Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Горохова каша

  1. Інгредієнти (2 порції)
  2. про рецепт

Приготована з добре розвареного гороху - горохова каша або горохове пюре, може бути окремим блюдом або гарніром до м'яса, риби, курки.

Найчастіше, горохова каша без добавок виступає як обов'язкова страва під час певних церемоніальних обідів і під час релігійних Постів, я це пам'ятаю ще з дитинства. Найчастіше, горохова каша готується тільки з одного гороху, простіше кажучи - «порожня». Але, приправлена ​​вершковим маслом, смаженою цибулею, шкварками - вона стає ще смачніше.

Інгредієнти (2 порції)

  • Горох сухої колотий (жовтий або зелений) 1 стакан
  • Копчена домашня ковбаса 100 гр
  • Сіль, перець чорний, розмарин, свинячий жир за смаком
  1. Рецепти горохових каш дуже різноманітні. Часто технології відрізняються дуже сильно. Але, у всякому разі, зварити сухий горох не так то й просто. Сухий горох вариться дуже погано. Тому його треба попередньо замочити в холодній воді на досить тривалий час. Найчастіше, сухий горох замочують на ніч, і час замочування складає 6-8 годин. Як правило, цього достатньо. Після замочування горох варто промити і візуально оглянути - трапляються досить цікаві артефакти. Приготована з добре розвареного гороху - горохова каша або горохове пюре, може бути окремим блюдом або гарніром до м'яса, риби, курки

    Горох сухої колотий зелений

  2. Якого кольору сухий горох вибрати - неважливо. Відмінно підійде жовтий або зелений колотий горох. Замочений і промитий горох перекласти в каструлю і залити водою. Зварена горохова каша на воді солитися буде після готовності гороху, та й спеції краще додавати в самому кінці. Кількість води в каструлі - щоб рівень води був вище рівня гороху на 10-15 мм. Додати в воду невелику гілочку розмарину - він додасть горохової каші дуже приємний, ледь вловимий смак і аромат.

    Замоченнийгорох перекласти в каструлю і залити водою

  3. Поставити каструлю на вогонь і довести воду до кипіння. Якщо з'явиться багато піни, її можна зняти. Дати рідини покипіти 2-3 хв і викинути гілочку розмарину. Обов'язково помішувати горох, він має властивість прилипати до дна каструлі. Накрити каструлю кришкою, і, зменшивши вогонь до мінімуму, варити на слабкому вогні, який можливо забезпечити. Час варіння гороху - річ в собі. Це може бути досить довго.
  4. Час варіння замоченного гороху від 1 години і більше. Горох повинен повністю розваритися. Варити горох до повного википання води, не варто збільшувати вогонь - краще зняти кришку і дати воді википіти в тому ж температурному режимі. Якщо вода википіла, а горох ще сирий - додавати тільки киплячу воду.
  5. Зварений горох необхідно розім'яти до кашоподібного стану. Пам'ятається, бабуся розминала зварений горох дерев'яним товкачем. В сучасних умовах подрібнити горох зручніше блендером - виходить ідеальна і однорідна горохова каша. Викласти горохове пюре назад в каструлю і поставити на маленький вогонь.

    Зварений горох необхідно розім'яти до кашоподібного стану

  6. Домашню копчену ковбасу очистити від оболонки і нарізати кубиками. Розмір нарізки - удвічі більшим, ніж нарізаються овочі для салату вінегрет .

    Домашня копчена ковбаса

  7. На сковорідці розтопити 0.5 ч. Л. свинячого жиру (смальцю) або витопити жир з невеликого шматочка свинячого сала, попередньо тонко його порізавши. Жиру треба зовсім небагато. Обсмажити нарізану ковбасу до появи рум'яної і злегка хрусткої скоринки - так смажиться бекон для пасти карбонара .

    Обсмажити нарізану ковбасу

  8. Змішати горохове пюре з обсмаженої ковбасою, за смаком посолити і поперчити чорним перцем грубого помелу. Перемішати горохову кашу, накрити каструлю кришкою і дати їй покипіти на слабкому вогні 5-6 хв.

    Змішати горохове пюре з обсмаженої ковбасою

  9. Зверніть увагу - горохове пюре охоче пристає до дна каструлі і, як наслідок, може пригоріти. Варто стежити за цим і іноді помішувати горохову кашу ложкою.

    Додати спеції і посолити

  10. Готову горохову кашу з ковбасою, поки вона не охолола, розкласти в піали і відразу ж подавати до столу.

    Горохову кашу розкласти в піали

  11. Горохова каша з ковбасою - смачне самостійне блюдо, дуже поживне. Думаю, що з неї вийде відмінний гарнір до смаженої свинячої відбивної .

    Горохова каша з копченою ковбасою

Горохова каша з копченою ковбасою - гарнір або самостійне блюдо

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 8 годин (замочування гороху)
  • Приготування: 2 години
  • Готується за: 10 годин (з урахуванням замочування)

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Горохова каша

5 (99.38%) 32

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама