Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гекон Токи - Вам хвіст, а мені свобода.

  1. джерело фото
  2. джерело фото
  3. джерело фото
  4. джерело фото
  5. джерело фото
  6. джерело фото

Подібно до багатьох ящірок він може врятуватися втечею, залишивши хвіст в зубах у ворога. У разі небезпеки відкидають хвіст, безладні рухи якого відволікають ворога. Це типова захисна реакція для Токи. Ця здатність - відкидання в разі подразнення органу - називається автотомія (самокалічення). Така реакція не є наслідком слабкості хвоста, а здійснюється в результаті активного скорочення хвостових м'язів. Потім хвіст відновлюється, але він вже зовсім не схожий на попередній.

Подібно до багатьох ящірок він може врятуватися втечею, залишивши хвіст в зубах у ворога джерело фото

Гекон Токи (лат. Gekko gecko) дуже незвичайна ящірка, так як досягає розміру 30 см. Також Токи дуже поважають люди в середовищі її проживання. Токи використовують у народній медицині як ліки від перевтоми, кашлю, проблемами з тиском і т.п. У місцевій аптеці його легко зустріти живим або сушеним, а також купити приготувань з нього порошок або мазь.

джерело фото

Гекон Токи веде нічний спосіб життя, полюючи на всіляких комах, павуків, дрібних ссавців (в першу чергу мишей), а також на птахів, маленьких змій і навіть на власних родичів. Гекони, які проживають в житлових будинках, теж виходять на промисел в вечірніх сутінках і починають ретельно винищувати мух, москітів, нічних метеликів і навіть дрібних гризунів, ніж у багатьох країнах отримали собі повагу людини.

джерело фото

Уміння лазити по вертикальних поверхнях дуже корисне в полюванні на насекомих.Лапкі Токи покриті мікроскопічними волосками, які допомагають надійно чіплятися за опорну поверхню. Гекон Токи - агресивний і напористий хижак, ревниво охороняє свою мисливську ділянку. Самці часто перегукуються один з одним характерними криками «то-ке», даючи знати сусідам, що територія зайнята, і люто захищають свій притулок від чужинців.

джерело фото

Гекони це взагалі єдині ящірки, здатні видавати звуки. Перш ніж вступити в бійку, суперники приймають загрозливий вигляд - сильно роздуваються, захоплюючи повітря і широко роззявляють пащу. Як правило, зіткнення зводиться до з'ясування відносин за принципом «хто кого проковтне» - іншими словами, перемагає більший самець.

Спійманий гекон застережливо шипить і енергійно захищається, кусаючи кривдника до крові. Токи - бажаний квартирант в людському житло, оскільки він сумлінно винищує комах і дрібних гризунів.

джерело фото

Сім'я геконів - одна з найдавніших груп плазунів. Їхні предки жили ще в юрському періоді, тобто близько 150 млн. Років тому. Сучасні гекони Токи мало чим відрізняються від своїх доісторичних предків і водяться на всіх континентах планети (крім Антарктиди). Це невеликі, голосисті ящірки з плоским тулубом і великими очима.

Токи - це яйцекладущие гекони. Самка відкладає досить великі яйця, прикріплюючи їх до нерівностей деревини в дуплах дерев. Часто стінка дупла просто всіяна яйцями, які знаходяться на різних стадіях інкубації. Через 10-12 тижнів з'являються молоді гекони завдовжки 67-72 мм.

джерело фото

Тривалість життя геконів Токи в природі досягає до 7-8 років, в неволі - до 25 років.
Токи живуть в усьому світі, легко пристосовуються до різних умов і не становлять небезпеки для людини. Багато хто вважає геконів отруйними, але насправді вони не шкодять людині.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама