Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Підігрів води в басейні: способи обігріву, огляд пристроїв

  1. Яка температура води повинні бути в басейні?
  2. Способи зробити воду теплою
  3. бойлер
  4. теплообмінник
  5. Теплові насоси на літній сезон
  6. Сонячна система нагрівання

До експлуатації гідротехнічних споруд пред'являється ряд вимог до санітарного стану і температурі води. Занадто холодна може спричинити переохолодження організму і, навпаки, занадто тепла вода сприяє швидкому випаровуванню (впливає на систему вентиляції, внутрішнє оздоблення). Для підтримки оптимального рівня температури в басейнах спеціально розроблені пристрої для підігріву холодної води. вони:

  • створюють комфортні умови для прийняття водних процедур і оздоровлення;
  • сприяють досягненню необхідних санітарних параметрів стану водного наповнення;
  • дозволяють почати купальний сезон у відкритому басейні навесні значно раніше звичного терміну;
  • дають можливість купатися влітку навіть у негоду, коли вода в резервуарі не встигає нагріватися природним чином;
  • продовжують радість від водних процедур в осінні місяці на максимально можливий період часу.

За допомогою сучасного обладнання для підігріву води басейном можна насолоджуватися навіть взимку і в регіонах з екстремально низькими температурами за вікном.

Яка температура води повинні бути в басейні?

Комфортна для купання температура води може бути різною. Залежно від категорії людей і типу басейну, по СанПіН рекомендуються наступні норми:

  • оптимальної для охолоджуючих басейнів вважається температура, рівна 12 ° С;
  • для спортивних споруд - 24-28 ° С;
  • в штучних водоймах, метою яких є загальне оздоровлення організму, температуру потрібно нагрівати до 26-28 ° С;
  • воду в басейнах для дошкільнят прогрівають до 30-32 ° С, для дітей старше 7 років до 29-30 ° С.

Способи зробити воду теплою

Розглянемо різні варіанти обігріву басейну, звернувши увагу на достоїнства і недоліки кожного з них.

бойлер

Найвідоміший, простий і доступний метод. Електричні ТЕНи, вбудовані в систему водопідготовки, нагрівають воду до потрібного рівня. Випускаються пристрої, розраховані на обігрів води різного об'єму, але на практиці їх використання доцільно тільки для водойм невеликих розмірів. В іншому випадку рахунки за електрику швидко перевищать розумні межі.

теплообмінник

Являє собою довгастий циліндр зі спіраллю або декількома трубками всередині. Принцип роботи цього пристрою закладено в самій назві. Його підключають до опалювальної системи будинку, і він обмінюється з нею гарячою водою. Вбудований термостат налаштовують на потрібну температуру - він вимикає теплообмінник після нагрівання води до потрібного рівня, і знову включає його при її охолодженні.

При такому способі нагрівання води в басейні відбувається швидше. Можна нагрівати великі обсяги, немає необхідності в електричному джерелі живлення.

Теплові насоси на літній сезон

Провести час на території заміського будинку і ділянки з максимальною користю і задоволенням легко, якщо мати підігріває басейн на дачі. Водні процедури розвивають, оздоровлюють, загартовують організм, допомагаючи протистояти простудним захворюванням.

Залежно від модифікації, пристрої підігріву води здатні забирати тепло з повітря, грунту і води, передаючи його в басейн з холодною водою. Такі установки працюють виключно при температурі зовнішнього повітря не нижче + 5 ° С.

Теплові насоси здатні нагрівати великі обсяги при низькому споживанні електроенергії. Устаткування функціонує від однофазної і трифазної електромережі і часто використовуються для вуличних водойм штучного типу, басейнів в будинку і всередині павільйонів. З блоку управління зручно контролювати температуру води і режим роботи всіх вузлів. Єдиний мінус - поки ще висока вартість обладнання.

Сонячна система нагрівання

Спосіб обігріву води в басейні за допомогою сонячної енергії поки ще незвичний і не поширений повсюдно. Однак, це екологічний, економічний і передовий тип нагрівача. У трубки сонячного колектора за допомогою насоса закачується холодна вода з басейну. Там вона нагрівається до бажаного ступеня, після чого вже теплою спускається в басейн, звідти в колектор знову надходить холодна вода і цей цикл триває знову і знову.

У продажу є сонячні колектори різних розмірів, які підходять для обігріву обсягу води як в маленьких, так і у великих басейнах. Їх монтаж і установка досить прості, а контроль за роботою нескладний.

Єдиним недоліком такого виду нагрівача є обмежена кількість теплих і сонячних днів на більшій частині російської території.

Який би спосіб обігріву води в басейні ви не вибрали, уважно оцініть всі плюси і мінуси. Адекватно підійдіть до питання підбору обладнання відповідно до об'єму вашого басейну, доступним джерел живлення і вартості електроенергії в вашому регіоні. Проконсультуйтеся з фахівцем і поговоріть з тими, хто вже не один рік користується будь-якою системою підігріву води басейну. Правильний підбір дозволить вам і вашій родині насолоджуватися водними процедурами в приємній обстановці цілий рік.

Повернутися до списку статей

Яка температура води повинні бути в басейні?
Яка температура води повинні бути в басейні?
Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама