Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Пересадка алое в домашніх умовах

Часто при виборі рослини для дому, багато квітникарі зупиняють свою увагу на алое

Часто при виборі рослини для дому, багато квітникарі зупиняють свою увагу на алое. Вибір дуже зрозумілий через простоту використання алое і догляду за ним. Таке відчуття, що алое приживеться в будь-яких умовах, навіть при розмноженні, якщо ви просто відріже частину стеблинки-листочка і просто помістіть в землю. Однак краще дотримати основні правила пересадки. Часто при виборі рослини для дому, багато квітникарі зупиняють свою увагу на алое

У цій статті ми звернемо увагу на пересадку дорослої рослини алое в домашніх умовах. Процес цей простий, що не трудомісткий. Якщо ви купили вже росте і алое, то пересадити його треба буде тільки через три тижні після покупки, щоб не поспішити нанести йому стрес, переміщаючи з одних умов в інші, а потім ще й пересаджувати. Оскільки для алое краще використовувати горщик з маленькими отворами внизу, то так ви легко простежте за тим, наскільки коріння заповнили його зсередини. Ось коли вона будуть не поміщатися в нього, вам потрібно почати готувати квітка до пересадки. Відповідно, горщик потрібно вибрати більше, ніж попередній (на 3-4 сантиметри). Кожна нова грунт повинен бути рихлим і вміщати пісок, проте добре оброблений, щоб не занести хвороби. Пісок змішують з деревним вугіллям і листової землею (пропорційні співвідношення 1: 2). Можна зупинитися на покупної землі, що не вимагає великої мороки змішування пропорцій. Кращий варіант - це грунт для кактусів. Отже, земля у нас є, далі на дно нового горщика ми викладаємо дренаж, а потім засипаємо на чверть нової землею. Зі старого горщика алое ми дістаємо методом перевалки, тому що як би ви акуратно не взяли рослина, воно може обламатися або ви можете зачепити кореневу систему, тому викинувши, грубо кажучи, на щось з вазона алое, відразу перенесіть його в новий горщик. Початок коренів не повинно знаходитися ні вище країв горщика, ні на рівні, а обов'язково нижче - це важлива умова. Потім вносять ще трохи землі, заповнюючи до рівня горщика, а потім злегка притискають, але не вдавлюють, і поливають. Що стосується поливання, то, готуючи алое до пересадки, його також попередньо потрібно полити, приблизно за добу до самого процесу пересадки. Потім догляд здійснюється за стандартною схемою. Алое любить багате освітлення і свіже повітря в літній період. Краще не виставляти його в місцях з постійними протягами - це як ніяк згубно позначиться на здоров'ї рослини. Через місяць після пересадки потрібно буде алое підгодувати. Добрива можна внести стандартні - для всіх видів кімнатних рослин. Потім повторювати внесення добрив можна щомісяця. Поливають алое дуже рясно - кожен день, та й по кілька разів. Але все-таки не пускайте на самоплив процес - потрібно почекати поки грунт зверху трохи підсохне, та й залишилася після минулого поливання воду з піддону видаляють, щоб не було застою.

Оцініть, будь ласка, прочитаний матеріал :)

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама