Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Роздутий конденсатор. Причини виходу з ладу конденсаторів і їх заміна.

  1. Щоб уникнути здуття конденсаторів:

Здуття конденсатора (здуття електроліту, cracked capacitor -eng.) - поширене явище, що виникає з багатьох причин, яке тягне за собою його заміну самого конденсатора і обстеження навколишніх ланцюгів.

cracked capacitor

Причини здуття конденсаторів.

Причини можуть бути різноманітними, але основна - не якісний конденсатор . Ні, це не говорить про те що якісні конденсатори не роздувається, зовсім немає, ще як здуваються. Але давайте розберемося з основною причиною здуття.

Основна причина здуття - википання або випаровування електроліту. Википання може відбуватися при високих температурах. Варто зауважити, що це може бути як зовнішнє середовище, яка підігріває конденсатор, так і внутрішнє середовище. Сам конденсатор може грітися через недотримання полярності, неякісного харчування, імпульсів надходять на нього, пробивання ізоляційного шару, або через брак електроліту (найчастіше). Також він може грітися через недотримання експлуатаційних характеристик (V, ємність, макс. Температура).

Випаровування електроліту може відбуватися, якщо конденсатор має погану герметичність. Згодом, рівень електроліту зменшиться, а залишився закипає, викликавши здуття конденсатора.

У неякісних конденсаторах, іноді відбувається таке явище, що не відбувається здуття конденсатора, а електроліт просто витікає через його нижню частину (рідина коричневого або жовтого кольору). Такий конденсатор тим більше підлягає заміні, можна вважати що він уже не працює. Якщо на верхній частині конденсатора є сліди корозії, значить частина електроліту просочилася через верхню частину, а значить вона не герметична. Такі «іржаві конденсатори» теж краще замінити.

Існує думка, що здуття - доля тільки електролітичних конденсаторів, але це не так.

Полімерні конденсатори теж здуваються і розкриваються.

Природно роздуті конденсатори підлягають терміновій заміні. Якщо пристрій зі «вздутікамі» все ще працює, це не означає, що все в порядку. Можуть з'явитися збої в роботі і «дивне» поведінку обладнання.

Заміна роздутого конденсатора.

Буде потрібно конденсатор з такою ж ємністю або більше, але не менше. Те ж саме стосується напруги. У будь-якому випадку, якщо конденсатор здувся, краще поставити більш потужний на його заміну.

Паяльником отпаиваем ніжки попереднього конденсатора, краще взяти потужний паяльник. Голкою або тонким шилом прочищаємо дірочки під контакти. Вставляємо конденсатор і припаюємо з тильного боку. Варто зауважити що потрібно дотримуватись полярності, якщо вона є. На самій платі буде позначення «мінус», так ось конденсатор повинен бути теж позначений з однієї зі сторін мінусом (зазвичай смужка). При недотриманні полярності можна зімітувати невеликий вибух. Даємо охолонути і відрізаємо зайве.

Як уникнути здуття конденсаторів.

Щоб уникнути здуття конденсаторів:

  • Використовуйте якісні конденсатори.
  • Не дозволяйте конденсаторів нагрівати до температури понад 45 градусів (стежте за температурою навколишнього середовища). Додайте їх подалі від гарячих радіаторів.
  • Використовуйте якісні вхідні, мережеві фільтри (Якщо конденсатори здуваються в блоках живлення комп'ютера).
  • Використовуйте якісні блоки живлення (якщо конденсатори здуваються на материнській платі комп'ютера).

Дотримання цих простих правил, вбереже вас від передчасного виходу з ладу конденсаторів.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама