Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Дефлектор для витяжної вентиляційної труби

  1. Пристрій вентиляційного дефлектора
  2. Принцип дії дефлектора вентиляції
  3. види дефлекторов
  4. Вентиляційний дефлектор своїми руками

Дефлектор - це аеродинамічний пристрій, який монтують у верхній точці вентиляційного каналу над дахами громадських будівель і житлових будинків для збільшення тяги димоходів або вентиляційних систем. Його використання спрямоване на захист вентшахта від попадання дощу і снігу.

Пристрій вентиляційного дефлектора

Незалежно від виду дефлектора вентиляції пристрій включає наступні стандартні елементи:

  • кронштейни для патрубок і даху;
  • склянки (циліндри).

Нижній стакан - рівний, а зовнішній розширюється до низу. Циліндри надіті одна на одну, над верхнім прикріплена кришка. Зверху кожного циліндра розташовуються відбої кільцеподібної форми, які можуть змінювати напрямок повітря у вентиляційному дефлектори будь-якого розміру. Вони монтуються для того, щоб вітер створював підсмоктування через простір між кільцями і виводив гази з вентиляційної установки.

Дефлектор для витяжної вентиляційної труби влаштований таким чином, що при направленні вітру знизу обладнання спрацьовує гірше: відбиваючись від кришки, вітер направляється до газам, що виходять у верхній отвір. Щоб такого не відбувалося, кришку виготовляють у формі двох конусів, скріплених підставами. У цьому випадку все залежить від напрямку вітру:

  • збоку - відпрацьоване повітря відводиться знизу і зверху;
  • зверху - відтік відбувається тільки знизу.

Принцип дії дефлектора вентиляції

Принцип дії дефлектора витяжної вентиляції полягає в зіткненні його корпусу і вітру, який після розтинають дифузором, а за рахунок зниження тиску в циліндрі посилюється тяга в витяжній трубі. Рівень тяги в вентканалах залежить від опору корпусу дефлектора повітрю. Тут діє правило: чим більше, тим краще. Ефективність роботи даного пристрою визначається розміром, формою і висотою устаткування над рівнем даху. Грамотно підібраний дефлектор вентиляції здатний підвищити коефіцієнт корисної дії системи до 20%.

Як правило, ці пристрої використовуються в витяжної вентиляції природної тяги, але можуть посилювати і примусову. Якщо будова розташована в районах зі слабкими і рідкісними вітрами, то головним завданням дефлектора є зниження тяги.

види дефлекторов

Розроблено десятки моделей вентиляційних дефлекторів, розглянемо деякі види докладно:

  • Дефлектор ASTATO. Це модель обертового вентиляційного дефлектора, яка використовує вітрову і механічну тягу. Якщо сила вітру знаходиться на високому рівні, то двигун даного пристрою вимикається, і воно продовжує роботу за принципом дефлектора витяжної вентиляції. Електродвигун не впливає на аеродинаміку в системі, але забезпечує достатню розрідження (не вище 35 Па) і запускається в штиль. Він досить економічний і включається по сигналу датчика, який вимірює тиск на виході вентканала. Більшу частину року даний пристрій працює завдяки вітрової тязі. Комплектуючими дефлектора вентиляції ASTATO є реле часу і датчик тиску, які автоматично запускають і вимикають двигун. При необхідності це можна зробити вручну.
  • Статичний дефлектор з ежектірующее вентилятором. Це нова модель частково обертового дефлектора вентиляції, яку використовують останні кілька років. Дефлектори ДС встановлюють на виходи вентиляційних каналів трохи вище низьконапірних вентиляторів зі зниженою шумоотдачей, які автоматично запускаються датчиком тиску. До склянці, виготовленому з оцинкованої сталі з термоізоляцією, підведені повітроводи з шумоізоляцією і дренаж. Вся система прикривається навісною стелею.
  • Дефлектор-флюгер. Цей пристрій є активним вентиляційним дефлектором, який обертає сила рухомих потоків повітря за рахунок підшипникового модуля. Під час руху між козирками вітер створює зону зниженого тиску. Перевага пристрою цього виду полягає у високому рівні захисту димоходу від вітру і можливості «підлаштуватися» під будь-яке його напрямок.
  • Ротаційна турбіна. Турбодефлектори встановлюють лише в місцевостях зі стабільним вітром, тому що в тиху погоду цей пристрій як вентиляції для турбіни неефективно. Також його можна використовувати для димоходів печей на твердому паливі, інакше він може деформуватися.

Найбільш поширеними дефлекторами є:

  • Дефлектор Григоровича;
  • «Шенард» в формі зірки;
  • ЦАГІ;
  • ASTATO відкритий;
  • Н-подібний;
  • Кулястий «Волпер».

Вентиляційний дефлектор своїми руками

У даній статті ми розповімо, як самостійно зробити дефлектор Григоровича для витяжної вентиляційної труби. Це досить простий пристрій, робота якого здійснюється безперебійно.

Для виготовлення знадобляться наступні матеріали та обладнання:

  • листова або оцинкована нержавейка;
  • лінійка;
  • чертілка;
  • заклепки, болти, гайки і хомут;
  • олівець;
  • циркуль;
  • електродриль;
  • ножиці по металу і папері;
  • кілька листів картону.

Щоб виготовити дефлектор Григоровича, дотримуйтесь покрокової інструкції:

Крок 1. Розрахунок параметрів дефлектора. Розміри майбутнього устрою легко підібрати по таблиці:

Розміри майбутнього устрою легко підібрати по таблиці:

На даному етапі необхідно обчислити розміри і накреслити схему дефлектора, розрахунки параметрів якого ґрунтуються на діаметрі каналу вентиляції:

  • Н = 1,7 х D, де Н - висота дефлектора, D - діаметр димоходу;
  • Z = 1,8 x D, де Z - ширина ковпака;
  • d = 1,3 x D, де d - ширина дифузора.

На картоні необхідно накреслити схему елементів дефлектора системи і вирізати її.

Крок 2. Виготовлення дефлектора

На металевому листі потрібно обвести лекала і за допомогою ножиць вирізати частини майбутнього дефлектора, після чого з'єднати деталі між собою за допомогою невеликих заклепок, болтів і скріпок. Для монтажу ковпака вирізаємо кронштейни в формі вигнутих смуг, які після закріплюються зовні дифузора, а зворотний конус кріпиться на парасольку. Коли всі комплектуючі будуть готові, Ви можете зібрати весь дифузор прямо на димоході.

Крок 3. Установка дефлектора

На трубу димоходу необхідно встановити і прикріпити болтами стакан, поверх якого надівається дифузор. Його потрібно затиснути хомутом, а до ковпака прикріпити кронштейн. Останньою дією при створенні дефлектора своїми руками є установка зворотного конуса, завдяки якому пристрій може ефективно функціонувати при будь-якому напрямку вітру.


ПК «Вентас» рекомендує Вам купити дефлектор для витяжної вентиляційної труби у спеціалізованих виробників, що є гарантією якості та оптимальної роботи пристрою по поліпшенню ресурсу вентиляційних систем громадських і житлових приміщень.


Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама