Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Знайшли одного з тих, які врятували маму і доньку на льоду

Завдяки педагогам Бердянського професійного машинобудівного ліцею, які відгукнулися на прохання МНСників допомогти знайти людей, які прийшли на допомогу   провалилися під лід матері і дочки   , Стало відомо ім'я одного з них Завдяки педагогам Бердянського професійного машинобудівного ліцею, які відгукнулися на прохання МНСників допомогти знайти людей, які прийшли на допомогу провалилися під лід матері і дочки , Стало відомо ім'я одного з них. 18-річний уродженець с. Борисівка (Приморський район) Сергій Чоломбітько на наступний день після НП успішно захистив в ліцеї дипломну роботу і придбали фах автослюсаря-зварника.

9 лютого Сергій з дівчиною теж пішли на хвилеріз по-фотографуватися. На зворотному шляху він звернув увагу на скупчення людей звідки доносилися крики. Підбіг і побачив, як двоє чоловіків відтягують по льоді дівчинку від ополонки, де борсається жінка. Від кромки товстого льоду до неї було метрів 8-10 суцільного кришива. Дорослі чоловіки боялися наблизитися. А Сергій не роздумував, зірвав шарф з дівчини, з себе, пов'язав з чиїмось ременем і ще якимись шарфами, прив'язав льодовий бур одного з рибалок і кинув імпровізовану мотузку потопає.

42-етняя Марина Димитрова ніяк не могла вхопитися за рятівний фал. Тоді Сергій поповз до неї, на ходу командуючи, намагаючись перекричати всіх порадників і потерпілу. Каже, навіть без міцного слівця не обійшлося. Жінку-то він на лід виштовхнув, а сам потрапив в ополонку.

- Добре, що я легкий, - оцінює ситуацію тепер Сергій. - Якось зумів за край крижини зачепитися. Потім вже мені мотузку кинули і витягли. Тільки до пояса і намок. Ту жінку і дівчинку рятувальники НВА станцію бігом погнали. І мені пропонували зігрітися. Але я додому пішов.

Від центрального пляжу, де все сталося, до гуртожитку на вул. Червоної, де знімає кімнату Сергій не менше кілометра. По сходах він піднімався з працею переставляючи ноги в заледенілих, негнучких брюках.

Каже, трохи застудився, але розслаблятися не можна було. На наступний день він успішно захистив дипломну роботу в Бердянському професійному машинобудівному ліцеї, де здобув фах автослюсаря-зварника. Тепер буде роботу шукати.

- А що, можу і в рятувальники піти, якщо запропонують і платити будуть нормально, - не виключає такого варіанту Сергій Чоломбітько, хоча і не приховує - до моря підходити, тим більше виходити на лід поки бажання не виникає.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама