Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Конденсатор - електронний пристрій, принцип роботи, функціональне призначення, різновиди.

Конденсатор (електро-, Capacitor - Eng.) - елемент електричного кола, який забезпечує короткочасне накопичення енергії і швидку віддачу накопиченого. Застосовуються в ланцюгах фільтрів харчування, ланцюгах межкаскадових зв'язків, а також для фільтрації перешкод.

Основною характеристикою є ємність. Вимірюється в Фарадах (Ф, F). Фарад характеризує заряди, що створюються електричними полями.
Ємність конденсатора пропорційно збільшується з площею обкладок і зменшується з відстанню між ними. Ще однією важливим параметром конденсатора є робоча напруга. Напруга це не зі стелі береться, а характеризується максимальною напругою при перевищенні якого настає пробою діелектрика і вихід конденсатора з ладу. Якісні конденсатори від дорожать своїм ім'ям виробників, мають солідний запас міцності і можуть працювати і на трохи завищені напружених без будь-яких наслідків. Тому саме їх і варто купувати для кращої стабільності і довговічності.

Існують поляризувати і неполярізірованние конденсатори. При неправильному підключенні поляризованого, він може вийти з ладу через сильний нагрівання, з подальшим розкриттям або навіть міні-вибухом.

Існує безліч різновидів конденсаторів.
В щодо складних електронних схемах зазвичай застосовуються електролітичні, полімерні і керамічні. До того ж якщо конденсатори використовуються з цифровим обладнанням, бажано щоб вони мали низький еквівалентний послідовний опір ( Low - ESR ). Щоб це отримати, виробники використовують більш якісні компоненти конденсатора. Якщо потрібно Low-ESR конденсатор а ви поставили звичайний, він буде досить сильно нагріватися і швидко вийде з ладу. Може бути за пару днів або навіть годин.

Електролітичні - самі недовговічні, через постійне випаровування електроліту, особливо при підвищеній температурі або поганий герметичності конденсатора. Але тим не менш, вони і найпоширеніші через свою дешевизну.

В основному, мають термін служби не більше 50 000 годин, зазвичай же 10 - 20 000
В основному, мають термін служби не більше 50 000 годин, зазвичай же 10 - 20 000. При випаровуванні або недостатній кількості електроліту здуваються і навіть розриваються з характерним бавовною. роздуті конденсатори - показник того що необхідно його замінити в уникненні проблем з харчуванням і загальною стабільністю.

твердотільні полімерні

твердотільні полімерні

Щодо довговічні, дуже рідко здуваються і набагато компактніші електролітичних. Більшість виробників комп'ютерної техніки, повністю перейшли на полімерні конденсатори, навіть в бюджетному секторі. Нюанс в тому, що вони дорожче електролітичних. Тому цей перехід був поступовим і стався завдяки масовому виробництву і здешевленню полімерних конденсаторів.

Принцип роботи схожий з електролітичними конденсаторами, тільки замість електроліту використовується в'язкий полімерний матеріал. Він практично не випаровується і має кращі показники, ніж звичайний електроліт.

керамічні

керамічні

Керамічні конденсатори вміють накопичувати енергію з малими втратами по току, краще фільтрують перешкоди і не здуваються в важких експлуатаційних умовах. А ще вони не розкриваються і не вибухають (є винятки в деяких видах полімерних), забризкуючи електролітом інші компоненти схеми.
Мають набагато менший розмір порівняно з електролітичними, менше нагріваються. Термін служби 100 000 годин і більше.

Не менш поширені танталові конденсатори , Але застосовуються переважно в точної електроніці з нанесенням на саму плату. Танталові конденсатори, відносяться до підвиду електролітичних, але з натяжкою.

При малих розмірах, мають видатні характеристики, а також довгий термін служби. Менш чутливі до нефільтрованої високочастотної складової, витривалі при роботі з підвищеною температурою, мають низький ESR.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама