Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Сезонний календар фруктів і овочів: коли і що купувати

© Shutterstock.com

Хто не бував в такій ситуації? Купуєш розкішні на вигляд апельсини (полуницю, авокадо), пробуєш, а вони на смак абсолютно неможливі. Чи то сорт не той, чи то країна-виробник, то чи не сезон. «Останнє - особливо важливо, каже Наталя Фадєєва, к. М. Н., Дієтолог-ендокринолог Центру сімейної дієтології" МЕДЕП ". - Все фрукти і овочі краще всього купувати повністю дозрілими і недовго зберігалися. Такі плоди не тільки дуже смачні, в них і вітамінів найбільше. Тоді як в тих, що пролежали складі кількість корисних речовин зменшується. А в парникових фруктах і овочах і зовсім можуть накопичуватися шкідливі, оскільки для зростання такої продукції у великих кількостях використовуються хімічні стимулятори ».

Втім, сьогодні у нас є можливість цілий рік ласувати сезонними плодами, вирощеними у відкритому грунті. Рослинну продукцію в Росію везуть мало не з усього світу, коли на одному континенті знімають урожай, на іншому лише засівають грядки. Треба лише знати, звідки і коли приїжджають найкращі фрукти і овочі. Ми розпитали про це у Андрія Колчевнікова, категорійного менеджера компанії «Азбука смаку».

Апельсини. «Найсмачнішими вважаються апельсини, привезені з середземноморських країн, в першу чергу з Іспанії, - говорить Андрій Колчевніков. - Ранні сорти починають дозрівати в листопаді. Сезон триває до кінця квітня. З настанням зими на прилавках з'являються червоні, так звані криваві апельсини, вирощені в Італії, що володіють чудовим смаком. З лютого по липень в продаж надходять плоди, що експортуються з Єгипту і Туреччини. Але за своїми споживчими якостями вони значно поступаються європейським. Так що обов'язково поцікавтеся у продавця: звідки товар ». На зміну середземноморським приходять південноафриканські і перуанські - ними торгують з липня до кінця грудня. Такі плоди часто зривають зеленими. Дозрівають вони вже в дорозі, що не кращим чином позначається на смаку і поживні властивості.

Яблука. Сезон найсмачніших і свіжих яблук починається в серпні. В цей час на прилавки наших магазинів надходять фрукти ранніх сортів від місцевих виробників. Яблучний сезон в магазинах в середньому триває до кінця лютого. «У зимові місяці основними постачальниками фруктів хорошої якості є країни південної півкулі, в першу чергу Нова Зеландія, Чилі і Аргентина, - говорить Андрій Колчевніков. - Слід зауважити, що з появою технології смарт фреш, стало можливим зберігати яблука протягом довгого часу, без втрати їх споживчих якостей. Таким чином, ці фрукти можна вважати мультісезоннимі.

Хурма. Її сезон починається в жовтні і закінчується в кінці січня - початку лютого. В цей час вона надходить до нас переважно з Азербайджану і Узбекистану, а також з Туреччини і Балканських країн. «Дуже хороша іспанська хурма , - говорить Андрій Колчевніков. - Плоди її великі, яскраво-помаранчеві, дуже солодкі і зовсім не в'яжуть, оскільки їх зривають вже дозрілими ».

Полуниця. практично вся полуниця , Що продається в Росії, привізна. Навіть навесні і влітку. «Справа в тому, що ягоди, вирощені вітчизняними виробниками, зовсім не пристосовані до тривалого зберігання і транспортування, - каже Андрій Колчевніков. - Стартує полуничний сезон в березні-квітні. Саме в цей час ягоду починають збирати в Іспанії, Греції, Португалії. Європейську полуницю можна знайти в магазинах аж до кінця жовтня: як правило, це пізні сорти, які привозили до нас із Польщі. З лютого по квітень продається і американська полуниця, яку вирощують в Каліфорнії і Флориді. На смак вона чудова, але зустрічається в наших супермаркетах нечасто ». В інші місяці (практично круглий рік), на прилавках є ягода з Ефіопії, Танзанії, Єгипту. За смаком вона помітно поступається європейській.

Авокадо. "Найбільш смачним авокадо вважається сорт« хаас », і не важливо звідки воно родом, - говорить Андрій Колчевніков, - Його сезон триває цілий рік, змінюються лише країни - Ізраїль, Бразилія, Мексика, ПАР. Цей сорт - найбільш продаваний у світі. Але у нас в країні, на жаль, представлений мало. у нас вважають за краще авокадо в недостиглому вигляді і більш терплячих до зберігання сортів, наприклад, "Пінкертон", "Еттінгер", "Ардіто", "Фуерте". Вони непогані, але як правило, надходять на наші прилавки сильно недозрілі ".

Помідори. Ці овочі теж відносяться до мультісезонним. «У будь-який час року на прилавках наших супермаркетів можна знайти азербайджанські томати, які вважаються одними з кращих, - говорить Андрій Колчевніков. - А в березні-квітні в продаж надходять помідори з Італії, які теж дуже смачні. І дороги! »Більш бюджетний варіант - плоди, що експортуються з Туреччини або Ізраїлю. Продаються вони з грудня по березень.

Складіть сезонний календар і круглий рік ласуєте найсмачнішими ягодами, овочами і фруктами!

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама