Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

РАДІОАКТИВНІСТЬ І ГЕОЛОГІЯ

Автор статті стверджує, що основну роль в геологічній історії та енергетиці Землі грає радіоактивний розпад - причина плавлення її ядра і нижньої мантії. Легкі продукти такого плавлення іноді піднімаються до самого кордону земної кори, утворюючи на глибинах в тридцять-сорок кілометрів так звані "плюмами" - потужні лінзи суто глибинного складу.

У доставленому з глибин мантійному матеріалі зазвичай присутні різного роду радіоактивні речовини, які сучасної геологією пильно вивчаються. Аналізуючи закономірності їх поширення і склад, вдається значною мірою відновити геохронологія.

Наприклад, незвичайне співвідношення U-235 і U-239 на урановому родовищі Окло в південно-східній частині Габону (Екваторіальна Африка) стало приводом для ретельного вивчення цього родовища. І виявилося, що там розташовується щось на зразок природного атомного реактора, в ряді зон якого мільярди років тому проходила ядерна реакція. Вона йшла протягом приблизно ста тисяч років на глибині близько 5 км, і температура в її центральній зоні досягала 400 °.

Проведені дослідження дозволили виявити всі утворилися при цьому продукти розподілу. Фахівці вважають, що природний реактор на західному краю Африканської плити - не єдиний і що саме його енергія разом з енергією інших сприяла розколу Африканської і Південно-Американської плит.

В інших родовищах виявлені не менш цікаві зв'язку з найдавнішими термоядерними реакціями. Наприклад, деякі зі знайдених радіоактивних мінералів відрізняються бурим або смоляно-чорним кольором і жирним блиском, і це, за твердженням автора статті, наштовхує на думку про їх тісній близькості з вуглеводнями, зокрема з нафтою. І навіть - про утворення вуглеводнів не органічною шляхом, а в результаті термоядерної реакції. У Норвегії, в регіоні Арендалі, де були зустрінуті подібні мінерали, вже відкрито нафтове родовище. Та й взагалі геологічна практика підтверджує, що з багатьма типами молибдено-уранових родовищ тісно сусідять нафтові бітуми.

У будь-якому випадку роль термоядерних реакцій в історії Землі величезна. Вони стали причиною планетарних розломів, рухів тектонічних плит, вулканічних процесів, а також освіти багатьох великих родовищ.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама