Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Основні види фасонного металопрокату

  1. Що спільного у двутавра, швелера і куточка?
  2. Відмінності двотаврових балок, швелера і куточка
  3. двотаврова балка
  4. швелер
  5. куточок
  6. Як економити при покупці металопрокату

Фасонний металопрокат відрізняється від сортового особливістю поперечного перерізу, яка полягає в тому, що дотична хоча б в одній точці контуру поперечного перерізу це перетин перетинає.

Цей прокат застосовується в металоконструкціях, де необхідно забезпечити жорсткість і міцність, найчастіше - при створенні каркаса. Розглянемо найбільш затребувані сталеві профілі фасонного прокату: Н-профіль (двутавр), П-профіль (швелер), Г-профіль (куточок).

Що спільного у двутавра, швелера і куточка?

Перше, що об'єднує ці профілі - це матеріал, з якого вони виробляються. Застосовувана сталь буває звичайної вуглецевої, якісної конструкційної, низьколегованої.

Конструкційну сталь воліють використовувати при гарячекатаному виробництві. Для профілю призначеного працювати в більш суворих умовах використовують низьколеговану сталь. Вироби з неї можуть витримувати температуру від -70 до +450 градусів і значні механічні навантаження. Для захисту від іржі застосовують нержавіючу, або вуглецеву оцинковану сталь. Леговану сталь для фасонного прокату зазвичай не використовують.

Друга спільна риса фасонного прокату - спосіб виробництва. Його можуть робити методом зварювання, гарячої і холодної прокатки. Крім цього, фасонні профілі отримують шляхом згинання заготовок. Яким чином було отримано сталевий профіль (звареним або гнутим) можна визначити просто глянувши на нього: у гнутих виробів кут буде округлений, а у прокатаних він чіткий.

Особливістю фасонного металопрокату є те, що з нього самого нічого не роблять. Це вже готовий продукт, який відразу йде в роботу. У той час як плоский та сортовий прокат використовують для виробництва інших видів металопрокату.

Відмінності двотаврових балок, швелера і куточка

Перше, що кидається в очі - це відмінності в зовнішньому вигляді. Кожен з них має свій власний фасон. А профіль впливає на застосування. Звичайно, область застосування у них загальна, але є деякі відмінності. Розглянемо ближче особливості кожного виду профілю.

двотаврова балка

Н-подібна форма дозволяє створювати надійні, міцні конструкції, при відносній легкості двутавра.

Н-подібна форма дозволяє створювати надійні, міцні конструкції, при відносній легкості двутавра

двутавровую балку часто застосовують у будівництві (від великого до приватного одноповерхового), в мостобудуванні, при зміцненні естакад, шахт, як балки опори тощо. Різновидом двотавру є тавровим балка. Таври використовують в якості парних куточків або спеціальних таврових решіток.

швелер

Швелер, як і двутавр утворює міцні сполуки добре розподіляють різноспрямовані навантаження ваги всієї конструкції і передають їх на фундамент. Він стійкий до навантажень на вигин, стиск, розрив.

Він стійкий до навантажень на вигин, стиск, розрив

швелер використовують в каркасах дахів в якості прогонів. Він потрібен для зведення будівель з численними стиками, коли потрібно забезпечити щільне примикання деталей. Швелер краще ніж двутавр сприймає навантаження на стиск, але гірше на вигин. Таким чином, його краще експлуатувати при бічних навантаженнях.

куточок

сталевий куточок універсальний в застосуванні. На відміну від двох попередніх представників фасонного металопрокату він рідше застосовується в великих конструкціях. Гарний кутовий профіль для ситуацій, де є динамічна навантаження. Тому його застосовують при будівництві транспорту (залізничного, трамваїв, автомобілів і ін).

Тому його застосовують при будівництві транспорту (залізничного, трамваїв, автомобілів і ін)

Як економити при покупці металопрокату

Для однієї і тієї ж задачі можна скористатися різними металопрокатний профілями. Правильний підбір сортаменту дозволить вам заощадити не тільки гроші, але і зусилля. Також для багатьох конструкцій (не пред'являють підвищених вимог) досить вибрати сортамент звичайної міцності і жорсткості.

Інший спосіб зменшити витрати - купити профіль немірної довжини, який продається за нижчою ціною, ніж мірний сортамент. Але врахуйте, якщо виріб бере участь в типовій споруді, то профіль, швидше за все, доведеться обрізати, а це вже сумнівна економія.

У деяких випадках кращий спосіб економії - це не скупитися і придбати хорошу прокатну сталь з антикорозійним покриттям для того, щоб готовий виріб служило довго, не вимагало ні ремонту, ні заміни деталей.

Що спільного у двутавра, швелера і куточка?
Що спільного у двутавра, швелера і куточка?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама