Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Правила пророщування насіння перед посадкою в домашніх умовах

  1. Пророщування насіння - поради досвідчених городників
  2. Правила пророщування насіння різних культур
  3. Популярні питання про замочуванні насіння

Замочування насіння допомагає отримати більш ранні і дружні сходи. Але як правильно здійснити процедуру? Сьогодні наш сайт про фермерстві детально розповість вам про правила пророщування насіння перед посадкою в домашніх умовах. У цьому процесі важливі навіть дрібниці, тому постарайтеся нічого не випустити з уваги.

правила пророщування насіння

Читайте також: Як вибрати найурожайніші насіння томатів в 2018 році?

Пророщування насіння - поради досвідчених городників

Правильне замочування насіння надає велику допомогу городникам. Цей захід дає можливість отримати швидкі сходи. Інша відкривається перед городниками можливість - заздалегідь дізнатися відсоток схожості насіння. Так, неякісний посадковий матеріал можна буде замінити до посадки, що дозволить не упустити вдалий час.

Городники по-різному пророщують насіння в домашніх умовах. Якщо у вас немає досвіду в цьому питанні, радимо прислухатися до порад досвідчених городників, проробляють це вже багато років поспіль.

Якщо у вас немає досвіду в цьому питанні, радимо прислухатися до порад досвідчених городників, проробляють це вже багато років поспіль

Поради по пророщування насіння в домашніх умовах:

• Використовувати найкраще талу або дощову воду, підійде також відстояна.
• Для стимуляції проростання насіння корисно використовувати спеціальні засоби: «Циркон», «Епін», «Біогумус», «Циркон», гумат натрію або калію, деревна зола або сік алое. Вміщені в них поживні речовини не тільки прискорять проростання, а й зроблять культуру менш схильною до впливу негативних факторів природи і хвороботворних організмів.
• Насіння спочатку замочують у воді, а потім пророщують між шарами мокрої тканини. Воду важливо міняти кілька разів на день, стежити, щоб насіння не задихнулися і не пересохли. Тканина з проростають насінням можна покласти в нещільно закритий поліетиленовий мішечок або на мокрий поролон або вату. Це захистить посівний матеріал від висихання.
• Посадку необхідно здійснювати відразу після пророщування. Якщо цього зробити не вдається, кілька днів насіння можна тримати в холодильнику, стежачи за зволоженістю.
• До насіння кожної культури потрібен свій підхід, що враховує її особливості.

Правила пророщування насіння різних культур

Насіння овочевих і декоративних культур висувають різні вимоги до умов для пророщування. Їм необхідне різний час замочування і температура.

Пророщування насіння моркви і цибулі


Дрібні насіння цибулі та моркви городники радять замочувати на 48 годин. Для цього їх укладають на тканину, кладуть на дно тарілки і заливають водою кімнатної температури. Воду слід міняти кілька разів на день, використовуючи тільки відстояну або талу. Глибина знаходження насіння не повинна бути великою, щоб вони не задихнулися.

Глибина знаходження насіння не повинна бути великою, щоб вони не задихнулися

Насіння цибулі і моркви слід замочувати в домашніх умовах на 48 годин

Після закінчення часу тканину з посадковим матеріалом виймають з води, віджимають і переносять в поліетиленовий пакет для пророщування. Після появи невеликих росточков насіння можна покласти в холодильник для загартовування, але це не обов'язково.

Пророщування гороху і кукурудзи

Насіння гороху і кукурудзи не можна замочувати надовго, інакше вони зіпсуються. Максимальний час - 6-8 годин. Визначити можна візуально - насіння повинні добре набрякнути. Далі посадковий матеріал виймають з води, відживають і укладають на тканини для проростання. В цей час посуд необхідно тримати в теплі, але не більше 24 годин. Далі насіння з паростками потрібно перемістити в холодильник і якомога швидше посадити.

При пророщування гороху насіння не можна довго тримати у воді

Гарбузи, огірки, кабачки, дині

Насіння цих культур рекомендують пророщувати незалежно від того, оброблені вони виробником чи ні. Насіння гарбузових не люблять теплої води, тому їх слід замочувати далеко від обігрівача повітря. Через кілька годин (до 12 годин) їх потрібно дістати і покласти в поліетилен разом з тканиною на пророщування при температурі не вище 25 ° С. Важливо стежити за вологістю тканини і регулярно провітрювати пакет.

Важливо стежити за вологістю тканини і регулярно провітрювати пакет

Пророщування огірків в домашніх умовах

Пророщування перцю, томатів, баклажанів

Перець і томати, перш за все, замочують у гарячому (40-70 ° С) розчині марганцівки на 15 хвилин. Далі насіння витягають, промивають і поміщають в поліетиленовий пакетик на добу. Не варто чекати появи великих паростків для посадки. Насіння в пакетику протягом доби необхідно кілька разів провітрювати. Далі посадковий матеріал можна помістити на загартовування в холодильник на 3-5 днів (t- 5 ° С).

Далі посадковий матеріал можна помістити на загартовування в холодильник на 3-5 днів (t- 5 ° С)

Після пророщування насіння томатів бажано загартувати

Популярні питання про замочуванні насіння

Дотримуючись правил пророщування насіння перед посадкою в домашніх умовах, ви збільшуєте свої шанси на отримання багатого врожаю в цьому сезоні. Будьте уважні до дрібниць і старанні в роботі - і результат вас не розчарує!

Дивіться також: Як замочити насіння? Скільки часу потрібно для різних культур?


Але як правильно здійснити процедуру?
Дивіться також: Як замочити насіння?
Скільки часу потрібно для різних культур?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама