Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Гороховий суп

  1. Інгредієнти (2 порції)
  2. про рецепт

Пам'ятається в дитинстві, гороховий суп частенько був у нашому меню. І в дитячому саду, і в школі. Потім в армії. Років 30-40 тому в будь-якому гастрономі, навіть за часів тотального дефіциту, в продажу завжди був горох.

Жовтий і зелений, цілий і половинками. Останній варіант, чомусь, називався «колотий». Продавався він зазвичай «на вагу». Але був завжди. Коштував недорого і користувався попитом. Традиційний і доступний як борщ !

Інгредієнти (2 порції)

  • Горох (жовтий, половинками) 1 стакан
  • Свинячі ребра, копчені 0.5 кг
  • Морквина 1 шт
  • Картопля 1 шт
  • Лук 1 шт
  • Лавровий лист 1 шт
  • Зелень - кріп, петрушка
  • Батон білий 1 шт
  • Сіль, перець чорний мелений за смаком
  1. Напередодні ввечері треба замочити горох. У літрову банку всипати стакан сухого гороху, залити холодною водою, перемішати і поставити на ніч у холодильник. Пам'ятається в дитинстві, гороховий суп частенько був у нашому меню

    Напередодні ввечері треба замочити горох

  2. Батон очистити від засмаженої кірки, повністю. М'якоть порізати ножем на кубики, невеликі. Нагріти духовку до 200 градусів. Розкласти кубики батона на деко і поставити в духовку. Дверцята духовки закрити і духовку вимкнути. Поки духовка буде остигати, сухарики прекрасно висохнуть. При бажанні можна потім підсмажити готові сухарики на сковорідці змащеній олією, щоб утворилася рум'яна кірочка. Але це за бажанням. Мені, наприклад, не подобається, коли в суп втручається сторонній запах.

    Копчені свинячі ребра

  3. На наступний день можна готувати гороховий суп.
  4. Свинячі копчені ребра розділити, розрізаючи між реберними кісточками. Кісточки розрубати на шматочки довжиною 5-6 см.

    Свинячі копчені ребра розрубати на шматочки довжиною 5-6 см

  5. Морквину очистити і нарізати тонкими кружечками.

    Морква, цибуля і картопля для супу

  6. Закип'ятити 2.5 л води у великій каструлі. Кинути свинячі ребра і морквину в окріп, додати 0.5 ч. Л. солі, лавровий лист і варити на маленькому вогні не менше 1 години. Важливо щоб суп кипів ледве-ледве, буквально нудився, і ні в якому разі не вирував.

    Кинути свинячі ребра і морквину в окріп

  7. Через годину, а то й півтора, додати в суп замочений горох. Всю воду з гороху злити, відкинувши намочений горох на друшляк. Важливо, на самому початку, помішувати суп, щоб половинки гороху не пристали до дна каструлі.

    Додати в суп замочений горох

  8. Часто пишуть, що горох годі й замочувати, а при варінні додати в суп соду, мовляв, швидше розвариться. Питання - ви любите їсти соду? У кожного свої примхи, їжте. Але в суп її додавати не треба.
  9. Очистити цибулю і картоплину, нарізати все невеликими кубиками і додати все в суп. Посолити і поперчити суп до смаку. Відразу ж виловити лавровий лист з супу, він там вже зайвий.
  10. Далі простіше простого. Суп закипів. Зменшити вогонь до мінімуму, щоб ледь кипів. Накрити каструлю кришкою.
  11. Нехай суп вариться. Довго. Горох повинен розваритися так, щоб не можна було знайти цілі половинки, буквально розварився в кашу. Зазвичай час варіння гороху до такого стану до 2х годин, заздалегідь не можна спрогнозувати.
  12. Варити суп довго і помішувати, хоча б раз в 10-15 хвилин.

    Горох повинен розваритися так, щоб не можна було знайти цілі половинки, буквально розварився в кашу

  13. І ось суп готовий. Аромат неймовірний. Не дивуйтеся якщо прибіжать сусіди на запах.
  14. Перед подачею до столу гороховий суп прийнято заправити зеленню. Зізнаюся, я проти зелені. Вона там зайва. Можна зелень дрібно нарізати і подати до супу окремо, хто захоче - додасть.
  15. У суп варто додати приготовані напередодні сухарики. Теж за смаком. Сухарики надають супу особливий смак і шик.

    Гороховий суп

  16. І ще: гороховий суп треба з'їсти гарячим і свіжим, не варто його готувати відро і потім розігрівати. Це моветон і злочин проти себе коханого.

Гороховий суп з копченими ребрами та сухариками

про рецепт

  • Вихід: 2 Порції
  • Підготовка: 6 годин (замочування гороху)
  • Приготування 3 години
  • Готується за: 9 годин, з урахуванням замочування гороху

Автор: Сергій Джуренко

Збережіть рецепт для друзів

Оцініть рецепт

Гороховий суп

5 (99.51%) 41

Питання - ви любите їсти соду?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама