Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Алое розмноження в домашніх умовах

Алое деревоподібна - визнаний домашній цілитель

Алое деревоподібна - визнаний домашній цілитель. Сьогодні в наших будинках часто можна зустріти і інші різновиди рослини, деякі з них дуже декоративні і незвичайні. Але лікувальними властивостями володіють лише два види: алое вера і алое деревовидне. Їх листя застосовують для приготування різних складів, причому використовують не тільки в медичних, а й косметологічних цілях. Придатні тільки нижні м'ясисті листя від рослин не молодше трьох років. Одна рослина не впорається з обов'язками «домашнього лікаря», тому найкраще мати кілька екземплярів. Якщо в будинку є доросле здорова рослина алое, розмноження його в домашніх умовах - цілком здійсненне завдання. Алое деревоподібна - визнаний домашній цілитель

Відомо кілька способів розмноження алое: «дітками», живцями, а також насінням.

Розмноження «дітками» в домашніх умовах

«Дітки» - молода поросль, часто з'являється навіть у зовсім молодих рослин. Це прикореневі пагони з ніжними листочками, позбавленими колючок, але вже мають свою кореневу систему. Щоб отримати посадковий матеріал, слід обережно вийняти рослину з землі і відокремити молоді пагони від материнської рослини.

Для їх посадки необхідно заздалегідь підготувати грунтову суміш, що містить дернову або листову землю, промитий великий річковий пісок, дрібну цегляну крихту і деревне вугілля. Останній компонент потрібен для запобігання гнильних процесів, згубних для молодих сукулентів. Також потребує уваги дренаж (дрібний керамзит) - його шар не повинен бути менше 2-3 см, а горщик для юного рослини повинен мати кілька отворів для вільного відтоку зайвої вологи.

Цей спосіб розмноження алое в домашніх умовах - найнадійніший, укорінення «діток» зазвичай відбувається швидко і їх подальший розвиток не доставляє особливого клопоту. Слід пам'ятати, що сукулентів протипоказаний частий полив, досить 2-3 разів на тиждень. Удобрювати саджанці можна тільки після появи на них нових листочків. В якості підгодівлі можна скористатися готовим мінеральним добривом для сукулентів.

Розмноження живцями в домашніх умовах

Кращий час розмноження алое живцями - рання весна і перша половина літа, тобто період активної вегетації. Живці одержують у такий спосіб: бічні пагони зрізують якомога ближче до основи і подвяливают в тіні 3-5 днів, припудривши місця зрізів деревним вугіллям. У ємність для посадки укладають шар дренажу, потім приблизно на 2/3 - почвогрунт для сукулентів і 1/3 - вологий крупний пісок. Живці заглиблюють в пісок на 1-1,5 см і розташовують в добре провітрюваному світлому місці з температурою близько 25 градусів. Поливають, обприскуючи пісок з пульверизатора. Після появи молодих листочків полив можна збільшити, а через 2-3 тижні рослини готові до пересадки в окремі горщики.

Аналогічно розмножують алое стебловими живцями - частинами стебла рослини з вузлами і листям. Найпростіше вкорінюється верхівковий держак: видаливши 2-3 листа і трохи підсушити, його просто ставлять в воду. Через місяць держак матиме кілька молодих пружних корінців, що робить його повністю готовим до посадки.

Насіннєве розмноження в домашніх умовах

Розмножують алое насінням досить рідко: це досить довгий процес, оскільки вирощені таким чином рослини придбають повноцінний декоративний вигляд не раніше, ніж через два роки.

Проте, у такого способу розмноження є і шанувальники: адже спостерігати всі стадії розвитку рослини, так, як це відбувається в природі, надзвичайно захоплююче. Насіння можна придбати ранньою весною і висадити в неглибокий піддон з земляною сумішшю з рівних частин чистого річкового піску, листової і дернової землі. Необхідно підтримувати постійну температуру 20-22 градуси, а також досвечивать спеціальною лампою: все сукуленти дуже світлолюбні рослини. Поливають, акуратно обприскуючи, а після появи паростків їх пікірують по одному в окремі маленькі ємності. Протягом року маленькі рослини містять в теплицях, а з приходом весни перевалюють в трохи більші горщики і доглядають, як зазвичай.

Отже, розмножити алое в домашніх умовах цілком під силу навіть не дуже досвідченому квітникарю. Досить лише проявити терпіння і акуратність - і ціла бригада «домашніх докторів» буде завжди готова прийти на допомогу.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама