте, що лезо повинно постійно рухатися в цей момент. Зупинка може привести до того, що деталь зачепиться за лезо, підніметься і вдариться об стіл. Щоб цього уникнути, просто притисніть деталь до столу близько леза пальцем.
  • Коли вирізаєте коло, зберігайте однакову швидкість протягом усього процесу. Якщо ви будете зупинятися або змінювати швидкість, краю вийдуть нерівними.
  • При різанні металу товщиною менше 1 мм підкладіть під нього лист фанери і пиляйте з малою подачею, щоб уникнути вібрації.
  • При різанні металів, особливо кольорових і алюмінієвих сплавів, а також оргскла, змочуйте полотно водою або рідким машинним маслом. Це полегшує різання і продовжує життєвий термін пилки.
Як влаштований лобзик?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама