Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Басейн в заміському будинку: як побудувати і скільки коштує

Кому не хочеться в спекотну жару зануритися в іскристу воду власного басейну? Все про те, як побудувати штучну водойму в своєму заміському будинку і оснастити його найсучаснішими технологіями. Кому не хочеться в спекотну жару зануритися в іскристу воду власного басейну

Фото: PhotoXPress

Для початку потрібно визначитися: буде басейн всередині будинку - тобто критий, або ж на ділянці перед будинком. Усередині купатися можна круглий рік, сильно не витрачаючись на підігрів води. Вуличний ж басейн не вимагає підігріву тільки в теплу пору року - що для нашої країни вкрай мало. Щоб плавати в такому басейні взимку, потрібно зробити хорошу опалювальну систему і бути готовим її оплачувати.

Якщо купатися хочеться тільки влітку, то простіше поставити на ділянці каркасний басейн. Ця конструкція продається в готовому вигляді і швидко збирається в будь-якому місці. У комплект входять фільтр для води і тент для накриття. Це самий бюджетний варіант - зрозуміло, після надувних басейнів, які представляють собою велику гумову надувну ванну.

Інша справа мати басейн справжній - бетонну чашу, яка простоїть не один десяток років. Для таких басейнів риється спеціальний котлован і робиться форма із залізними конструкціями, в яку потім заливається бетон. Будувати такий басейн дорого і довго - бетонна хащі повинна вистояти близько місяця, перш ніж можна буде приступити до перевірки на водонепроникність і облицюванні. Зате такий басейн буде завжди служити розкішною прикрасою будинку і показником статусу його власника.

Ще один варіант - композитний басейн. Чашу виготовляють по спецпроекту зі скловолокна і встановлюють безпосередньо в земляній ямі, причому ставити можна в будь-якому грунті. Навколо басейну будують невелику терасу, частіше дерев'яну. З неї зручно заходити в воду, а так само можна поставити лежаки і створити міні-пляж. Плюсів у таких басейнів багато: вони можуть бути абсолютно будь-якої форми - в залежності від бажання замовника, коштують набагато дешевше бетонних і будуються в рази швидше. В середньому ціна композитного басейну розміром 7х4 метра - від 350 тис. Рублів.

Композитні басейни нічим не обробляють, а ось залізобетонні потребують покритті мозаїкою або плиткою, яка одночасно служить і захистом. Варіанти оформлення найрізноманітніші: від кераміки і скляної плитки, до різнобарвною мозаїки. Як правило, такі роботи робляться в термін від тижня до місяця. Вартість бетонного басейну розраховується індивідуально, і залежить від типу і форми басейну, його оснащення і додаткових установок, зазначає Олексій Печонкін, комерційний директор компанії «Контек-столиця». Орієнтовна ціна басейну розміром 8х4 метра складається з наступних параметрів. Саме будівництво бетонної конструкції, водна ізоляція і оздоблення поверхні обійдеться в 40 тис. Євро. Загальний монтаж буде коштувати в районі 15 тис. Євро. Технічне обладнання басейну, сюди ж входить знезараження, освітлення і фільтрація - близько 30 тис. Євро. Установка атракціонів - водоспади, гідромасаж і інше - ще приблизно 10 тис. Євро, відзначає Олексій Печонкін.

Євро, відзначає Олексій Печонкін

Фото: ІТАР-ТАСС

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Кому не хочеться в спекотну жару зануритися в іскристу воду власного басейну?
Ru в ваші джерела новин?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама