Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Як відновити зв'язки після розтягування

Фото: syl.ru

Розтягнення зв'язок (сухожиль) є однією з найбільш частих причин звернення до травматолога в зимовий «високий» сезон всіляких травм, пов'язаних з ожеледдю і лижних відпочинком, і незалежно від сезонності обмежує фізичну діяльність людей, що ведуть активний спосіб життя, пише Lady.tochka.net.

Розтягуванням зв'язок називають частковий надрив або повний розрив зв'язки в результаті травматичного впливу на зв'язковий апарат суглоба. Пошкодження може охоплювати одну або кілька в'язок. Зв'язки людини - це щільні скупчення сполучної тканини, які зміцнюють суглоби. При різких рухах в суглобі зв'язки розтягуються більше, ніж це дозволяє робити нормальна їх еластичність, виникають травми. Найчастіше травмується гомілковостопний і ліктьовий суглоби, набагато рідше - колінний.

Як правило, відбувається не розтягнення, а розрив цілісності волокон сухожилля, при пошкодженні зв'язки рвуться також і живлять її кровоносні судини. В результаті цього утворюється крововилив в навколишні тканини. Ось цей набір пошкоджень і потребує відновлення і реабілітації при пошкодженні зв'язок.

Основні ознаки розтягнення зв'язок:

Перша ступінь супроводжується невеликим болем, виражається в розриві декількох волокон зв'язки.

При другого ступеня спостерігається помірний біль, набряк і проходить неможливість руху.

При третього ступеня відбувається розрив здебільшого волокон сполучної тканини зв'язки, спостерігається сильний біль і наступна за цим надмірна нетипова рухливість суглоба.

Не слід плутати розтягнення зв'язок суглоба з розтягуванням м'язів. Щоб визначитися з можливими ушкодженнями і негайно почати необхідне лікування, потрібно по можливості відразу ж звернутися до лікаря.

Краще перестрахуватися і обстежитися, щоб виключити наявність серйозних травм, які можуть проявитися в подальшому.

Виявивши такі симптоми, варто негайно звернутися до лікаря:

дуже сильний біль, при якій не виходить ходити і виконувати рухи в суглобі;

відчуття оніміння в ушкодженому суглобі;

сильне почервоніння і гематома в місці травми;

втрата здатності суглоба рухатися або, навпаки, незвичайна рухливість на тлі болю;

потріскує звук в ушкодженому суглобі і гострий біль;

почуття ознобу, підвищення температури тіла;

відсутність ознак поліпшення самопочуття в наступні кілька днів після травми.

Більшість кваліфікованих фахівців не рекомендують паралізувати (иммобилизировать) ушкоджений суглоб або м'яз на тривалий час. При 1 ступеня реабілітація починається вже через 48 годин. При 2 ступеня відновне лікування починається через 3-4 дні. Починайте поступово включати розминочні руху без навантаження, однак не варто їх виконувати "через біль". Потім почніть роботу з легкими вагами з поступовим переходом на більш важкі, до повного відновлення.

Не починайте навантажувати пошкоджені сухожилля занадто рано. Тривала іммобілізація потрібно і у випадку з повним розривом сухожилля до відновлення механічної міцності сполучних структур.

Не забувайте, що лікування розтягнення зв'язок і м'язів буде різним. Так, при частковому розриві м'яза потрібна повна іммобілізація, яка значно більш тривала.

При розтягуванні сухожиль також часто використовуються фармакологічні засоби. Ваш лікуючий лікар повинен ознайомити вас більш детально з реабілітаційної програмою.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама