Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Посадка гороху у відкритий грунт на Україні

Україна, багатими грунтами і великою кількістю території для посадки, підходить якнайкраще для посадки і вирощування гороху на відкритій місцевості. Горох вважається невибагливою рослиною. Він виростає до метра у висоту, має глибоку кореневу систему і порожнисте стебло, невеликі листя і, відповідно, плоди. Цвіте горох через 30-50 днів з моменту посадки квітами ніжного, фіолетового відтінку. У ранніх сортів листя і цветонос мають 6 пазух, а у більш пізніх - 12 пазух. Розвиток цієї городньої культури відбувається досить швидко - нові квітконоси «прокльовується» кожні 2-3 дні.

Посадка гороху у відкритий грунт на Україні

На території України посадка гороху у відкритий грунт цілком можлива, при належному дотриманні агротехнічних прийомів. У відкритий грунт можна висадити його в останніх числах квітня і до перших тижнів травня, поки погода не варто занадто жарко.

Ранні сорти гороху з блиском витримують зниження температури і навіть невеликі заморозки, але за умови, що сорт підібраний правильно, а городник буде всіляко намагатися захистити свою рослину від промерзання.

Підготовка насіння гороху до посадки на території України Підготовка насіння гороху до посадки на території України

Насіння гороху, як і в догляді за багатьма іншими сортами, потрібно попередньо підготувати. Для цього використовується методи перед температур для загартування, а також такі водні процедури, як замочування в живильному розчині.

Перша процедура - перепад температури - виконується наступним чином: покласти насіння в гарячу воду на п'ять хвилин, після чого обробити розчином борної кислоти (2 грами на 10 літрів), і, по закінченні, промити під холодною проточною водою. Потім просушити насіння паперовим рушником.

Друга процедура - замочування в розчині - полягає в використанні однієї лише борної кислоти в тій же пропорції, що і у випадку з першим рецептом. Коли насіння набухнуть, їх необхідно вийняти з розчину, знову-таки промити під проточною водою і просушити рушником. Важливо: насіння потрібно висаджувати в грунтову суміш тільки сухими!

Як вибрати грунтовий субстрат для посадки гороху?

Завершальна стадія підготовки і, за сумісництвом, посадки насіння гороху у відкритий грунт в Україні, грунтується на виборі грунтової суміші.

Для посадки гороху підійдуть пухкі і легкі субстрати, але не менш родючі, ніж для інших культур. Місце потрібно вибирати сонячне з заляганням грунтових вод на глибині, а не на поверхні. Поруч можна висадити разом від 7 одиниць, після чого перейти на нову грядку.

Поруч можна висадити разом від 7 одиниць, після чого перейти на нову грядку

Чого варто уникати при «комплектації» субстрату для посадки гороху в Україні, так це надлишку азоту - він згубний для посівів і погано впливає на плодоношення. Для гарту грунтової суміші перед посадкою, використовують калійну сіль і суперфосфат в пропорціях по 30 і 60 грам на м2. Грунт з підвищеною кислотністю можна легко нейтралізувати за допомогою деревної золи - 200 або 400 грам з розрахунку на м2. В якості добрива для гороху можна використовувати свіжий гній! Це єдиний заборона в підгодівлі і виборі добрива для гороху у відкритому грунті на території України.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Як вибрати грунтовий субстрат для посадки гороху?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама