Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

У Держдумі звинуватили Кремль у блокуванні спрощення видачі українцям російських паспортів

За словами депутата, російське громадянство прагнуть отримати 1,2 млн українців / фото Генштаб України

Перший заступник голови комітету Держдуми у справах СНД Костянтин Затулін (фракція «Єдина Росія») звинуватив адміністрацію президента РФ в блокуванні поправок в закон про спрощене отримання російського громадянства громадянами України - «носіями російської мови», які виїхали в Росію після початку російського вторгнення на Донбас .

Як передає власний кореспондент УНІАН в РФ, про це він сказав на прес-конференції в Москві.

Зокрема, він повідомив, що вніс 30 грудня минулого року в Держдуму законопроект, який дозволить отримувати паспорти РФ «носіям російської мови» без надання довідки про вихід з українського громадянства і громадянства інших країн.

«Державне правове управління адміністрації президента РФ, які дає відгуки на законопроекти, внесені в Держдуму, негативно ставиться до прийняття цього законопроекту за надуманими причинами», - сказав Затулін.

Читайте також Журналісти пояснили все про безвізе для України у вигляді інфографіки

«Думка державного правового управління формується управлінням із захисту конституційних прав громадян, яке очолює пан Жуйков в Адміністрації президента. Це управління колодою лежить проти всіх змін в закон «Про громадянство», починаючи з 2000-х років. Я прямо називаю винуватця того, що сотні тисяч людей, які могли б бути в Росії на легальній підставі і вносити свій вклад в її розвиток, бігають по інстанціях і б'ються головою об стіну », - підкреслив він.

За словами Затуліна, «російські співвітчизники» залишаються в довгих чергах, коли справа стосується дозволу на проживання і громадянства РФ.

Він заявив, що з України після початку війни на Донбасі в Росію виїхали понад 1 млн осіб, але вони не можуть вирішити «свої проблеми» з перебуванням на російській території.

Затулін підкреслив, що закон про отримання російського громадянства за спрощеною системою для «носіїв російської мови» вимагає відмови від наявного, тобто українського, громадянства та надання спеціальної довідки.

Він заявив, що Україна «всіляко ускладнює» отримання такої довідки, і це залишається проблемою для біженців з Донбасу.

За його словами, з 2014 по 2017 рік тільки 3,5 тис. Осіб отримали громадянство як «носії російської мови», і більшість з них - з Таджикистану.

Читайте також Подвійне громадянство і бізнес в Криму: журналісти дізналися подробиці "тісних" зв'язків миколаївського екс-воєнкома з РФ (фото)

Відповідаючи на запитання УНІАН, скільки громадян України, за його оцінками, хотіли б отримати громадянство як «носії російської мови», він сказав: «МВС дає 1,2 млн громадян України, які переселилися в Росію після 2014 року і не повернулися назад. Частина отримала посвідку на проживання або громадянство - приблизно 200-250 тис. Решта рвуться отримати посвідку на проживання і громадянство ».

«Я визначаю, як мінімум, число бажаючих стати громадянами Росії - мільйон громадян України, які сьогодні знаходяться на території РФ», - підкреслив він.

Також він підкреслив, що російські співвітчизники повинні мати право отримати громадянство РФ без виходу з громадянства країни проживання, що робиться «щеплення від асиміляції» в Україні та інших країнах.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама