Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Алое для волосся і шкіри голови

Алое застосовується в косметологи більше 3000 тисяч років, ще в стародавній Греції цінували його корисні властивості.

Ми звикли бачити алое невеликим кімнатною рослиною, хоча насправді, на батьківщині в Південній і східній Африці алое - це могутнє дерево. Видів цього корисного рослини налічується понад 200.

Сік алое дуже корисний, він розгладжує зморшки, пом'якшує шкіру, зменшує свербіж і печіння, загоює рани і синці, а так само допомагає в лікуванні варикозного розширення вен, вугрової висипки і виразок.

Не менш корисний сік алое для волосся - він стимулює зростання, зміцнює волосся і волосяні цибулини, оздоровлює шкіру голови і перешкоджає випаданню волосся. І все це завдяки тому, що в соку алое міститься безліч корисних речовин, наприклад аллатонін, вітаміни А, В, С, Е, і інші.

Алое міститься в багатьох косметичних засобах, але найкраще, звичайно ж, використовувати натуральний алое, адже він зберігає всі свої корисні властивості.

Академік В.П. Філатов знайшов спосіб отримання соку з більш корисним складом, для цього алое має пройти процес біостімулірованія.

Суть цього процесу полягає в тому, що листя алое, відокремлені від рослини поміщають в несприятливі умови, а саме в темне приміщення з низькою температурою. В таких умовах листя алое починають в'янути, і коли життєві процеси практично згасли, клітини алое скажімо так «збирають свої сили» щоб не загинути. І в цей момент в клітинах утворюються «біогенні стимулятори», які пробуджують клітини і сприяють їх життєдіяльності.

При впливі на організм клітини з біостимуляторами, стають стимулюючими для хворих клітин людини. Вони підсилюють обмін речовин в тканинах, сприяють швидкому загоєнню і підвищують опірність клітин.

Зрізаємо нижні і середні листя алое (саме ці листя містять найбільше корисних речовин). Обрізані листя промиваємо кип'яченою водою і даємо їм обсохнути. Потім необхідно помістити ці листя в темне прохолодне місце. Температура цього місця повинна бути приблизно від +8 до +12 градусів Цельсія. Так листя алое повинні пролежати 12 днів. Потім дістаємо їх, прибираємо почорнілі ділянки, а решту частини дрібно нарізаємо і віджимаємо сік через марлю.

Отриманий сік можна втирати в коріння волосся щодня або перед миттям на 30 хвилин. Так само сік можна використовувати в якості компонента для масок.

Корисна порада: щоб сік довше зберігався і зберіг всі свої корисні властивості, до 8 частин соку додамо 2 частини спирту або горілки.

Алое можна додавати в різні маски, наприклад в маску з ефірними маслами , В масляні маски, лушпиння , коньячну і медові маски . Так само добре поєднується з яєчними жовтками, кефіром, рідкими вітамінами і лимонним соком. Як бачите сік алое універсальний і ви самі вибираєте відповідне поєднання компонентів! Більш докладно про це читайте в статті «Маски для волосся з соком алое» .

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама