Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Чавунні пічні дверцята зі склом. Дверцята зі склом для печей і камінів. Виробники пічного чавунного лиття лиття. Як вибрати.

  1. Вогнетривкі дверцята з чавуну зі склом
  2. Різновиди виробів
  3. Особливості жароміцних стекол
  4. Рекомендації при виборі дверцят
  5. Вимоги до встановлення та обслуговування

При виробництві будь-яких пічних і камінних елементів зазвичай використовується лиття або кування. Тут найбільше підходять сталь, чавун та інші матеріали, що володіють хорошими показниками міцності і жаростійкості. Особливою популярністю у споживачів користуються чавунні камінні і пічні дверцята, що містять прозору термостійкий посуд. Гарною якістю відрізняються вироби фінських, словенських та російських виробників, але їх вартість часто виявляється вище бажаної. Якщо підібрати всі елементи правильно, можна змонтувати виріб самостійно, головне дотримуватися пожежну безпеку і необхідну економію.

Вогнетривкі дверцята з чавуну зі склом

Сталеве і чавунне пічне литво з врізкою скла здавна прикрашало російські топки. Обладнані подібним способом печі і каміни створювали особливу естетичну насолоду своїм власникам і їх гостям. Відомо, що людина беcконечно довго може дивитися на вогонь. Адже кожного з нас заворожує спостереження за вогнем і досить зручно, коли відомий момент коли необхідно «підкинути дров».

У приміщеннях не можна експлуатувати печі і каміни відкритими, так як іскри, дим і продукти горіння можуть виявитися в житловому просторі, викликавши непередбачувані наслідки. Тому їх топки повинні щільно прикриватися стулками, надійно ізолюють розташування вогнища. Досягти необхідної герметизації вдасться, використовуючи спеціальний термостійкий шнур. Для цього ущільнювачем заповнюється проміжок, що відокремлює скло для печі від дверної рами, що при експлуатації виключить освіту його пошкоджень і витоків у випадках розширення матеріалів.

Різновиди виробів

Пічні дверцята зі склом вітчизняного та іноземного виробництва мають відмінності, асортимент виробів дуже різноманітний. Найчастіше склом дверцят є термостійкий склокераміка, яку обрамляє металева рама або каркас. Їх декорування здійснюють мозаїчними і рельєфними накладками, а також кованими і литими деталями. Забарвлення рам виконується патинуванням, вибір відтінків проводиться іноді і під заявки клієнтів. У них вставляються різні різновиди стекол: від вітражних до тонованих, що відрізняються покриттям, наявністю орнаменту, візерунків і фактурних деталей.



Пічні дверцята зі склом випускаються в рівній, напівкруглої, радіусної, призматичної, еркерний, чотирикутної і арочної форми. Їх розрізняють і за способом відкриття: вони можуть складатися, розчинятися, розсуватися і підніматися. Зібравшись самостійно облаштовувати свою домівку, необхідно заздалегідь визначитися, що вам необхідно, якої форми і як обрана дверцята буде відкриватися.

Головна відмінність пічних і камінних дверцят зі склом в якості їх виконання та універсальності. Застосування різних інноваційних рішень дозволяє створювати безпечні скляні стулки, що мають повітряне охолодження. Його забезпечує спеціальна система, що виконує примусове обдування при надмірному розігріві елементів. Ручки виробів також виконуються з матеріалів з низькою теплопровідністю, що дозволяє без праці відкривати дверцята печі в процесі горіння.

Ряд модифікацій дверей на печі і каміни виконується таким способом, що дозволяє скорочувати відстань між людиною і розпеченим вогнищем. Застосовувані сьогодні покриття допомагають убезпечити розміщення конструкції навіть в приміщеннях з маленькими дітьми. Установка знімних ручок на стулках також виключає випадкове зіткнення дітей з відкритим вогнем.

Особливості жароміцних стекол

Будь-яке жаропрочное скло для печі або каміна має низький коефіцієнт розширення, підвищену цілісність, естетичність і термостійкість. При створенні проводиться його багаторазова термообробка, наносяться хімскладу і полірування. Це надає виробу ідеальну гладкість і прозорість. А приміщення скла на заключному етапі в гарячий повітряний потік запобігає сколи та тріщини при його подальшої експлуатації. По завершенні технологічної обробки воно жаростійко, має гарне звукопоглинання і малу теплопередачу.

Створення прозорої склокераміки дозволило впровадити в народному господарстві рельєфні і кристальні покриття. Перед установкою жароміцних стекол на них наносять металеву окис. Вона сприяє їх подальшому самоочищення за рахунок збільшення температурних допусків для його внутрішньої поверхні. Тому, купуючи готову конструкцію або збираючи її самостійно, потрібно строго дотримуватися дозволений температурний діапазон і експлуатувати скло згідно з доданим техпаспорту вироби. Там завжди вказані товщина деталі (пов'язана з розміром і потужністю топки, може становити від 4 до 12 мм), допустимий робочий нагрів конструкції і гарантований час використання виробу (кількість годин).

Варто враховувати, що самостійно контролювати і регулювати нагрів свого вогнища досить важко. Тому тут краще не економити і при самостійній збірці конструкції вибирати скла з хорошим температурним запасом. У них застосована багатошарова структура. Вироби з малою товщиною можна встановлювати лише в невеликі домашні вогнища.

Рекомендації при виборі дверцят

Пічна або камінна дверцята зі склом обладнаного в приміщенні вогнища повинна поєднувати в собі максимальну красу і надійність. У цих випадках не варто ризикувати, купуючи вироби азіатських виробників. Оптимальний вибір передбачає кілька варіантів:

Перевірено часом якість фінських елементів, що потрапляють на наш ринок під торговою маркою НТТ Design (виробники НТТ, PISLA або SVT). Їх відрізняють широкі фланці і тривале збереження первозданних властивостей за рахунок використання термостійкого покриття. Ці вироби при хорошій якості трохи дорожче аналогічної продукції вітчизняних виробників.

Чавунне пічне литво вітчизняного виробництва виконується згідно з установленими нормами PCT РРФР 678-82. Тут використовується сірий гостірованний чавун 15 марки. Всі деталі має оптимальну ціну і відмінну якість. Їх зносостійкість і надійність на досить високому рівні. При цьому асортимент пічних дверцят зі склом Російського виробництва дуже різноманітний. Серед виробників чавунного печноего лиття Російського виробництва споживачі виділяють вироби: "Везувій", "Літке" АТ "Рубцовский ливарний комплекс ЛДВ", "Балезіно". Товари зазначених виробників мають різноманітний, звичний для наших споживачів, дизайн, гарна якість і доступні ціни.

Вимоги до встановлення та обслуговування

Монтаж окремих пічних і камінних дверцят проводиться в процесі кладки конструкції або вже на готовий виріб. Установка спиць здійснюється горизонтально на стиках цегли, перпендикулярно до споруджуваної поверхні. Фіксація рами відбувається при застиганні використовуваного розчину.

При установці в готову конструкцію, свердлять 4 отвори діаметром 4 мм, Для кріплення використовують довгі 5 мм шурупи. Дверцята монтується з технологічним відступом від кладки (5-6 мм), в який закладають вогнетривку вату. Застрахуватися від можливого пожежі допоможе також розміщення перед топкою підлогового металевого листа шириною 400 мм і більше.

Щоб створити дверцята для печі своїми руками, створюється задана форма, за розмірами розрізається і зварюється з рамою куточок. Розмітка, різання і нівроку металевого листа проводиться по контуру, внахлест. Виконується приварка завісів і ручки.

Експлуатуючи пічні і камінні дверцята зі скляними вставками, слід своєчасно усувати кіптява на їх внутрішньому покритті. Це можна зробити звичайною вологою ганчіркою і миючими реагентами, що не містять хлор і абразиви. Проводити роботи слід на повністю охололи стеклах.



Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама