Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Вииращіваніе кавунів в середній смузі, на Україні, в Сибіру. Кавун: вирощування кавун:

Кавун звичайний (лат. Citrllus lantus) - однорічна трав'яниста рослина з сімейства Гарбузові (Cucurbitaceae). На Україні і Білорусі кавун називають словом «кавун», як і в некотрих регіонах на південному заході Росії, тоді як співзвучним словом «гарбузом» українці і білоруси називають гарбуз.

Стебла у цієї рослини тонкі і гнучкі, вони повзучі або кучеряве, а в перетин зазвичай округло-п'ятигранної форми. Стебла розгалужені, а в довжину можуть досягати 4 м і більше. Молоді частини стебла покриті густими і м'якими відстовбурченими волосками. Листя розташовуються на довгих черешках. На стеблах вони розташовані по черзі, на вигляд - волосисті, на дотик - грубуваті. По контуру вони трикутно-яйцевидні, мають довжину від 8-10 до 20-22 см, при ширині від 5-10 до 15-18 см. Листя кавуна - зазвичай глибоко трироздільна на частки, іноді листя цільні. Квітки одностатеві. Всі квітки поодинокі, тичинкові діаметром 2-2,5 см, маточкові декілька більше чоловічих.

Плід у кавуна - кулястої, овальної, сплощеної або циліндричної форми багатосім'яна тиквіна, яка за будовою (тобто морфологічно) схожа з ягодою. Кірка кавуна може мати забарвлення від білої і жовтої до темно-зеленою, а на її поверхні може розташовуватися малюнок у вигляді сітки, смуг або плям. М'якоть усередині зрілого плода рожевого, червоного або малинового кольору, але зрідка буває білою і жовтою. У м'якоті розкидані плоскі насіння з рубчиком, їх забарвлення може бути різноманітною.

Кавун звичайний - це баштанних культур, батьківщина якого - Південна Африка, де він зустрічається в дикому стані і до теперішнього часу. На територію Русі кавун потрапив за часів татаро-монгольської навали і добре прижився в південних районах. В даний час тільки на території колишнього Радянського Союзу налічується понад 40 сортів цієї рослини. Зараз найбільше кавуна вирощується в Китаї, далі йдуть Туреччина і країни Америки. Вирощують багато кавунів також в Узбекистані, Росії (в основному в Поволжі та деяких інших південних областях) і в південних областях України і Криму, де кавун добре дозріває і має чудові смакові якості.

Рослина кавун - теплолюбна і посухостійка, при цьому заморозків абсолютно не переносить. До сонця і висвітлення дуже вимогливо, тому в тіні не народить. Найкраще кавун зростає на легких але родючих ґрунтах з великим вмістом вапна. Наприклад, на супіщаних чорноземі плоди виростають більшими, ніж на суглинному. Зазвичай кавун зацвітає в червні - липні, а його дозрівання припадає на серпень - вересень.

Про те, що плід кавуна дозрів, можна визначити по усихання вусиків на втечу, а також плодоніжки. Крім того у зрілого кавуна помітно посветлением малюнка плода. Зрілість кавуна можна визначити і на звук: зрілий кавун при постукуванні пальцями видає глухий звук, а при стисненні - легкий тріск.

Найвідоміші у нас сорти баштанних кавунів - астраханський, або Биковський (білий), а також монастирський і Камишинський (зелені з білими смугами і з червоними або сірими насінням), херсонський, Моздокскій, Урюпинський і інші. М'якоть кавуна містить велику кількість Сахаров (глюкоза, фруктоза, сахароза), вітамінів (С, В, В2, РР, В15). З мінеральних речовин кавун багатий залізом і фосфором (відповідно 1 і 7 мг). У 100 грамах їстівної частини плоду міститься 38 кілокалорій.

Читати далі: кавунотерапії

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама