Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Прилад для випалювання по дереву для дітей

  1. Про дереві
  2. Устаткування і безпеку
  3. Деякі технічні прийоми

Випалювання по дереву в домашніх умовах (пірографія) стає все більш популярним хобі. Для нього не потрібні художні здібності - зображення легко можна перенести на основу. Зате будь-який дерев'яний предмет, наприклад, обробна дошка, прикрашена орнаментом, стає унікальною. А написавши на ній привітання і побажання, ви перетворите її в відмінний подарунок для мами або бабусі! Випалювання по дереву   в домашніх умовах (пірографія) стає все більш популярним хобі

Випалювання по дереву стає все більш популярним хобі серед дітей та підлітків

У нашому огляді ми наведемо кілька основних принципів і корисних практичних порад для початківців займатися графіт, а саме: з якого віку можна починати, що для цього потрібно і чим краще випалювати.

І почнемо з першого питання - у скільки років діти можуть пробувати себе в цьому прикладному мистецтві? Тут все індивідуально, в загальному випадку - років з шести і тільки під наглядом дорослих. Багато що залежить від схильностей дитини та її обдарованості.

Про дереві

Дерево - дуже чутливий до нагрівання матеріал. На нього можна наносити як майже невловимі штрихи, так і насичені - до вугільно-чорних. Майстрам вдається досягати фотографічної подібності і створювати справжні витвори мистецтва.

Липа, береза, бук і платан мають досить однорідну структуру, і тому найкраще підходять в якості основи. Втім, по сосні і дубу також можна працювати, враховуючи їх специфіку. Наприклад, на дубі важче домогтися півтонів, а нерівномірність його текстури призводить до стрибків інструменту в руках при роботі.

А це вже витвір мистецтва

Малюнок деревини часто використовується як складова частина орнаменту, позначаючи тіні, віддалені гори або хмари, «підігруючи» загальної композиції. Поверхня основи перед початком роботи слід ретельно відшліфувати.

Устаткування і безпеку

Сьогодні представлений дуже багатий вибір обладнання для випалювання по дереву, шкірі і тканини - від найпростіших приладів до професійних графіт вартістю в десятки тисяч рублів. Для початківця можна підібрати недорогий прилад з регульованою температурою і змінними насадками. Багато професіоналів виготовляють собі «пір'я» самостійно під конкретні завдання. Загальне правило - чим товще дріт, тим нижче температура. А сталість тиску і швидкості - запорука рівної лінії з рівномірним тоном.

А сталість тиску і швидкості - запорука рівної лінії з рівномірним тоном

Графіт зі змінними насадками - «пір'ям» Пам'ятайте про заходи пожежної безпеки. Працюйте в провітрюваному приміщенні, а ще краще з витяжною примусовою вентиляцією, якщо доводиться займатися випалюванням часто. Хороший варіант - витяжка, яка використовується при пайку.

Важливо також забезпечити зручне робоче положення заготовки. Для цього можна використовувати підставку для книг.

Деякі технічні прийоми

Зображення, за яким будуть випалювати, можна намалювати олівцем, перенести за допомогою графітової паперу (НЕ копіювальної), наколоти голкою безпосередньо з малюнка або, роздрукувавши малюнок на струменевому принтері, «накатати» його на основу, повернувши до неї обличчям і акуратно натискаючи гладким предметом. Для коригування ескізу використовуйте тільки якісні гумки.

Для коригування ескізу використовуйте тільки якісні гумки

Орнамент на топорище

Змінюючи температуру нагрівання робочої частини інструменту (дроту або штифта), а також швидкість його руху по основі, можна досягти різної насиченості і глибини тону. Якщо потрібно злегка остудити інструмент, доторкніться його кінчиком до будь-якого масивному негорючому предмету - кам'яній плиті або металевій пластині.

Нанесений штрих прибрати неможливо. Можна лише посилити слабкі штрихи - цим користуються, коли важко відразу нанести глибокий і рівний штрих. Наприклад, щоб зобразити трав'янисті рослини, слід випалювати рівну, злегка вигнуту лінію.

Наприклад, щоб зобразити трав'янисті рослини, слід випалювати рівну, злегка вигнуту лінію

Випалювання трав'янистих рослин - ціле мистецтво

Однак дерево має неоднорідну структуру і «веде» інструмент. Кращий спосіб - насадкою або твердим предметом швидко, одним рухом провести лінію, а потім по ній марнувати, як по направляючої. А щоб намалювати колосок, деякий час утримують інструмент на місці, а потім рухають його з прискоренням, послаблюючи тиск. Виходить стоншується до кінчика лінія.

Покритий лаком малюнок набуває контрастність, глибину і довговічність. Підійде також оліфа, масло, віск і навіть клей ПВА - практичний, доступний і безпечний. Перед нанесенням покриття обережно очищають зображення щіткою, а потім дрібним наждачним папером. Якщо малюнок розфарбований, то по акварельного фарбі використовують Шелачний лак, а по масляної - бурштиновий або копаловий.

І почнемо з першого питання - у скільки років діти можуть пробувати себе в цьому прикладному мистецтві?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама