Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чому огірки гіркі?

  1. Причини появи гіркоти в огірках
  2. Як попередити гіркоту огірка?
  3. Що робити з гірким врожаєм огірків?
  4. Горький, але корисний!

Огірки - улюблений городній овоч, часто засмучує господарів гірким смаком зелених плодів. Огірки - своєрідна культура. Батьківщиною овоча є тропічні ліси Індії з їх вологим, малоізменчівим кліматом. Схожих умов вимагають огірки і при вирощуванні в інших кліматичних поясах. При зміні кліматичних умов плоди починають накопичувати специфічну речовину кукурбітацин, що впливає на смакові якості огірків. Пропонуємо кілька порад, які допоможуть уникнути розчарування при зборі врожаю всіма коханою і бажаною городньої культури. Огірки - улюблений городній овоч, часто засмучує господарів гірким смаком зелених плодів

Плоди огірка на стеблах рослини

зміст:

Причини появи гіркоти в огірках

Гіркота огірків обумовлена ​​особливим геном, тобто це спадковий ознака. Накопичується гіркоту через насіння буде передаватися наступному поколінню. Тому, зібравши насіння «не того» огірка, можна і на наступний рік отримати гіркі огірки.

В даний час селекціонерами виведені гібридні сорти, що не містять гена гіркоти:

  • «Берендей»;
  • «Гармоніст»;
  • «Єгоза»;
  • «Кадриль»;
  • «Ліліпут»;
  • «Щедрик» та інші.

Врахуйте, що перераховані вище сорти салатного типу і для консервації не годяться.

При самостійної заготівлі насіннєвого матеріалу, залишаючи огірок «на жовтяк», обов'язково спробуйте на смак листок з куща. Якщо він гірчить, будуть гірчити і огірки.

Посів насіння огірків необхідно проводити в рекомендовані терміни, щоб рослина не потрапило під жаркі промені сонця, а поступово звикали до підвищених температур і яскравого пекучого сонця.

Спека, сухе жарке повітря - стрес для огірка. Якщо сходам і молодим рослинам не забезпечити звичні умови, культура включає антистресовий механізм - починає виробляти кукурбітацин.

При використанні теплих грядок необхідно створити необхідні умови, так як на перепади денних і нічних температур, значну різницю грунтової і повітряної температури огірки будуть мати одну відповідь - почнуть накопичувати гіркоту в шкірці і біля плодоніжки. Урожай буде гірким.

На важкому глинистому або малородючі піщаному грунті огірки будуть набагато більше гірчити, ніж на легкому нейтральному з високим вмістом органіки (перегною, але не гною).

Огірок у відкритому грунті

Як попередити гіркоту огірка?

Щоб попередити накопичення гіркоти в огірках необхідно:

  • строго дотримуватися температурного режиму, забезпечуючи оптимальні температури;
  • підтримувати світловий режим, не допускаючи впливу на рослини прямих сонячних променів;
  • поливати огірки тільки теплою водою в теплу погоду, щоб уникнути різких перепадів температури від холодного поливу;
  • не допускати пересушування грунту: при недостатньому поливі гіркоту і кількість гірких плодів різко зростають;
  • в жарку, суху погоду слід підтримувати вологий мікроклімат дощуванням через дрібні насадки;
  • вкривати огірки при різкому похолоданні тимчасовими укриттями: лутрасилом, плівкою та іншими матеріалами;
  • при похолоданні підгодувати рослини мінеральними добривами (гній не використовувати), що містять мікроелементи або золою.

В таких умовах вироблення кукурбитацина в плодах буде зведена до мінімуму і швидко набирають масу огірки будуть солодкими.

Що робити з гірким врожаєм огірків?

  • Кукурбітацин накопичується, в основному, в шкірці. Щоб зменшити гіркоту, можна очистити шкірку і, посоливши половинки, трохи потерти одна об одну, з'їсти в свіжому вигляді або в салаті. До речі кукурбітацин дуже корисний.
  • Кукурбітацин розкладається при тепловій обробці. Можна гіркі плоди перед їжею вимочити в теплій воді. Смакові якості огірків знизяться, але і гіркоту зменшиться.
  • Використовуйте гіркі плоди засолювальних сортів огірків для гарячого консервування та маринування.

Плід огірка на стеблі рослини. © Mary Kuzmenko

Горький, але корисний!

  • Кукурбітацин покращує роботу печінки і підшлункової залози (лікувальні гіркоти).
  • Має властивість знищувати злоякісні новоутворення.
  • Покращує роботу кишечника.
  • У свіжих салатах і законсервовані огірки надають стравам якусь смакову пікантність.

Деякі городники, взявши приклад з китайців, спеціально висаджують окрему грядку гірких огірків для використання в лікувальних цілях.

Що робити з гірким врожаєм огірків?
Що робити з гірким врожаєм огірків?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама