Жилье в Испании подешевело на треть. Общее снижение цен на недвижимость в Испании с момента начала кризиса составило 33,7%. Только за последние 12 месяцев стоимость недвижимости в Испании упала на 12,3%. При этом межгодовое снижение цен на недвижимость в ноябре (9%) уступает по значительности лишь снижению стоимости жилья в апреле (12,5%), подсчитали эксперты международной оценочной компании Tinsa. Заметнее других упала цена недвижимости на Средиземноморском побережье, где дома и квартиры подешевели более чем на 15%. Примерно настолько же снизились цены на недвижимость в столицах автономий и крупных городах. Как передает La Vanguardia, лучше обстоит дело на Балеарских и Канарских островах, где снижение стоимости жилья по сравнению с ноябрем 2011 года составило всего 9%.

Світильники і освітлення для басейнів

  1. Освітлення в басейні товщі води
  2. Система зоряне небо на дні і стінках басейну або фонтану

Необхідно посилити ефект від споглядання штучною водоймою? Це легко зробити при грамотному використанні підсвічування і оптоволоконних систем освітлення . Разом вода і м'яке світло діють на людину заворожуюче, але ж не так давно ці стихії були не сумісні.

Щоб створити підсвічування для водних споруд застосовують оптоволоконні системи нерідко це єдиний варіант щоб не порушити повну електробезпека, довговічність і надійність.

Кабель оптоволоконний бокового світіння встановлюють в басейні по периметру, закріплюючи його в декількох см від води, це дозволяє домогтися мінливого різнокольорового світіння на водній гладі. Світлогенератора встановлюють в приямку басейну, де встановлено та інше обладнання. Завдяки такій системі можна оформити освітлення фонтанів і освітлення для басейнів.

Для освітлення басейнів такого роду використовують светогенератора потужність яких не менше 150Вт з металогалогеновими лампами. Залежно від того який потрібен зовнішній ефект підбирається відповідний кабель з бічним світінням, який має відповідний тип і діаметр.

Освітлення в басейні товщі води

Освітлення в басейні товщі води

Як правило для освітлення басейну застосовують оптоволоконні кабелі з торцевих перетином з спеціальними підводними Світлорозсіювачі. Змонтовані при виготовленні басейну кабелі та підводні світильники (світлодіодні) не потребують додаткового обслуговування, ремонту та заміни довгі роки.

Система зоряне небо на дні і стінках басейну або фонтану

ефект зоряного неба можна створити на стінках і дні басейну або фонтанів, візуально створюється враження відображення неба в воді. Залежно від потужності світіння застосовуються оптичні волокна різного діаметру, з різними розсіювачами або без них. Потужність светогенератора в такому вигляді освітлення рекомендується 100-150 Вт.

Зоряне небо над басейном

Частенько дизайнерська думка не зупиняється тільки над освітленням для басейнів, але і навколишній простір також зазнає змін Частенько дизайнерська думка не зупиняється тільки над освітленням для басейнів, але і навколишній простір також зазнає змін. створення зоряного неба на стелі не вимагає заміни світильників, що було б важко зробити над басейном. Зоряне небо на стелі над басейном є хорошою ідеєю для створення імітація відображення у воді, це яскраве гарне і заспокійливу видовище. Відбиваючись в басейні зоряне небо додає об'єм.

підсвічування переливів

Розмістивши в переливе кабель бокового світіння, таким чином щоб через перелив проходила вода, ми створимо гарний ефект, при якому вертикальна водна стіна буде світиться змінюючи колір одночасно з кабелем.

Підсвічування решіток зливу води

Грати зливу води можна оживити і перетворити за допомогою світловодів торцевого перетину, навіть якщо діаметр їх буде невеликим. Світоводи розміщують відразу за гратами зливу підключивши їх до светогенератора, який також використовують для освітлення басейну.

Декоративне освітлення фонтанів

Декоративне освітлення фонтанів

Підсвічування розсіювачами струменів води

Розмістивши поруч із струменем води спрямований розсіювач, який буде засвічений завдяки оптичному волокну торцевого перетину, струмінь почне світиться плавно змінюючи колір слідом за светогенератора. Перевага такого підсвічування полягає в її довговічності.

Підсвічування через форсунки

У форсунці самого фонтану також можна розмістити кабель торцевого перетину, завдяки чому спінена вода буде міняти колір спалахуючи і згасаючи не маючи при цьому додаткових джерел освітлення для басейнів. Ця система також надає фонтану чарівне видовище.

Ця система також надає фонтану чарівне видовище

Зараз системи освітлення оптоволоконні є абсолютно безпечні, це найкрасивіше і довговічне рішення для підсвічування і освітлення водних споруд.

Реклама

Реклама
Новости
Реклама
Реклама